Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz vasi89 #2904 üzenetére

    100%-ról 90%-ra merülni nagyon könnyen tud minden akku, mivel valahol 90% és 20% között van a teljesítményleadásuk optimuma (pontosabban a gyártók döntik el, hogy adott feszültség szintekhez milyen százalékosan kijelzett adatok tartozzanak, de általában 90% és 20% között van az akku számára kényelmes szakasz).

    A helyzeteden meg nem sokat segít az, hogy az Android energiahasználati statisztikája úgy egy rakás szar, ahogy van már a kezdetektől fogva és 10+ év fejlesztés után is továbbra is úgy egy rakás szar, ahogy van.

    Ha egy szinkronizálási folyamat a háttérben energiát fogyaszt, akkor szinte lenyomozhatatlan mi történik, ha pedig egy app fogyaszt indokolatlanul sokat, akkor csak reménykedni lehet benne, hogy nem egy külsős folyamatot hív meg (pl: Google Play Services, ami kismillió dolgot menedzsel a háttérben, például a helyadatokat is, így GPS-t vagy okosórát használó appokat is a háttérből ez szolgál ki, ha ezek beragadnak, sokszor a Play Services folyamat jelenik meg többlet fogyasztóként és nem tudod melyik appod műveli valójában, végig kell próbálni az összeset egyesével).

    Ja és egy tipp: Múltkor kíváncsi voltam mi a tököm ez a TikTok, leszedtem, megnéztem, nem tetszett majd megfeledkeztem róla, aztán azt veszem észre, hogy annak ellenére, hogy nem indítom el (sőt ki is volt lőve a folyamatok közül), napjában háromszor jelez a telefon, hogy a TikTok a háttérben nagyon fogyaszt valamit. Kijelentkeztem az appból, de akkor is. Végül letöröltem a brébe az egészet. Régen ilyen volt a Snapchat is, meg a Facebook/Messenger is, de ezeket mára javították ilyen szempontból.

    Ezért nehéz megmondani nekünk, hogy mi fogyaszt nálad sokat. Nekem még a OnePlus -ös időkben volt 2 db SIM kártyám, nem fogyasztott érezhetően többet (10%-al csökkent talán a SoT, ami ~4 óra helyett 3,6 órát jelent, nem ég és föld). NFC és BT folyamatosan be van kapcsolva nálam és úgy szokott ~5 óra lett 8T-re váltás óta a SoT nálam, hogy ez 2 napra van szétosztva. Kicsit sűrűbb napokon, mikor 1 nap alatt merítem le, akkor 6-7 óra.

    Ami még fontos lehet, nálam 2 db email fiók megy folyamatos szinkronizálással (privát és céges), de tudom aki sokat dolgozik telefonon, annak ennél is több lehet, ezek is tudnak a háttérben észrevétlenül fogyasztani. Egy IT-s barátomnál 12 db email fiók szinkronja megy, mindenhova powerbankkel mászkál. :)

Új hozzászólás Aktív témák