Új hozzászólás Aktív témák

  • silmatauki

    őstag

    válasz S e t h #3140 üzenetére

    "több helyen hozták ki győztesnek a note 4 kameráját, persze ilyenkor valami oknál fogva a Lumiák nem szerepeltek/na vajon miért/, plusz nálam nem volt ilyen egyértelmű a helyzet, mivel többször az új Iphonet láttam jobbnak, ami különösen annak tükrében szomorú, hogy egy 8 megapixeles kamera áll szemben egy 16 megapixelessel.Amiben talán jobb az iphone, az az éjszakai képek és videónál a stabilizátor."

    1. Ami Lumia kameraban _egyertelmuen_ jobb, mint a N4, a 1020 (es persze a nem-Lumia Nokia 808). De me'g a 1020 is tavalyi modell, mai szemmel igen elavult hardverrel; ezert nem szoktak ujabban GSM/PhoneArena-s tesztekben szerepeltetni. Ez nem valami Nokia-ellenes osszeeskuves...

    2. az iPhone-nak valoban vannak pozitivumai a Samuhoz kepest (pano, HDR). A videostabi viszont max. a 6+-ban lehet egyaltalan osszemerheto az N4-e'vel. Az osszes tobbi iPhone-ban az elektronikus stabi lenyegesen rosszabb, mint az N4 OIS-e. Csinaltam egy csomo tesztet szorosan osszefogott N4 + iPhone5-tel pl. futas kozben. Ez elobbi a default OIS mellett ki, ill. bekapcsolt IIS-szel; az iPhone5-ben, mint minden IIS-es iPhone modellben, meg a stock Camera appban eleve be van kapcsolva az IIS (es nem kapcsolhato ki). A kulonbseg dramai: a N4 sokkal-sokkal nyugodtabb videot produkal. Ha kell, csinalok majd ebbol szinkronizalt videot.

    (Bocs, hogy nincs ekezet, iPad-en irok.)

Új hozzászólás Aktív témák