Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz balazs1022 #40527 üzenetére

    "Mostanaban egyebkent ravagyok szokva h szinzajt hagyjak rajta. Sokkal jobban hasonlit igy a vegeredmeny egy DSLR fotóra."

    A színzajtól nem lesz semmi DSLR jellegű, hacsak nem a 10-15 évvel ezelőtti felhozatalhoz hasonlítod, az akkori szenzorok tényleg vért izzadtak már ISO 400 körül is, ami azért manapság már nem jellemző.

    "Esti fotozasnal a hosszu zarido miatt keletkezett hotpixelekre kifejezetten jo hatasfokkal működik a szinzaj csökkentése."

    Ez már végképp értelmetlen.

    "Sajnos meg mindig nem tud olyan minosegben kepet menteni mint a PC-s verzió. Csak 240dpi-vel menti a végeredményt. A PC-s verzió 320dpi-vel teszi ugyanezt."

    Ennek szintén semmi jelentősége, DPI-t csak printnél számolunk, a fotó felbontására amúgy semmilyen hatással nincs. A DPI és a képfelbontás hányadosa csak azt adja meg, hogy mekkora fizikai méretű print készül belőle.

    ---

    (#40535) Dluinet: "Mivel én csak a D5200-zal tudom összehasonlítani, így arra jutottam, hogy mobillal csak emléketető fotókat készítek, mert semmilyen más esetben nem tudja helyettesíteni a normál fényképezőgépet."

    Ennek az összehasonlításnak nem sok értelme van.

    "Milc gépekkel felveszi a versenyt,"

    Milyen MILC gépekkel? Azokkal, amikben ugyanolyan szenzor van, mint a DSLR gépekben? Vagy azokkal, amik alig maradnak el tőlük? A mobilok messze vannak ettől a szinttől, de ez természetes, ennek fizikai korlátai vannak. Ezért is értelmetlen összehasonlítani őket pusztán technikai értelemben.

Új hozzászólás Aktív témák