Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Duracellm...

  nagyúr

  válasz cog777 #13 üzenetére

  Én kifejezetten utáltam ált./közép iskolában a "csapatmunkában részt venni", ami ott azt jelentette, hogy kaptál egy részfeladatot, és azt kellett teljesíteni. Sosem kötötték az orrunkra a kritériumokat, és sosem tudtuk meg, hogy mi értelme annak, amit közösen csináltunk. Ha rákérdeztél, beleröhögtek az arcodba és azt a választ kaptad, hogy: mert meg kell csinálni.

  Utána meg 18-20-éves koromban egyből 6-10 fős brigádokat vezényeltem, azért tehettem, mert egész jól ismertem a technológiát amivel dolgoztunk, átláttam a munkafolyamatokat. Hiába voltak ott nálam 20 évvel idősebb emberek, mind megbíztak bennem, illetve mindenkinek jól felfogott érdeke volt, hogy ugyan annyi erőforrással felvonulva 1-2 órával hamarabb mehettünk haza, ha nem valaki más pl.: cégtulajdonos vezényelt. Ha ép mindenki hulla fáradt volt, akkor akadt olyan eset is, hogy 4 órát tudtam hozni azáltal, hogy figyeltem rájuk és egy pillanatig nem hagytam lézengeni az embereket.
  Úgy osztottam szét a részfeladatokat, hogy önként jelentkeztek érte, nekem kellett válogatni köztük, a jelentkezők közül. Volt amiért szabályosan versenyeztek, hogy kiérdemeljék, és végre ők csinálhassák meg, a kritikus mozdulatokat. Ha valami nem volt jó, soha nem néztem el, de 3 év alatt egyszer nem pofázott vissza senki. Ha valami zúgolódás volt, hogy dolgozni kell és semmi kedvük, rákérdeztem, hogy mi a mai terv, ki hány órára akar ma/holnap hazaérni. Elmondták, én meg előre megmondtam, hogy mikorra fogunk végezni +/- 15 perc ;) , és végig azon ment a verseny, hogy minél nagyobbat tévedjek, és ezért meg tudjam dicsérni a csapatot.

  Elmondhatom, hogy semmi átjárás nem volt az iskolában bemutatott módszerek és a gyakorlatban bevált dolgok között, ezek után később meg se próbáltam azokat a mintákat követni/alkalmazni amiket ott átadtak. :DDD

 • Yeffy

  veterán

  válasz cog777 #13 üzenetére

  jol hangzik, szep orszag, szivesen meglatogatnam. tevben is van. :K

  Big girls ride harder. || Kondi powaa'! ヅ

 • nuke7

  veterán

  válasz cog777 #13 üzenetére

  szerencsére én jó gimiben jártan 6. osztálytól, nem frontális oktatás volt... hangsúlyos csapatmunka volt, prezentációkat, előadásokat kellett csinálni csapatban és egyedül is... epochákban tanultunk... (sprintek :D ) aztán mégse látszik rajtam :DDD

  [ Szerkesztve ]

  https://youtube.com/user/nuke7

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés