Új hozzászólás Aktív témák
-
killzone1987
senior tag
válasz peter077 #17748 üzenetére
Hoppá!
1000 bocsánat akkor!
Régebben kb 1 hónapja arról volt szó,hogy hiába a 4 beállítás,csak 3-at használ a teló...
Ennek utánna is lehet olvasni.
Akkor én is úgy állítottam volna be a telót,hogy 300,1000 vagy 900,1100,1200...
akkor kipróbálom ezt.
Bocs a félreinformálásért! -
hk9mxz
tag
válasz killzone1987 #17751 üzenetére
Pedig csak beallitas kerdese es hasznalja mind a negyet. Minden app mast es mast hasznal.
-
pete_21
addikt
válasz oliverkiss32 #17753 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de a jelenlegi tudásom és tapasztalatom szerint:
kiegyensúlyozottabb lesz a telefon, ha nincs (nagyon) használva, akkor kevesebbet fog fogyasztani, de amikor kell a számítási teljesítmény, akkor viszont gyorsan fog reagálni. Ez a CPU profil szerintem jobban szabályozza, mint a gyári, hogy milyen műveletnél milyen órajelre van szüksége a telefonnak.
A saját példámat veszem alapul: Epsylon CM9 romja volt fent, Apex Launcherrel. Az app drawer megnyitásánál egy pár óra után nagyon darabos volt az animáció, tényleg rossz volt nézni. Beállítottam a boostedass v2-t, és nagyon szép, folytonos lett az animáció. Gondolom az alap governor ennél a műveletnél rossz órajelre emelte meg a CPU-t. Nem volt neki elég. A boostedass v2 governor meg sokkal jobban be tudja osztani, hogy melyik műveletnek mekkora az igénye. Ha szükséges, akkor megemeli, hogy legyen teljesítmény. Ha nem, akkor meg takarékos.
Aztán ha hülyeséget mondok, a többiek majd kijavítanak. -
oliverkiss32
aktív tag
válasz pete_21 #17755 üzenetére
Köszi!
Telepítés? Letöltöm eztet: DroidX CPU Governors and SIO Kernel Scheduler V2.2
CWM-ből flashelem és aztán még fel kell tenni a nofrillscpu-t is?
És ebben a nofrillsben lehet megadni az értékeket vagy azt hol?
És ami a legfontosabb, milyen értékeket állítsak be 1100 MHz-hez?[ Szerkesztve ]
;]
-
bepken
veterán
válasz oliverkiss32 #17756 üzenetére
valahol biztos le van írva, hogy pontosan miben különbözik a BoostedASS vagy sima Boosted, esetleg a Smartass governor...de ezt most lusta vagyok megkeresni
régebben a SmartassV2-t használtam, kedvezőbb volt fogyasztás terén, de később kipróbáltam a BoostedassV2-t, mely mellett ugyanolyan kedvező a fogyasztás, de kicsit mégis dob a teljesítményen. (Boosted + Smartass) - most jól összekavartalak!egyébként CWM-ben feldobod a zip-et, aztán (WIUI esetén) telepíted a NoFrills-t, azt megnyitod és látni fogod, hogy mit kell beállítani. viszonylag lehetetlen eltéveszteni
CPU értékek gyűjteménye - más sokadjára ugyan...az itt található Min. - Max. - Átlag értékekkel játszhatsz kedvedre, én a Min. + 2 elvet vallom. ha valami okés, akkor visszamész és feljebb húzod 1-el az alsó 2 vsel értéket. (ha mondjuk játék közben indul újra, akkor meg a felső 2 vsel értéket)
teccikérteni?
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
oliverkiss32
aktív tag
bepken Köszi a leírást.
Na, odáig eljutottam hogy felraktam a zip fájlt, leszedtem a nofrillscpu-t ,ebben boostedassv2 és noop. Itt tartok ,hogyan tovább? Bootmenuben még mindig ondemand-ot ír és nincs is a listában a boostedassv2...
[ Szerkesztve ]
;]
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Éppen felkínáltak cserére egy Defy+ -t a Lumia 710-esemért.
Mire figyeljek oda ?
Illetve ami "nekem" fontos, hogy 720p-ben módosított ROM-al tud rögzíteni a kütyü ?
Ha valaki tudna linkelni maga által készített 720p-s videót, megköszönném,
illetve képeket.Köszönök mindent előre is !
Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
oliverkiss32
aktív tag
-
eladogeppc
veterán
válasz oliverkiss32 #17760 üzenetére
NEm találok értelmes videókat.....
Viszont amit ti csináltok az itteniekben megbízom !
Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
bepken
veterán
válasz oliverkiss32 #17758 üzenetére
az nem baj. a NoFrills-ben beállítottak vannak érvényben (eleve azért tettük fel a NoFrills-t, mert nincs ott a listában a Boostedassv2)
a noop, sio, stb. paraméterekkel pedig az SD kártya I/O (írás/olvasás) sebességét tudod befolyásolni. én a SIO-t használom, de olvastam már olyat is, hogy a NOOP jobb...fene se tudja
viszont, ha jól tudom a SIO éppen kisméretű háttértárakhoz (ergó SD kártya) lett kitalálva.╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
oliverkiss32
aktív tag
válasz oliverkiss32 #17763 üzenetére
Ti nektek mennyi a 4 lépcsőtök? 300 600 1000 1100 mire érdemes átállítani?
;]
-
trane08
tag
Na srácok én elköszönök tőletek, átálltam a sötét oldalra(almáékhoz ). Remek kis társaság ez, csak így tovább!! Azért néha még benézek ide, hogy hogyan áll a szeretett ex készülékem sorsa
[iPhone 6] https://www.facebook.com/harapottalmakozosseg
-
csampei
senior tag
válasz eladogeppc #17761 üzenetére
...hát így esti viszonyok mellett csináltam kettőt!Az egyik HD a másik az a 848*480 felbontásban készült.Jobbhíjján egy videóklipp,de azon láthatod amit akarsz(vagy nem).A HD az 12Fps a WIDE az 23Fps ez sem elhanyagolható!Ja a rom az egy CM 7-es rom!
vagy
Privátban csak ismerkedem,és mivel hetero vagyok így hím társaim kíméljenek!Vagyis ha nem nőből vagy,és nem ismerkedni akarsz akkor FÓRUM!!!
-
csampei
senior tag
válasz eladogeppc #17767 üzenetére
Kinti: [link]
Közeli+vaku: [link]Én a HD-t a FPS miatt nem szeretem!Mert nem diavetítést akarok nézni hanem videót!Tehát én csak a WIDE azaz a 848*480-as felbontást preferálom!
Privátban csak ismerkedem,és mivel hetero vagyok így hím társaim kíméljenek!Vagyis ha nem nőből vagy,és nem ismerkedni akarsz akkor FÓRUM!!!
-
csampei
senior tag
válasz laleeee #17771 üzenetére
pfffff!!!!!Total commander,vagy winrar
eladogeppc:
Attól függ!Én személyszerint a víz,és pormentességre hajaztam a munkám miatt!Meg a kamerája is jobb szerintem mint az Alcatelnek,viszont az alc-nak ott a nagyobb proc,nagyobb kijelző,és jön,vagy jött a gyári ICS!Nehéz döntés!Amúgy én is kacérkodok egy Alcával,de inkább a két mag irányába!Bár a 995-is nagyon bejön!
laleeee:
A rootexplorer ki tudja csomagolni!Kicsomagolod vele és meglesed!
[ Szerkesztve ]
-
eladogeppc
veterán
-
fil
őstag
válasz killzone1987 #17751 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz eladogeppc #17767 üzenetére
Nekem teljesen megfelelnek(vegyük figyelembe hogy ez nem egy videó kamera) a 720p-s videók majd mindennap lövök vele valamit.
Szerintem a képekkel sincs gond főleg szabadban készülteknél.Ezt még a gyárival készítettem.[ Szerkesztve ]
-
laleeee
őstag
mit csináljak hogy ez a wiui ne szaporítsa a contaktjaimat ? akárhányszor törlöm,a 271- bők mindig 3111-et csinál
elég fárasztó -
trickymoon
aktív tag
Hali, sok kérdés merül fel CPU piszkálás ügyében, ha lehet én leírom a saját tapasztalataimat, elképzelésemet, remélem nem gond hogy sok betű lett.
