Hozzászólok Aktív témák

 • Egon

  nagyúr

  válasz Döglött Róka #21 üzenetére

  cserebe a gyerek lat egy fals csaladmodellt ami kihat az egesz eletere. Nem viseli meg persze, csak sorra koppan majd amikor felnottkoraban nem eleg amit nyujt. Tovabbra is fenntartom, hogy az emberek hajlamosak tulbonyolitani ezt a kerdest. Ha szar, akkor kommunikalni kell, ha nincs eredmeny, akkor lepni kell. Vannak helyzetek amikor az embernek onzonek kell lennie, kulonben csak idot veszteget.

  De termeszetesen nem kell, hogy egyezzen a velemenyunk, nekem ez jott be, mas meg szeret szenvedni, megint mas meg kapaszkodni

  Baromira nem erről van szó. Mindössze arra szerettem volna rávilágítani, hogy - ahogy sok minden más esetében - egy csomó fokozata van a "rossz kapcsolat" kitételnek. A súlyosabb esetekben persze nem áll meg a "gyerek érdekében maradunk együtt" érvelés, mivel valóban összességében több kárt okoznak a gyereknek azzal, hogy együttmaradnak, mintha elválnának. Viszont fenntartom, hogy léteznek olyan esetek (nem is kevés), amelyek kapcsán ellenkező a helyzet. Pl. egyáltalán nem biztos, hogy "fals családmodellt" lát a gyerek.

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Hozzászólok Aktív témák