Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz Peti78 #19764 üzenetére

    Akárhogy is nézzük ez gond. Többek között azért is, mert gyík volt a titkosítás, azaz nem mint pl az ingyenes whatsapp esetén end-to-end, hanem egy globális kulcs az összes üzenethez.
    Másrészt ez az ami aggaszt: "neither the RCMP nor BlackBerry confirmed that the cellphone manufacturer handed over the global encryption key, and both fought against a judge's order to release more information about their working relationship"
    Szóval úgy érzem, hogy a cég ezt el akarta titkolni, mármint hogy folyamatosan lehallgatta a rendőrség az usereiket. Ha ez így volt, akkor szerintem valószínűbb hogy tudtak róla, mint hogy nem*. Ez a kettes számú gond. Ha nem tudtak róla ilyen számban, ilyen időn keresztül, az a hármas számú gond.
    Az mindenképpen problémás nekem, hogy a dolgok eltitkolása mellett pereskedtek.

    * ja és akkor kéretik továbbra is szidni meg cikizni az Apple-t, aki az userek adatainak védelmében éppen ellenkezőleg cselekedett. De persze az ő üzeneteiket nem tudják lehallgatni. Csak azért vetettem ezt közbe, mert állandóan megy a mantra hogy így a rencccceeeeer, meg úgy a biztonság. Hát ez most egy izmos tockos ennek az álláspontnak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák