Új hozzászólás Aktív témák
-
aram01
nagyúr
na kíváncsi vagyok a fejleményekre
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
deathtania
senior tag
hm 2%os bevételcsökkenés. jajde sajnálom szegény kínaiakat. egy remek keresővel lettek szegényebbek. a Nagy Tűzfal lecsap...
-
törölt tag
válasz
dajkopali #46 üzenetére
próbálok utánanézni, hogy miért van, csak most odaát már alszanak az emberek. azt tudom mondani eddig, hogy mobilnettel biztosan ment. egyébként ezen gondolkozom, hogy lehet, hogy a mobilnetes eszközök más IP tartományban vannak. viszont akkor arra tudok gondolni, hogy a google tiltja esetleg a kínai IP-ket, de ez nem terjed ki valamiért mobilos tartományra. mert ha a nagy tűzfalban lenne tiltva a gmail.com, akkor az mobilról se lenne szabad menjen.
-
dajkopali
addikt
válasz
#16820480 #45 üzenetére
hm, ez fontos infó, ugye, mi itt csak (az angol nyelvű) szaksajtó híreire támaszkodhatunk, akik egyöntetűen ezt mondják
mondjuk, erről érdemes lenne részleteket is megtudni, hogy hogy is van[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Integra
titán
amennyiben ők lehetnek, akkor nem lehet, hogy pont azért támadják a google-t, mert a kínában gmailt használó júzerekre vadásznak? az ő információikra és nem tudják feltörni? ergo, a végén egyszerűen akik kínában vannak, mást kell majd, hogy használjanak, amit lehet, hogy könnyebben feltudnak törni. megpróbálják a kommunikáció ezen csatornáját megszüntetni. csak azért vicces, mert azt meg nem merik megcsinálni, hogy egyszerűen minden google domaint letiltatnak a szolgáltatóknál..
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
törölt tag
nem tudom, hogy ilyet hogy derítenének ki. gondolom jó esetben is egy IP címet tudnak mondani, amiről nem lehetett tovább vezetni a kapcsolatot, és ez Kínában van.
de ezek amúgy hogy mennek, hogy nyomozzák vissza, és honnan tudhatják, hogy az a cím nem csak egy ugrópont volt? -
ddekany
veterán
De kinek kell emögött állnia ahhoz, hogy valóban távozni akarjanak? Ha -- csak hasra -- a kínai kormányzat van a támadás mögött, akkor gondolom akkor is próbálkozni fognak kémkedéssel, ha már nincs jelen a Google Kínában, nem? Miért számítana az nekik? Azt sokkal hamarabb el tudom képzelni, hogy valójában Kínai kormányzat akarja a Google-t kitiltani, és Google-jék ennek elébe mennek, hogy fényezzék magukat... persze csak N+1. alaptalan tipp ez is. (A Kínát kizáró tűzfalas dolog meg szvsz felejtendő, mert pláne ha nem koca-bűnözőkről van szó úgysem, az a legkevesebb, hogy nem kínai IP-ről szórják az áldást...)
[ Szerkesztve ]
-
yakuza.tora
addikt
Szépen lassan átrendeződik a világ. Sőt! Talán nem is olyan lassan...[link]
[ Szerkesztve ]
Alléz Olympique de Marseille!
-
madarasz92
őstag
Az szép kivonulhat a Google Kinábol ahol a legtőbb ember él..
Szerintem nem fognak.. -
iSonic
addikt
Az nem semmi, hogy valaki erre is képes volt, bár mostanában annyi kis férget küldtek a Google-nek hogy nem csoda a hackelés..
-
törölt tag
hát, érdekes
mondjuk a google translate amúgy sem túl sikeres a távol-keleti nyelvekkel.
amúgy ha már a piacra való betörés, meg lopás: [link], tehát a kínai szövegbeviteli eszközt részben egy kínai cégtől nyúlták. mondjuk a kínai ismerőseim nem használják, mindegyikük valami hazait inkább.BonFire: igen, az answers valóban ilyen. csak ugye az nem google, amennyire tudom, meg ahogy írtad, nyelvi problémák vannak vele (mármint a piacát behatárolják). a többivel is nagy vonalakban egyetértek, amit írsz, bár ennél árnyaltabb a dolog.
-
BonFire
veterán
Írta, hogy "q&a jellegű cucc", amiről én meg egyből a "question and answer"-re asszociáltam.
1ébként ha nem is Google, de van ilyen jellegű internetes szolgáltatás, az Answers.com, ami elképesztő dolgokat tud. Hátránya, hogy nem létezik sok-sok nyelven. A Google-nak is megérné egy ilyet beindítani, habár nem tudom, mennyivel lenne hasznosabb, mint ha egy fórumon tesszük föl a kérdést. Max annyiban, hogy nem kéne regisztrálni. Néhány regisztrációhoz kötött fórumon is észbontóan trollok tudnak lenni a válaszadók. Csak akkor tudnám, miért válaszolnak egyáltalán.Nem tudom amúgy, hogy azok, akik az ellen ágálnak, hogy a kínaiak olcsón állítanak elő mindent, mit szólnának, ha egyik napról a másikra megszűnne a kínai piac és 5× 10× annyiba kerülne bármilyen termék (ruházattól az elektronikáig), mert európai illetve amerikai munkahelyeken kéne legyártani őket.
Ez egy kölcsönös szimbiózis, mert a Nyugat jól jár az olcsó kínai termékekkel, Kína pedig jól jár, hogy ennyit termelhet a Nyugatnak, különben nem emelkedne olyan látványosan a GDP-je, ahogyan egyetlen fejlett nyugati államnak sem emelkedik.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
törölt tag
konkrétan erre gondoltam (csak angol verzió nélkül sokat nem fogtok érteni belőle): http://zhidao.baidu.com/
ez ilyen közösségi q&a, például valaki feltesz egy akármilyen kérdést, arra mások válaszolnak. vannak idiótaságok is, de például ha rákeresek, hogy "hogyan kell eljutni a xuzhou-i reptérről a szomszéd városba", akkor 99%, hogy megtalálom a választ (konkrétan erre a kérdésre ma kerestem rá, le volt írva, hogy hol merre hány métert sétálj, milyen buszra szállj, meddig kell vele menni. néha még a jegyárakat is felsorolják, vagy ha van alternatív útvonal, stb). ez tipikusan a sok ember sokat tud elv, egyszerűen arra épít, hogy valaki már biztos feltette ezt a kérdést, de ha nem, akkor is valaki biztosan tudja.
-
törölt tag
ennek semmi köze ahhoz, amit én mondtam. ez egy teljesen más szolgáltatás.
a külföldi térképek közül még a gmaps a legjobb. de például az a suli nem volt rajta, ahol a nyáron voltam. laza egy négyzetkilométeres területú intézmény, és nemhogy a belső utcaszerkezete nem volt benne a térképben, de még maga az intézmény sem volt feltüntetve (illetve hasonló néven igen, rossz helyre). ezt a számtalan kínai térképbázis mind tudja - péládul a baidu maps is.
de nem azt mondom, hogy a google szar, hanem hogy Kínában gyenge a szolgáltatásuk, nagyon nem ér fel a konkurenciához. így meg nehéz betörni.
[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz
#16820480 #28 üzenetére
"q&a jellegű cucc, bárki kérdezteh, válaszolhat, és lehet értékelni, hogy mennyire segítőkész a válasz"
A Google miért ne tudna ilyet?
"...térképük is jó pontatlan arrafelé, és így tovább. így nehéz versenyezni."
Persze, mert a Google műholdak tuti nem fotózhatnak arrafelé...
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
törölt tag
válasz
DavidBalazs #25 üzenetére
persze, hoyg nem szerzett részesedést, mert a google keresője egy kalap szar, ha kínai tartalmakat kell keresni. ráadásul nincs meg benne az a tudástár rész, ami zseniálissá teszi a baidu-t (q&a jellegű cucc, bárki kérdezteh, válaszolhat, és lehet értékelni, hogy mennyire segítőkész a válasz). illetve még van pár dolog, amihez köze nincs a google-nak, péládul a térképük is jó pontatlan arrafelé, és így tovább. így nehéz versenyezni.
az androidos telefonokról szerintem még tájékozódj kicsit, mert van pár gyártó, akik igencsak a kínai piacra koncentrálnak (motorola, lenovo, dell, hogy csak párat mondjak), és amúgy is a kisebb hazai gyártóik sorra térnek át androidra a wimo-ról. inkább ez lenne az a piac, ahol meg tudnák vetni a lábukat, és az androidos telefonokon keresztül hódítani piacot.Csakénvagyok: az biztos, hogy valamit akarnak, de szerintem itt valami más is van a háttérben. csak erről nem hiszem, hogy bármi kiderülne.
-
domi007
őstag
Gyorsan meg kell venni a domain-nevet ahogy elindulnak kifele, es jo nagyot lehet vele majd kaszalni
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
DavidBalazs #25 üzenetére
Minden ötödik ember kínai, többen vannak mint a nyugat eggyüttvéve, azonkívül nagyon is védik a piacukat. Aki egyszer oda bekerül, nem igazán akar kimenni Meg amúgy is a Google nem cska a kereső, szóval ez csak szimpla blöff.
-
DavidBalazs
csendes tag
válasz
#16820480 #23 üzenetére
Ha végig olvastad a cikket, akkor biztosan észre vetted, hogy a Google igen kicsi piacot tudott ott magának szerezni, ráadásul egy csomó erőforrásba és két szekérnyi lóvéba kerül neki a cenzúrásgatásuk. Szóval lehet hogy nem veszteséges, de a bevételük ahhoz képest, hogy mennyien vannak ott igen kevés lehet.
Az Androidról meg a telefonokról annyit, hogy nem oda gyártják őket, hanem ott gyártják.
Az, hogy a kínai piacra is jut 1-2 totálisan kiherélt rendszer, amelyiken valószínű még a Google keresőt is lecserélik arra a Baidura, az a Google-nek tutira nem biznisz.
Én pedig nem bánnám, ha a Google kimenne és vele együtt még több gyártó (azt sem bánnám, ha az összes), mert a kínaiak már kezdik nagyon keménynek érezni magukat és azt hiszik, hogy mindenki táncra perdül, ha ők fütyülnek. -
Csakénvagyok
őstag
válasz
#16820480 #23 üzenetére
Az úgyis max blöff hogy Kínából kimennek, max másféle tárgyalási poziciókat szeretnének elérni a komcsikkal. Kína túl nagy és túl erős hagy bárki is otthadja.
Ja, OFF to big to fail
-
törölt tag
azt nem értem én, hogy ha egy országból hacker támadás érkezik, akkor az a megoldás, hogy kivonulnak onnan? ha mondjuk egy amarikai csoport csinálna ilyet, akkor kivonulnának az usából? ugyanmár...
plusz azért is érthetetlen, mert ha tényleg kivonulnak, és esetleg blokkolnák a teljes kínai ip tartományt, akkor azzal többek közt bukják az egyik legnagyobb piacot, amit az androiddal megkaparinthatnak (és nem is haladnak vele rosszul, egyre több cég gyárt oda ilyen rendszerrel gépeket).
valami olyan érzésem van, hogy a valóság elég laza kapcsolatban van azzal, amit nyilatkozgatnak itt a felek, és úgy egyáltalán nincs rálátásunk arra, hogy milyen érdekek vannak a háttérben. -
ddekany
veterán
Szóval, a hivatkozott cikk alapján(!) nem is a Google szervereit piszkálták meg, hanem a kliensek gépén az Acrobat Reader-t egy exploit-os PDF-el (remélem már megint puffer túlcsordulás és társai... IT kőkorszak mindörökké!
). Nyilván ha valami ártószándékú cucc így sikeresen feltelepül egy PC-re, akkor bármit meg lehet tenni, amit a felhasználó megtehet, szóval ez simán az Adobe sara, meg az esetleg nem megfelelően működtetett PC-ké (adminként használat pl... ha kellett). Ráadás itt mindenféle ipari kémkedés is keményen előfordulni látszik, annak meg akkor is ugyan akkora ha haszna, ha a Google kivonul Kínából.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz
Cathfaern #14 üzenetére
Hm... lehet, valami efféle egyezkedés áll a dolog mögött. Teljesen akkor működnének együtt a kínai kormányzással, ha kérésre kiadnák a kínai kormánynak azok levelezését, akikre a kínai vezetés ezt a saját (esetleg formálisan nem hivatalos...) törvényei szerint ezt kéri, és akkor nem kéne betöréshez folyamodniuk. Viszont ezek szerint erre nem voltak hajlandók (ami már csak azért is érthető, hiszen ha ez kiderülne, akkor beijedne sok nyugati felhasználó aki még nincs ehhez hozzászokva).
Amúgy a kínai átlagfelhasználót mennyire zavarja a kormányzatuk efféle megfigyelő tevékenysége? Ha jelentősen, ez talán jó reklám lehet ott a Google-nak... már ha a helyi versenytárs együttműködőbb, és gondolom az.
-
Dany007
veterán
Hmm most ez a kivonulásosdi a google-nek lesz rossz, vagy Kínának?
És ha a többi hasonló helyzetben lévő IT cég is így dönt látván a példát?
Lehet hogy mégse ér annyit az óccsó kínai munkaerő?
Lehet, hogy Kínának észre kellene már vennie, hogy nem csak a nyugat profitál abból, hogy minden made in China, hanem maga Kínai is rendesen... -
Cathfaern
nagyúr
Google, elég nagy kegyet gyakorolva meghajlik a kínai kormány akarata előtt, és bevezeti a cenzúrát. Tartja is ehhez magát, semmi olyat nem tesz, ami a kínai kormánnyal ellenkezne. Ehhez képest a kínai kormány ráállít a google-re pár hackert, hogy szerezzenek már meg tőlük pár levelet. Erre jön a reakció, hogy ja jó, ha ti nem akartok együttműködni, akkor mi se fogunk. Legalábbis az én olvasatomban ez a lényege az egésznek.
-
ntomka
nagyúr
Nem semmi!
Kíváncsian várom a fejleményeket!
ツ Headphones on - World off
-
qwertly
addikt
Hajrá
így kell ezt csinálni tegye a többi cég is,nem kellenek az ázsiai éhenkórász hordák konkurenciámnak.Pofátlan módon ellopnak lemásolnak mindent nagyiívben sz@ a környezetvédelemre és a nemzetközi jogra.Most,hogy odatelepültek a multik azt hiszik ő körülütök forog a világ,kapjanak csak jó bár pofont,hogy észhez térjennek.
-
Yaye
őstag
Nem tudom, mi lesz ennek a vége, sem azt, hogy blöff-e vagy sem, de nagyon drukkolok, hogy végre legyen egy multi, amibe szorult némi gerinc (képzavar), még ha kicsit késve derül is ki róla.
Hányni támad kedvem, ha a nyugatnak a kínai rezsimmel való viszonyára gondolok, hogy pénzért, gazdasági előnyért bármit elnéznek nekik. Jogok sárba tiprását, terrort, atomot, Tienanmen teret, Tajvant és Tibetet, nem számít semmi. A képmutatás non plus ultrája. (Nem mellesleg ragyogóan mutatja a demokratikus értékek védelme ürügyén a világ más részein végrehajtott akciók gusztustalanul álságos voltát.)Dare2live: nem önként kivonulni fog, hanem kizárják a kínaiak. Nem egészen ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
azért mert egy cég nem egyeduralkodó még nem szokott kivonulni.
amúgy az eset eléggé egyedi, nyi cégek úgy dobják félre a nyi elveket ha Kínáról van szó, hogy öröm/rossz nézni, ehez képest a google blogban írtak fölöttébb szokatlanok és itt nem csak a "We have decided we are no longer willing to continue censoring our results on Google.cn" gondolok. (Pedig ez a mondat, se kis pofon...)
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
ddekany
veterán
Elsőre ilyen gáz dolgot nem olvastam a mögé a mondat mögé... Ha valóban így akarnak védekezni a betörések ellen (kínai címek blokkolása ill. kínai felhasználók számának csökkentése), az nem utalna túl nagy önbizalomra a saját rendszerük biztonságosságát tekintve. Mégsem valami szokványos céges weboldalak védelméről van szó, hanem olyan cégről, akinek egyik fő profilja, hogy boldog-boldogtalan ott tárolja levelezését, dokumentumait(!), stb.
-
hemaka
nagyúr
Mivel nem egyeduralkodó csájnában, ívy ami nem megy, azt nem kell eröltetni.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
bambano
titán
olvasd el újra a cikket: az van benne, hogy "A Google elleni akció bizonyos mértékig sikerrel járt, mivel – bár az elsődleges cél az említett postafiókok feltörése volt – a crackerek megszereztek bizonyos „szellemi termékeket” a cégtől."
Nem akarnak ők kivonulni, de a rendszereik fontosabbak, mint a kínai piac, úgyhogy majd blokkolják a kínai címeket a tűzfalakban és kész. Amitől persze ki is vonulnak hirtelen.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ddekany
veterán
Ez az egész most mi? Először is, mi az összefüggés a címben szereplő betörési kísérlet és az esetleges kivonulás közt? Másodszor, mi az összefüggés a cenzúrázás és az esetleges kivonulás közt? Túl költséges a cenzúrázás megvalósítása (furcsa lenne), vagy miért függenek ezek össze? Esetleg sehogy, csak Google gondolta, ha már amúgy is kivonul (ami már önmagában meglepő, ha ez lesz), akkor felhasználja ezt saját maga fényezésére azzal, hogy olyat kér a kínai kormányzattól, amiről tudják hogy vissza lesz utasítva? Vagy nem is akar kivonulni csak manőverezik valamin?
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
bloff. tul nagy a piac ahhoz, hogy elhagyjak. raadasul a kozeljovoben tobb nagysagrenddel novekedni is fog.
-
Kriza
őstag
Nem akarok itt politizálni, de ilyenkor eszembe jut mit írt Szolzsenyicin a kommunistákról.
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Polllen
nagyúr
Már az elején nem kellett volna meghasonulni...és nincs ilyen gond. Amúgy naná, hogy nem ismerik be, hogy feltörték a fiókokat...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Hát persze. Az azért elég kínos lenne, ha be kellene ismerni, hogy hozzáfértek a levelekhez és a dokumentumokhoz. De szerencsére nem ez az igazság és megnyugodhatunk. (Hmmm, hmmm)
If it is not broken then don't fix it!
Új hozzászólás Aktív témák
it A támadók kínai emberi jogi aktivisták és nyugati szimpatizánsok levelezési postafiókjait akarták feltörni – jelentős részben sikertelenül.
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi haladó szinten
- Külpolitika
- Interactive Brokers társalgó
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10