Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    válasz Watt25 #35328 üzenetére

    Nekem kb. két és fél hónapja van meg a telefon, és annyira sosem érdekelt az akksihasználat, hogy lemérjem, de érzésre olyan majdnem 2 napot elmegy az alábbi módon: wifi és mobilnet állandóan bekapcsolva, kb. 1 óra screen time, és negyed óra beszélgetés naponta, fényerő nagyon ritkán van maxon - de teljesen rapszódikusan töltöm, van, hogy este itthon rakom fel tölteni, de van, hogy teljesen elfelejtem, és csak a munkahelyen másnap.
    Huawei P8 Lite-ról váltottam, abban alapból kisebb akksi van (talán 2000-es, vagy 2200-as), ráadásul már majdnem 2 éves volt, tehát jópár ciklus benne van már, ahhoz képest hatalmas előrelépés ilyen szempontból (meg más szempontokból is, kijelző, kamera, tárhely, stb), azt minden nap tölteni kellett.

    Szerintem a fórumtársnak az lehetett a problémája, hogy mint írta, már 2 éve készül arra, hogy egyszer ilyen telefont vesz - ennyi idő alatt már észrevétlenül felhypolja magában az ember a terméket (lehet, hogy már túl nagy, vagy esetleg akár hamis elvárásokat támaszt iránta), és a legkisebb hiba is hatalmas csalódást tud okozni (főleg, ha tényleg kifogott egy gyári hibás darabot, az még nagyobbat).
    Én inkább úgy fogom fel, hogy a telefon egy eszköz, amit használok, 1-2 évente lecserélem arra, ami éppen a legjobb ajánlat egy bizonyos értékhatárig (ezért nem is zavar, hogy már pár mikrokarcot begyűjtöttem, mondjuk az nem túl jó, hogy alig van normális fólia rá, de vettem egy Spiegen tokot rá, ami valamennyire túllóg a készüléken, ez leesés ellen talán véd, fóliát vadászgatni, meg szívni azzal, hogy ez sem fed tökéletesen nincs túl sok kedvem)- ennyire szerintem nem szabad 'beleesni' egy készülékbe, mert akkor szinte biztos, hogy csalódást fog előbb-utóbb okozni.

    Na, de amiért jöttem: BSOD volt mostanában valakinek? Gyorsan rákeresve egy 2 évvel ezelőtti hozzászólást találtam, de semmi egyebet. Igazából semmilyen előjele nem volt, a zsebemből kivéve a készüléket vettem észre, hogy sötét a kijelző, és nem reagál a bekapcsológombra se - kis google keresés után sikerült a volume down + power gomb kb. 10-15 másodpercig egyszerre történő lenyomásával újraindítani. Ki lehet valahogy nyomozni, hogy mi okozta? Van valami logfile, amiből ki lehet túrni valami hasznos információt, hogy mi miatt crashelhetett el a telefon?

Új hozzászólás Aktív témák