Hirdetés

2018. július 23., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Z_A_P


Z_A_P
(őstag)

Igy megy ez. Szabad, oszinte, sokszinu, tolerans...egeszen addig amig nincs masfajta velemenyed, kerdesed. Akkor eltapos. Eszembe juttatja Merkel - Sarrazin sztorit is...

OK

(#2) Apollyon


Apollyon
(Korrektor)

"Danielle Brown, a cég nemrég kinevezett diverzitásért felelős alelnöke"

:Y
Diverzitás? Magyarul, ha nincs elég színes bőrű és/vagy női dolgozó adott területen, akkor nem számít az iskolám, a tudásom, a teljesítményem és a személyiségem, mivel fehér férfi vagyok, nem kaphatok állást a google-nál...
Mi ez, ha nem rasszizmus?

Azt gondoltam, hogy a Google megállíthatatlan, de ezek szerint belülről fog elrohadni...

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#3) nubreed


nubreed
(PH! addikt)

Érdekes, hogy csak addig vagyunk nyitottak és tartjuk értéknek a szólásszabadságot amíg az egyezik a mi érdekeinkkel és általunk meghatározott irányvonallal.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#5) Béééla


Béééla
(őstag)

Apa kezdődik!
Felszólal valaki hogy a genderfasiszta megideologizált, erőltetett egyenelősítés nem megy és lám, itt az eredménye. Ha az infó karon 1000 főből 10 nő van, abból csak 980 negatív diszkriminációjával jön ki az 50-50. A matekot nem lehet megerőszakolni.
(However, to achieve a more equal gender and race representation, Google has created several discriminatory practices:
- Programs, mentoring, and classes only for people with a certain gender or race [5]
- A high priority queue and special treatment for “diversity” candidates
- Hiring practices which can effectively lower the bar for “diversity” candidates by decreasing the false negative rate
- Reconsidering any set of people if it’s not “diverse” enough, but not showing that same scrutiny in the reverse direction (clear confirmation bias))

Itt is rendszeresen van cikk arról hogy "XY cég lányoknak szóló programozó programot szervez" és ennek tapsoljunk. Szép-szép és nemes gondolat, de a kocka fiúk meg le vannak tojva, azok oldják meg...

Bélabá

(#6) Taranti


Taranti
(senior tag)

És akkor most hol van a "szabad piac" kapitalista vállalatvezető urak/hölgyek?

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#7) BiP válasza Béééla (#5) üzenetére


BiP
(PH! nagyúr)

Azzal nincs gond, ha lányoknak szerveznek programozó kurzust, mondván bevonják őket is a témába, vagy lehetőséget, bátorítást kapnak a tehetséges lányok. Ez szép kezdeményezés szerintem.
Azzal van a baj, ha csak azért vesznek fel egy céghez egy nőt programozónak, akár rosszabb eredménnyel, csak mert nő, és növelni kell a nemi arányt.

Szánalmas, hogy pont azért hurcolják meg a csávót, ami ellen felemeli a hangját. Mondjuk amerikában alapból túltolják ezt a diversity témát.
Nem, mi nem vagyunk rasszisták, de állandóan külön kiemelve emlegetjük a latino community-t, a black community-t, lmbqt vagy mi communityt. Ha mindenki egyenlő, akkor miért is vannak rassz alapú csoportosulások, véres szájú érdekképviseletek?
Olyan, hogy white hetero male community nincsen? Ja, az rasszista lenne.
Ha elkiáltom magam az utcán, hogy büszke fehér hetero férfi vagyok, azonnal bevisznek. Ha azt kiabálom, hogy büszke meleg vagyok, vagy büszke fekete vagyok, akkor még meg is tapsolnak.

Értem én, hogy az elmúlt évszázadokban a fehér férfiak elnyomtak mindenki mást, de ne úgy akarjunk egyenlőséget csinálni, hogy elnyomjuk a fehér hetero férfiakat.

Komolyan, lassan már azért meg fognak hurcolni valakit, mert ki meri mondani, hogy a kanadai favágók között nem véletlenül kevés a nő, mert a férfiak alkalmasabbak a favágásra. Micsoda skandallum.
Vagy azért miért nem tüntet senki, hogy több férfit a varrodákba?

Hazai példa: meg lehet nézni, hogy a nagy áruházakban milyen típusú a legtöbb árufeltöltő? 40-50-es nő. Ők pakolják a nagy dobozokat. Hol vannak a férfiak, akik jobban bírnák a fizikai munkát? És szerintem ez rohadtul nem egészséges. Sőt, nekik sem lesz az 10év múlva, amikor szétmegy a gerincük meg derekuk.

[ Szerkesztve ]

(#8) Apollyon válasza BiP (#7) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

"Értem én, hogy az elmúlt évszázadokban a fehér férfiak elnyomtak mindenki mást, de ne úgy akarjunk egyenlőséget csinálni, hogy elnyomjuk a fehér hetero férfiakat."

Igen, ráadásul úgy büntetnek minket, hogy igazából mi nem is éltünk még azokban az időkben, amikor ténylegesen rasszizmus volt.

Valahogy én úgy látom ezt a dolgot, hogy Adolf Hitler világa mégiscsak megvalósul előbb-utóbb, csak éppen inverz színekben.

Azt is el tudom képzelni, hogy a fehér hetero férfiakat ki akarják majd irtani, a nőket meghagyják, akik csak nem fehér férfitől szülhetnek gyerekeket... Így meg is van oldva, az elnyomó, gonosz, privilegizált white man probléma.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#9) sh4d0w


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Az egészben az a szép, hogy Damore kirúgása után kiemelte a cég: ők megtűrik az ellenvéleményt. Így kell a szájból nagy segget csinálni...

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#10) fornettisuti


fornettisuti
(PH! addikt)

Ilyen húzásokkal szalad a gúgli tátott szájjal a f.szerdőbe.

Samsung S7 - LG Gpad 8.3 - Xiaomi MiBand2

(#11) Béééla válasza BiP (#7) üzenetére


Béééla
(őstag)

Nem értek egyet, az is baj ha csak lányoknak szerveznek. (nekem van egy kis "jajj kis butusok, nektek kell egy külön korrepetálás csajos is" beütése a dolognak) Ha elsősorban lányoknak szerveznek (de mehet rá más is) az még oké.
Nemrég szervezett az SAP egy programozós programot, amikor beszéltem velük akkor mondta az egyik külföldi szervező hogy ezek a programozós napok "for roma kids and girls". Ez nem diszkrimináció, ááá! A bónusz hogy iskolaidőben, délben kezdődött volna :D

@fornettisuti
Ilyen húzásokkal szalad a gúgli tátott szájjal a f.szerdőbe.
Mivel kinn szoktak lenni a Prideon, lehet ez a cél.

[ Szerkesztve ]

Bélabá

(#12) mzso


mzso
(PH! addikt)

Gusztustalan, degenerált világ ez. Nem számít a képesség csak legyen elég nő, meg fekete.

"hogy a férfiak biológiailag sokkal alkalmasabbak informatikusnak, mint a nők,"

Ez így igaz. És sok más dologra is.

" arra hivatkozva, elősegítette a káros nemi sztereotípiák terjedését."

Azok már rég elterjedtek. Mivel a nemek egyáltalán nem egyenlőek. Igazából a hamis degenerált propagandának mondott ellent.

[ Szerkesztve ]

(#13) borg25 válasza Apollyon (#8) üzenetére


borg25
(fanatikus tag)

Valahol olvastam, hogy olyan 2300-ra teszik mikor a fehér ember el fog tűnni, mert ha egy fehér és egy fekete szerelméből fekete fog születni, mert az a domináns gén.
Nekem a mostani Szépség és a szörnyeteg verte ki a biztosítékot, hogy csak azért, hogy nagyon elfogadók legyünk meg nyitottak egy 1740-ből származó európai népmesébe négrert és b.zi párt raktak mert az most olyan trendi. WTF? Azt várom mikor csinálják meg úgy a Hófehérke és hét törpét, hogy az egyik törpe indiai a másik kínai, elvégre minden 7. emberből egy kínai és egy indiai, és ezt a filmeknek is tükröznie kéne :S Nem is értem, hogy a mostani filmekbe miért ilyen kevés az ilyen rassz. Pókembernek nincsenek kínai felmenői?

(#14) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azért hogy picit árnyaljam is a dolgot:

Hol is van annak a tényszerű bizonyítása, hogy biológiailag alkalmasabbak a férfiak informatikusnak, mint a nők?

Mert ha a lenti példát előhozva a férfiak alkalmasabbak favágónak, azt elég egyszerű bizonyítani, és aligha kérdéses, hogy a férfiak általánosan erősebbek fizikálisan. Kivételek persze akadnak, egy cingár 50kg-os srác nem lesz alkalmasabb a munkára, mint egy 55kg-os, átlagos testalkatú nő.

De az informatika alapvetően szellemi munka...

A túltolt egyenlőséget és feminizmust én sem támogatom, és pusztán a kijelentés miatt nem kellene kivágni az ajtón a srácot, mert hát azért se vágnak ki senkit a munkahelyéről, hogy ha azt mondja, hogy a világot Isten teremtette 7 nap alatt, és a női nem valójában Ádám oldalbordájából lett létrehozva...

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#15) Alg válasza Apollyon (#2) üzenetére


Alg
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az a baj sokan az esélyegyenlőségben az egyelnő eredményt értik, nem az egyenlő lehetőségeket... :( Lásd pl. "több női felsővezető kellene mert nincs esélyegyenlőség"

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more"

(#16) Gabás válasza Cifu (#14) üzenetére


Gabás
(PH! addikt)

Egy ilyen kijelentés után azért én is komolyan megvizsgálnám a delikvens szellemi teljesítményét és magatartását. Ha erre esetleg még épül egy kis lenézés is, akkor már jó alap a diszkriminációhoz. És ezt a multik elég komolyan veszik, persze néha túltolják, lehet, most is.

[ Szerkesztve ]

(#17) MageRG


MageRG
(őstag)

Kedves huhogók!
Magyarázza már el nekem valaki, hogy egy toleráns környezetben miért kellene eltűrni a nyíltan intoleráns magatartást? Mindennek van határa.
A fickó lehet hogy biológus, de egy fehérgalléros irodai munkakörben a biológia nehezen igazolja a nők alkalmatlanságát. És még ha átlagban igaza is van, nem káros ez a kivételekre nézve?
A gugli elvileg kivételes embereket foglalkoztat.

Lányoknak azért van külön kurzus, mert a kisfiúk ritkán találkoznak azzal, hogy "nem játszhatsz robottal, mert az nem fiús" vagy a "matematikában a lányok szoktak ügyesebbek lenni".

A nemi alapú pozitív diszkrimináció a "kritikus tömeg" eléréséhez szokott kelleni. Nem értek vele egyet, mert feszültségeket szít (lásd a példát).
Ahogy a PC-szájkosár sem a kedvencem. De céges környezetben nem biztos hogy az udvariatlanság segíti a produktivitást, hiába van mögötte igazság.
Másrészről van egy olyan olvasata a dolognak, hogy a fickó csak megsértődött hogy nem vevők az alt-rigth-os hülyeségeire.

"What is bravery, without a dash of recklesness!"

(#18) MageRG válasza borg25 (#13) üzenetére


MageRG
(őstag)

Húha, én nem tudtam hogy az 1700-as években még nem voltak négerek és buzik. Ez igaz?
A Kevin Costneres Robin Hood-ban nem zavart a szerecsen?
Egyébként: Hispanó pókember

"What is bravery, without a dash of recklesness!"

(#19) BiP válasza Cifu (#14) üzenetére


BiP
(PH! nagyúr)

De az informatika alapvetően szellemi munka...
A férfiak meg a nők máshogy gondolkodnak, máshogy van bedrótozva az agyunk, ezért a szellemi munkák között is vannak olyanok, amik a nőknek fekszenek jobban, mások meg a férfiaknak.
Csak ezt nehezebb bizonyítani. Meg sok az átfedés is, hiszen vannak informatikus nők, felsővezető nők, de vannak óvóbácsik, és "nővér"bácsik is.
Ahogy erős nők és gyenge, cingár férfiak is. Csak ez jobban látható, míg a női/férfi gondolkodásmód különbözősége nem ennyire egzaktan látható / bizonyítható.

És a fószer sem azt mondta, hogy a nők alkalmatlanok lennének felsővezetőnek, vagy informatikusnak.
Hanem azt, hogy ez a terület nagy átlagban a férfiaknak jobban fekszik, és nem véletlen, hogy a fiúk mások iránt érdeklődnek, mint a lányok.
(nyilván, ennek vannak társadalmilag tanult elemei is, tehát nem velünk született, hogy kisautót fogunk a kezünkbe, - most tekintsünk el a svéd nem-nélküli gender-elfajzott módszerektől - de nem is 100%-osan külső ingerek alapján megyünk el egy irányba).

(#20) fordfairlane válasza Cifu (#14) üzenetére


fordfairlane
(PH! kedvence)

Hol is van annak a tényszerű bizonyítása, hogy biológiailag alkalmasabbak a férfiak informatikusnak, mint a nők?

Csak hogy ilyet nem állított.

x gon' give it to ya

(#21) Alg válasza Cifu (#14) üzenetére


Alg
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hol is van annak a tényszerű bizonyítása, hogy biológiailag alkalmasabbak a férfiak informatikusnak, mint a nők?

Sehol, azért van kevés női informatikus mert kevés nő szeretne informatikus lenni. Nem kell ebbe belelátni semmi varázslatot - ha jövőre hirtelen 98% lány lenne az info felvételin valamelyik egyetemen a megfelelő pontszámokkal, nem hinném hogy elzavarnák őket, és egyébként a legtöbb munkahelyről sem, ha jó szakemberek.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more"

(#22) fordfairlane válasza BiP (#7) üzenetére


fordfairlane
(PH! kedvence)

Azzal van a baj, ha csak azért vesznek fel egy céghez egy nőt programozónak, akár rosszabb eredménnyel, csak mert nő, és növelni kell a nemi arányt.

Már pedig ha a szent cél a népességnek megfelelő arányt akarják elérni a fejlesztők, vezetők körében, akkor muszáj nekik igazságtalan előnyben részesíteni a nőket, azaz diszkriminálni a férfiakat. Hogy az etnikai arányokat hogyan fogják a helyükre tenni, ezt már kemény dió. De a Google vezetése gyakorlatilag Demokrata támogató/adományozó, szóval kénytelenek lesznek nyomni ezt a genderpolitikai agendát, mert nyugaton a baloldal erre állt rá.

x gon' give it to ya

(#23) ViZion


ViZion
(PH! félisten)

Nem akarok állást foglalni a dologban, de az biztos, h ahol sok nő van, ott előbb-utóbb kikezdik egymást és ezzel ráadásul a férfi kollégákat is traktálják, igazolást keresve "igazukra". Nálunk is van sok menyecske, többségük inkább csak szép. elég is. :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#24) Tommmysun válasza Cifu (#14) üzenetére


Tommmysun
(senior tag)

"Hol is van annak a tényszerű bizonyítása, hogy biológiailag alkalmasabbak a férfiak informatikusnak, mint a nők?"

Biológia tény, hogy a férfiak agyi felépítése más mint a nőké. Ebből eredően nagy általánosságban más-más jellegű szellemi munkákban erős egy nő és egy férfi is. Ez szerintem abszolút jól van így és ez egyáltalán nem az egyik vagy másik nem lenézése. El kell fogadni, hogy mindkét nem másra képes. Van egy csomó olyan - akár szellemi - terület is ahol a nők általánosságban abszolút jobbak mint a férfiak és ezeken a területeken szintén felesleges mesterségesen ráerőltetni pl a férfiakra is azt a szakterületet.

(Szerk.: Nah közben már más is kifejtette hasonlóan :) )

[ Szerkesztve ]

(#25) kretenallat válasza MageRG (#17) üzenetére


kretenallat
(senior tag)

Valaki nem olvasta el a memót...

:: Ω :: Born Dead, Buried Alive :: Ω ::

(#26) Avicularia


Avicularia
(PH! kedvence)

(#27) Béééla válasza Cifu (#14) üzenetére


Béééla
(őstag)

Na álljunk meg:
hol állította a srác hogy a férfi mint olyan biológiailag alkalmasabb IT-ra?
Ez pont az amit szép lassan hozzáragasztgattak.
Idézet:
Note, I’m not saying that all men differ from women in the following ways or that these differences are “just.” I’m simply stating that the distribution of preferences and abilities of men and women differ in part due to biological causes and that these differences may explain why we don’t see equal representation of women in tech and leadership. Many of these differences are small and there’s significant overlap between men and women, so you can’t say anything about an individual given these population level distributions.

Mert az ürge írása nem erről szól, hanem arról hogy túltolták a pozitív diszkriminációt ami káros.

@MageRG
Kedves huhogók!
Magyarázza már el nekem valaki, hogy egy toleráns környezetben miért kellene eltűrni a nyíltan intoleráns magatartást?

Mert a "másik" huhogók a kritikát azonnal támadásnak veszik és - ahogy a példa is mutatja - a megvitatás helyett inkább kidobják aki nem huny szemet a problémák felett.
Szóval: miért is intoleráns felszólalni hogy szakmai szempontok helyett az számít hogy eléggé diverz-e valaki? Mekkora botrány lenne ha nem venne fel egy cég egy nőt mert "van elég nő"? Nem láok a Huffingon Post tagjai között EGY férfit se, itt nem baj hogy nem elég változatos?

El kéne olvasni (értelmezve) az írást mielőtt véleményt mond valaki róla!

Bélabá

(#28) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Oké, so sorry, fent a hírben szerepelt ez a kitétel (ott sem egészen úgy), a memóban tényleg nem.

Így nem picit más a leányzó fekvése...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#29) borg25 válasza MageRG (#18) üzenetére


borg25
(fanatikus tag)

A Kevin Costneres Robin Hood-ban nagyon jó történetet találtak ki a szerecsenre. Az teljesen életszagú volt: Afrikában összeismerkedtek, Angliába is követte. Ezzel szemben ami a Szépség és Szörnyetegben volt elképzelhetetlen egy XVII-XVIII századi európai városról. Akkor is voltak négerek, az európai ember is hallott róluk, szerecsen kuriózum volt. Vagy szolga volt, vagy távoli ország követe, uralkodója. Nem tudom elképzelni, hogy Afrikából ideutazott, hogy itt éljen, megtanulta a nyelvet, utána egy kis városban telepedett le dolgozni, ahonnan nem nézték ki. Már az ókorban is voltak homokosok, állatvilágban is van. Az ókori Spártában teljesen el is fogadták, utána lévő korokban viszont lincselés is várhatott egy homokosra, nem hinném, hogy egy városi ünnepségen nagy dobra verték volna érzéseiket.
Ezért tartom fent a véleményem, hogy ebbe a filmbe csak azért kerültek be, mert előírás, hogy kell a filmbe egy néger, b.zi, okos szöszi stb. Érdektelen, hogy nem illik bele. Ugyanígy felháborodnék, ha a Pokahontasz, vagy az Aida-t feldolgoznák és nagy darab szőke germánokkal játszatnák el, mert kell egy ária film, és milyen már, hogy a főhöst ne Hansnak hívják. Te el tudnád képzelni a Walkürt kicsi kínaiakkal? Mondjuk Siegmund szerepére Jackie Chant? Pedig jó színész, szeretem, de köszönöm nem.

Hogy On is legyen:
A nők képességeiről mindent elmond Madame Curie. Kevés férfi mondhatja el magáról, hogy kétszer is kapott Nobel díjat, ő nő létére kettőt is kapott. Nem mondom, hogy minden nő ilyen, hogy ez az átlag, de tudhatják ugyanazt mint a férfiak. Csak az kell hozzá, hogy érdekelje őket a téma.

[ Szerkesztve ]

(#30) Teréz Atya


Teréz Atya
(őstag)

Hehe, a fószer úgy látszik nem toleráns képzésben részesült, mint a Modern Educayshun-ben. :D

A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza

(#31) RoyBatty


RoyBatty
(kvázi-tag)

Ez az egész hisztéria a túltolt "gender-egyenlősdi" következménye. Érdekes módon bányákban, olajfúró szigeteken, hadseregekben senki sem reklamál női kvótákért.

(#32) Victorio


Victorio
(kvázi-tag)

Van két cég.

Az egyik ugyanazt a felvételi tesztet íratja a fiúkkal és a lányokkal is, azt veszi föl aki több pontot elért, és nem törődik a nemek arányával.

A másik cégnél a felvételi eredményességet nem csak a teszten produkált teljesítmény, hanem a felvételiző neme is befolyásolja.

Most akkor gondoljuk végig józan paraszti ésszel, hogy melyik cégnél van nemi diszkrimináció.
De ugyanez az analógia bőrszín, vallás, szexuális irányultság vagy bármi egyéb esetén is.

Csak én érzem úgy, hogy a Googlenál fordítva ülnek ezen a diszkrimináció-lovon?

1 Guacamole = 6,022140857 x 10²³ Guaca. Ez az Avocado-állandó.

(#33) ysengrin válasza Béééla (#27) üzenetére


ysengrin
(senior tag)

Ennyi. Mielőtt a saját hülyeségünket szeretnénk alátámasztani azelőtt érdemes elolvasni, konkrétan semmi bigott dolog nincs a dokumentumban. A szerző csak annyit szeretne, hogy ne tekintsenek úgy a diversityre, mint a Bölcsek Kövére.

do you like hurting other people?

(#34) Gabás válasza Victorio (#32) üzenetére


Gabás
(PH! addikt)

Van egy szervezet. Kiküld 127 álláspályázatot, azonos tartalommal, kivéve a pályázó nevét: felük női néven, felük pedig férfi néven fut. A férfi nevűek minden téren jobb értékelést kapnak, és jóval magasabb felajánlott fizetést. Most akkor gondoljuk végig józan paraszti ésszel, hogy bizonyos területeken és ágazatokban van-e rejtett nemi diszkrimináció.
[link]

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#35) sad_Vamp válasza Victorio (#32) üzenetére


sad_Vamp
(őstag)

az egész nyugati világ fordítva ül a lovon és sajnos már nem most...

Gabás: amit én láttam -irodai meló- nők: (több mint fele)
-teázgatás,
-gyerek férj managelése,
-köröm reszelgetés, és
-traccsparty a szomszéd irodában levő nőkkel...
(ezen felül a nő nagy valószínűséggel el fog menni egyszer anyaságira, ki lesz írva a gyerekkel... hasonlók)

Míg a férfiak dolgoztak, vagy legalább imitálták hogy dolgoznak!

A fent említett arány a mi irodánkban 2/3-ados volt. A 3ik is család managelt, csk tudod 2ő helyett is dolgozni.

Szóval logikus-e valamilyen szinten hogy a nők kevesebbet kapnak? A válasz és a nézetek változóak, de én RÉSZBEN azért megértem a munkáltatók logikáját.

[ Szerkesztve ]

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#36) lezso6


lezso6
(VARÁZSLÓ)

Ez még csak a kezdet. :( Pár év, s hamarosan jönnek a gender-mozgalom nürnbergi törvényei.

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#37) fordfairlane válasza Teréz Atya (#30) üzenetére


fordfairlane
(PH! kedvence)

Hát azt állítja, hogy részesült mindenféle tréningben, meg hasonló beszélgetésekben, és azért írta a memót, mert biológus, nyilván ért ahhoz, amit csinál. A Google vezetésnek nem is az volt a problémája, hogy hazugságot állít, hanem hogy a véleménye alkalmas arra, hogy erősítse a nemi sztereotípiákat.

Hát igen, a politikailag korrekt hazugság még nem igazság.

Mindenesetre ettől a naptól keresem a lehetőséget, hogy minden lehetséges szolgáltatást bojkottáljak, ami a google-hoz köthető. Tudom, hogy ez szinte lehetetlen feladat, mindenesetre erre fogok törekedni. Elegem van ebből az okádék genderfasiszta ámokfutásból.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#38) borg25 válasza Gabás (#34) üzenetére


borg25
(fanatikus tag)

Most mondjam azt, hogy egy huszonéves nőnek állásinterjún érdemes azt mondania, hogy lezbi és utálja a gyerekeket? Ebből a két mondatból leszűrhető, hogy pár éven belül nem fog elmenni gyesre és nem fog sírva bejönni, mert hülye a pasija. Ebből pedig következik, hogy jobb munkaerő.

Lehet, hogy bennem is van diszkrimináció de mit gondolsz:
Van egy 32 éves férfi és nő munkatársad. Melyik nem fog bejönni, ha megbetegszik a gyerek? Esetleg június 10-től melyik fog gyakrabban két hétre megbetegedni? Melyik igáslovat alkalmaznád szívesebben kisebb kockázatot feltételezve?

(#39) 8th


8th
(őstag)
LOGOUT blog

Beteg egy világ ez.

(#40) Gabás válasza borg25 (#38) üzenetére


Gabás
(PH! addikt)

És ezekre a problémákra a hatékony megoldást általában a pozitív diszkriminációban látják, amíg a munkaadók nem változnak, pl. törvényi védelem, adózási előny, spéci képzések, kvóta stb. stb., amiket itt sokan annyira utálnak:) A sírva rohangálást hagyjuk, az is csak egy szterotípia

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#41) MageRG válasza kretenallat (#25) üzenetére


MageRG
(őstag)

Elolvasás után teljesen más képet ad.
Valami félelmetes hogy a sajtó egyik oldala szexistának állítja be, a másik meg az anti-PC konzervatív hősének.
Pedig egyszerűen csak feltette a kérdést, objektíven hasznos-e a vállalatnak a női kvóta, a pozitív diszkrimináció, és az ehhez a kapcsolódó biaszok és feszültségek.

Mea culpa.

"What is bravery, without a dash of recklesness!"

(#42) MCGaiwer


MCGaiwer
(PH! addikt)

a nőket (on average) nem érdekli a programozás, sem az egyéb mérnöki munka.

Honnan lehet azt tudni, hogy ez nem a kultúra miatt van?

Svédországban rosszabb arányban vesznek részt CS képzésen a nők, mint Indiában. Amint megkapják a nők a választás lehetőségét, tisztán látszik, hogy nem választják ezeket a szakokat. Indiában nincs választási lehetőségük: ahhoz, hogy megéljenek, ezt kell tanulniuk. Vagy van esetleg valaki, aki azt mondaná, Indiában szabadabb a társadalom mint Svédországban?

Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

(#43) -Skylake- válasza Teréz Atya (#30) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

Ez a video kibaszott tokeletes. Egymas utan 2szer neztem meg, de meg biztosan megfogom eletem soran egy parszor. Tobbet mond ezer konyvnel is.

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#44) lezso6 válasza Gabás (#40) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)

Az a szomorú, hogy teljesen egyenjogúság van, csak ez nincs rendesen beatartva. A pozitív diszkrimináció pedig egyben negatív diszkrimináció is, mivel 1) kizárod az alkalmasabbat 2) hülyének nézed a pozitívan diszkrimináltat. A megoldás nem a kvóta, mert ezzel ugyanott vagyunk, mint a zsidótörvénnyel, csak itt zsidók helyett a férfiak túl nagy térfoglalásáról van szó.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#45) fordfairlane válasza Gabás (#40) üzenetére


fordfairlane
(PH! kedvence)

Jah, a boldog utópiátok eljöveteléhez már csak kettőt kell aludni. Esetleg hármat, ha Szaúd-Arábiát is ideszámítjuk.

x gon' give it to ya

(#46) Victorio válasza fordfairlane (#37) üzenetére


Victorio
(kvázi-tag)

Akkor ne használj többet:
- Google keresőt
- Google Mapst
- Chrome böngészőt
- G-mail fiókot
- Androidos telefont
- Waze-t

[ Szerkesztve ]

1 Guacamole = 6,022140857 x 10²³ Guaca. Ez az Avocado-állandó.

(#47) fordfairlane válasza Victorio (#46) üzenetére


fordfairlane
(PH! kedvence)

Nem kértem tanácsot. 20 éve dolgozok az informatikai iparban, értek hozzá.

x gon' give it to ya

(#48) Cathfaern válasza Victorio (#46) üzenetére


Cathfaern
(PH! nagyúr)

Annak ellenére, hogy személy szerint gmail fiókot, chrome-ot, wazet és google mapsot is használok, ebből a listából igazából a kereső az egyetlen ami igazán érvágás (legalábbis Mo-n, USA-ban jól működik a Bing is). Az összes többi relatív fájdalommentesen cserélhető.

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#49) Jinxb1rd válasza MCGaiwer (#42) üzenetére


Jinxb1rd
(őstag)

Biológia. A nők agyának nem erőssége a logikai gondolkodás. Ezért rosszabbak matematikában is és így az összes számokkal kapcsolatos munkáknál. Ez biológiai tény.

Mióta tévesztik össze az emberek a többség véleményét a helyessel?

(#50) lezso6 válasza Jinxb1rd (#49) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)

Te most egy szexista ondó vagy, ugye tudod? :)

Egyébként ez tényleg kb így van, persze nem 100%-ban, hanem mondjuk 60-70% körül, szóval van bőven ellenpélda.

A nők pl érzelmi intelligencia terén jobbak, csak ez a jelenlegi férfi-centrikus világban sajnos nem érték. S ezzel van baj: az általánosan férfiak erősségei képviselnek értéket, nem pedig a nőké. Ezeket a képességeket kéne egy szintre hozni, ez lenne a megoldás. Nem pedig az, hogy megtagadjuk a biológiát, kitalálják hogy minden (beleértve a nemet és a szexuális orientálságot) 100%-ban társadalmi és kultúrális beágyazódás, és végül nőket erőltetünk be férfiszerepbe.

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.