hangsúlyozom, hogy én tapasztaltam, nem 100%, hogy így helyes, kérek mindenkit hogy javítson ki ha tévedek.Tudom ajánlani a system tuner free változatát a play-en
[link]
a settings/notification-hoz letölthető Mhz és RAM% érték a status bar-ra, 10 secenként frissít.Nortol kolléga gyüjteményéből Lacopapi és Domerator mesterek smartass projectje:
[link]CPU settings szerkeszthető a system/bootmenu/config/overclock.conf file mondjuk root explorerrel: (aztán egy reboot)
vagy
BOOTMENU CPU SETTINGS:clk1 300 ---itt van az alja az ébrenléti állapotnak
clk2 600---egyszerűbb műveletek futnak, amik nem igényelnek cpu terhelést(cpu load)
clk3 800---komolyabb műveletek futnak, amik nem igényelnek max cpu terhelést
clk4 1100---bármilyen művelet ami maximálisan terheli a cpu-tvsel számításhoz mindig irányelv a (MHz/20)+2 vagyis 300nál 15+2=17, vagy 1100nál 55+2=57 ha rebootol és alulfeszeltél, akkor adj hozzá 1-et,2-őt ami nekem mindig stabil volt az a 300/22 és 1100/58 .
vsel1 22
vsel2 34
vsel3 42
vsel4 58a CPU fordulatszáma (nevezzük, de frekvencia) pillanatok alatt változik (microsec-milisec). ezt a CPU LOAD értéke, vagyis a processzor terheltsége határozza meg, a loadot meg a használat intenzitása. ha nagy a teher, lépcsőt vált a proci, megy felfelé, ha csökken a teher, lefelé vált.
konzervatív: itt a cpu amint lehet lefelé vált, lefele tendál, emiatt akkukímélő
con_up_threshold 80 ---80%-os terhelésnél emeli a frekvenciát egyel magasabb lépcsőre.(clk1->clk2->stb)
con_down_threshold 20 ---20%-nál már csökkenti a frekit.
con_freq_step 5
con_sampling_rate 160000 ---160milisec a mintavételezés, azaz 0,16 másodperc alatt dönt hogy feljebb vagy lejjebb. nem érdemes bántani, max kísérletezniinteraktív, ugyanaz, mint a conservative, csak felfelé tendál
int_min_sample_rate 50000 ---0,05sec mintavételezéson demand=igény szerint: okosabb, terhelés függvényében megy föl-le.
ond_up_threshold 86 ---86%-nál emeli a frekit
ond_sampling_rate 50000 ---0,05sec mintavételezésa smartass-boosted duóban én azt a különbséget tapasztaltam, hogy a smartass frekvencia tüskékkel (maxra felugrik egy pillanatra) mintavételezi a felhasználó
igényét a terhelésre. ha nyomkodod, akkor pörög, ha csak pöckölgeted benyugszik.
smt_min_cpu_load ---20 20%os cpu terhelésnél lejjebb lép a clk,
smt_max_cpu_load 80 ---80%-nál feljebb lép.
smt_awake_min_freq 300000 --- a telefon ébrenléti állapota. vagy megy a kijelző, vagy kikapcsolt kijelzőnél fut valami pl gmail sync, zene az nem baj érdemes asettings/battery/ grafikonra bökök ablakban megnézni, hogy az awake ne legyen sokkal több, mint a screen on.
smt_sleep_max_freq 300000 ---max 300 MHzen pörög a proci kikapcsolt kijelzőnél
smt_up_min_freq 1000000 ---CPU max terheléskor ide ugrik
smt_wakeup_freq 1000000 ---a képernyő bekapcsoláskor innen indul a procifreki
smt_ramp_up_step 250000 ---kb 250Mhz-enként ugrik emeléskor vagy csökkenéskorA boosted a legokosabb sztem és a leghatékonyabb, legtestreszabhatóbb. nem tüskézik a frekvencia mint a smartassnél. lényegében terheléstől függ, hogy milyen
frekiértéket használ, de az alja-teteje jobban konfigurálható, mint bármelyik
bst_awake_ideal_freq 500000 ---a frekvencia ide tendál. ha 500Mhz fölött van akkor törekszik csökkenteni 500-ra, ha pl 300on van emelgeti 500hoz. ez az alapjárati frekvencia működéskor, de ha kevés a terhelés le fog menni CLK1-re.
bst_debug_mask 0
bst_down_rate_us 97000 ---mintavételezés gyakorisága lefelé
bst_max_cpu_load 70 ---70%os terhelésnél frekit emel
bst_min_cpu_load 40 ---40%nél csökkent
bst_ramp_down_step 160000 ---160Mhzenként megy lefele
bst_ramp_up_step 160000 ---és felfele is
bst_sample_rate_jiffies 2
bst_sleep_ideal_freq 200000 ---suspend/offline/alvó állapot kikapcsolt kijelzőnél szinte kötelező ((a jó romnál a 70-90%ban itt van a telefon az én használatommal))
bst_sleep_wakeup_freq 300000 ---ennyivel ébred ha hívást kapsz, vagy megnyomod a power gombot.
bst_up_rate_us 52000 ---mintavételezés gyakorisága felfelé, fele mint a lefelének, vagyis gyorsabban pörög fel a proci, és megfontoltabban engedi lefelétermészetesen mikrosecundumnál ez számunkra nem igazán érzékelhető különbség, de a procinak nagyon is.
pl ICS/JB hez való pörgősebb, feszesebb rendszer (garit nem vállalok, lehet másnál nem jön be):
clk1 400
clk2 700
clk3 1000
clk4 1100
vsel1 22
vsel2 37
vsel3 52
vsel4 58bst_awake_ideal_freq 700000
bst_debug_mask 0
bst_down_rate_us 97000
bst_max_cpu_load 70
bst_min_cpu_load 30
bst_ramp_down_step 160000
bst_ramp_up_step 160000
bst_sleep_ideal_freq 200000
bst_sleep_wakeup_freq 400000
bst_up_rate_us 52000takarékos rendszer (garit nem vállalok, lehet másnál nem jön be):
clk1 300
clk2 500
clk3 700
clk4 1000
vsel1 18
vsel2 27
vsel3 38
vsel4 52bst_awake_ideal_freq 300000
bst_debug_mask 0
bst_down_rate_us 97000
bst_max_cpu_load 80
bst_min_cpu_load 40
bst_ramp_down_step 160000
bst_ramp_up_step 160000
bst_sleep_ideal_freq 200000
bst_sleep_wakeup_freq 300000
bst_up_rate_us 52000remélem tudtam segíteni, a tévedésekért elnézést, az okosabbak javítsanak ki
worldpeace
[ Szerkesztve ]
-
jazzkifli
tag
-
csampei
senior tag
válasz eladogeppc #17776 üzenetére
Már bocs.de ami ott van hogy HD az szerinted mi?????? 1280*720 a felbontás!!!!!Az a 720p!!!!!Az megy 12Fps-el!A felvétel téma,pedig...rögtönzött,tehát Laleeee,nem fikázunk hanem köszönünk ugyebár!?!?!?
[ Szerkesztve ]
-
csampei
senior tag
Ja ha valakit érdekel,eladó lett az enyém is: [link]
-
fil
őstag
válasz trickymoon #17782 üzenetére
Nagyon jó leírás, köszi.
-
peter077
aktív tag
Új ( 10.02.) CM7 maniac rom:[link]
Ulefone Power, A zerő • "A lustaság fél nehézség..."
-
Nando36
tag
Sziasztok!
cm7.2 Fuzz a legújabb alapból tartalmazza a boostedassv2-es governort?
Hogyan lehet megnézni? -
bepken
veterán
nézegetem a Custom Kernel thread-et, és úgy tűnik lassacskán halad a dolog
nogoodusername írta: "added smartass to the kernel to test. willl compile soon (PC needs a cooldown 68*C :0)" - a végén azért elmosolyodtam
majd úgy egy órája ezt írta: "I need to update toolchain so it will take a while "de egyébként ahogy olvasom, arra, hogy komplett build készüljön, még várnunk kell egy ideig. ami érdekes, hogy Quarx nagyon csendben van, én legalábbis nem láttam tőle hozzászólást ezzel kapcsolatban. (ez jó vagy rossz jel? )
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
trane08
tag
válasz Derejebááá #17796 üzenetére
Haat igazabol leiras nelkul raktam fel. A telepito vegig vezet mindenen
[iPhone 6] https://www.facebook.com/harapottalmakozosseg
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- Anime filmek és sorozatok
- Napelem
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest