Új hozzászólás Aktív témák

  • Technoman

    őstag

    válasz laskr99 #6940 üzenetére

    A jog a következőt írja. Ha valamely' okból kártalanítanak (pld. csereutalvány), akkor azt az összeget kell visszakapnod, amit fizettél. Ha tárgyi kártalanítást kérsz -azaz készülékcserét-, téged kár nem érhet, azaz, ha időközben pld 500.000Ft lett a termék, akkor is -mosolyogva- oda kell adni neked annyiért, amennyit először fizettél (a te esetedben ez 360.000). Ugyanez fordítva is igaz, téged sem érhet jogtalan előny, a kereskedővel szemben.
    Ha arra apellálsz, hogy pénz vissza és 5 perc múlva megrendeled, igaz nyersz matematikailag pár ft-ot, de mennyit is romlott a magyar valuta az elmúlt 1 évben?

    Egyébként érdekelne, hogy hol javítják. Ha hivatalos helyen azaz Németországban (tudtommal a sógoroknál sincs hivatalosba a Pixel telefon), akkor érdekes lehet betartani a törvényi 30 napos javítási határidőt.
    Gyanítom ez is úgy mehet, mint az áruházláncok (eMag, Euronics, MM, stb....) "kiterjesztett garanciái" esetében, ahol a háttérben többnyire egy biztosító áll. Ebben az esetben valami szerviz látja el a feladatot, isten tudja honnan rendelt alkatrészekből.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák