Új hozzászólás Aktív témák

  • galmat

    aktív tag

    Windows 10 preview változat (build 10149) tapasztalatok:

    - Az összes korábbi buildet kipróbáltam, mert kíváncsi vagyok, hogy halad a fejlesztés, és mit várhatunk az ősszel/télen érkező Windows 10 Mobile rendszertől.
    - A korábbi buildek néhány óránál többet nem éltek a telefonom, egész egyszerűen mert olyan bugosak, lassúak, rondák voltak, hogy az már nálam átlépte a tűréshatárt. A 10149 RENGETEGET lépett előre.
    - Az animációk sokkal gyorsabbak, az app megnyitó animáció is jól néz ki, eltűnt a sok várakozás, sokkal jobban reagál a rendszer, néha fordul már elő csak, hogy nem reagál valamilyen érintésre.
    - A kezelőfelület is kezd egységes alakot ölteni, bár itt még van munka, előfordulnak még Win8.1-es menüdesign elemek.
    - a rendszer elég stabil, a gyorsasága mellett, bár nekem sikerült lefagyasztanom 2x pár óra alatt.
    - Végre nem mosottak az ikonok a kezdőképernyőn.
    - A 8.1-hez hasonlóan végre bekerült a mobil adatátvitel kapcsoló a Műveletközpontba, és megjelent a Zseblámpa ikon is, ami működik is rendben.
    - Végre nem ragadnak be a csempék, ha átméretezzük/helyezzük őket.
    - A Beállításokban majdnem minden működik:
    KIVÉVE, és nálam ezért nem fogja ez se sokáig húzni a telefonon:

    - NINCS navigációs sáv beállítási lehetőség. Ami baj. Nagyon nagy. Ugyanis sok app-ban egyszerűen kitakarja a kezelőfelületét az alkalmazásnak, ergo használhatatlanná téve azt. Nyilván ezt a megjelenésig javítják, de nekem így elsődleges rendszernek még nem használható.
    - A háttérben futó alkalmazások menüpont nem működik, ezért nem lehet szabályozni, mi futhat a háttérben.
    - Email értesítések nem érkeznek meg.

    Szóval a rendszer a 10136 óta nagyon sokat lépett előre, látni lehet a fejlődést, pedig pár hete én nem hittem benne, hogy itt az őszi megjelenésig használható rendszert kalapálnak belőle. Most azonban felcsillant valami fény ez ügyben a sötétben. Sőt, Pár hét múlva, a W10 asztali verziójának megjelenése után a Microsoft jelentős erőforrásokat csoportosít majd át a mobil részlegre, hogy tényleg elkészüljenek az őszre. Onnantól meg már a szolgáltatókon múlik, mikor adják ki az OS-t.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák