-
IT café
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Feri1977 #41845 üzenetére
Továbbra is azt javaslom hogy inkább add el ezt a telefont és vegyél olyat amin már megvolt az alaplap+kijelző csere. Én egy fillért nem költenék rá igy.
A bootlooptól nem félni kell, hanem majd megijedni amikor előjön (ahogy feljebb írtak időzített bombán ülsz). És annak semmi előjele nincs, az nem olyan mint a kijelző beégés hogy fokozatosan lassan erősödik. Egyik reggel csak hopp újraindul és ennyi volt.
"de mivel olcsón vettem"
Figyelj ezt felejtsd el. Én értem hogy ezzel nyugtatod magad, de nem vetted olcsón. Olcsón vetted volna ha az alaplap és kijelző cserélve lett volna benne vagy legalább lenne hátra még egy 1 év szavatosság.Számolj utána, megvetted 49e forintért, már most akksi (5e) + kijelző (30e) = 84 ezer forintnál fogsz járni zéró garanciával, miközben újonnan 95e és arra van 1 év teljes körü gari meg +1 év szavatosság.
Ha befigyel a bootloop (+50e) akkor máris 134e forintnál jársz... (rádobsz még 30-at és máris g6-od is lehetne).Más: én most gyorsan rákerestem a hardveraprón az eladó g4-ekre, az összes 50e forint körüli áron megy. Szóval az az "olcsón vettem" maximum 1-2 ezer forintot jelent... 55 ezerért már olyat is kapsz amin van még fél-1 év szavatosság vagy cserélve volt minden.
"de utána van egy fullos telóm, és ez éltet!!!!"
A fentiek fényében én ezt újragondolnám, de persze te tudod. Nem elvenni akarom a kedved a G4-től, csak ettől a G4-től, a tipushibák ismeretében megkímélni téged és minket is attól hogy majd pár hónap múlva jössz hogy mekkora sz@r az lg mert már ráköltötted inged gatyád -
Dyrtyho
őstag
Az mitől lehet, hogy a rezgés mintha meghalt volna a telefonomba, de nagy néha megrezzen pl töltésnél meg értesítéseknél ?
best regards, egy fórumozó blogger
-
Dyrtyho
őstag
-
DaDa
senior tag
válasz Dyrtyho #41859 üzenetére
Én kipróbáltam egyszer egy szifont (iPhone 6), hogy joggal szidom-e. Fél évig bírtam vele. Több hiba volt benne mint droidba, merült mint állat (bár G4-nél picit jobban bírta). 16GB-ost felejtsd el, 2 nap alatt megtelik. Egy cseszett mp3 vagy videó felrakása mentése bonyolultabb mint egy atomprogram. Pedig elvileg én értettem hozzá. de azért sok sikert.
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
amoledus
aktív tag
válasz Dyrtyho #41861 üzenetére
Tapasztalatbol mondom a 16gb iphone 6 eseteben felejtos ,miutan minden program frissites alkalmazas fel lett telepitve (jatekok nelkul) maradt 5,8gb es a fotokkal hamar megtoltottem aztan mindig felhobe toltogetes wifi kereses volt az LG G4 pedig alapbol 32GB es azt is meg lehet tolteni par honap alatt.
[ Szerkesztve ]
#ÜDV!# 12-év tapasztalattal vállalok Okostelefon Szervizt Javítást Sony Samsung HTC Iphone LG stb. Budapesten minőségi alkatrészekkel dolgozom ,garanciát vállalok a munkámra ,várom minden kedves érdeklődő jelentkezését ! :)
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Dyrtyho #41854 üzenetére
Megnézted már, hogy az értesítési beállítások között be van-e kapcsolva a rezgés a kívánt értesítés típusokra?
Egy tolakodó app vagy csökkentett mód utáni friss indítás is bekavarhat így.
Az iPhone-ról meg én nem beszélnélek le, tök jó telefonok, stabil rendszerrel (ha már a G4-nél ezt megszoktad, ne is add alább minőségben), viszont a 16 GB-os változat egy büntetés. Nekem is van több ismerősöm aki szívott vele. Többek között a barátnőm a céges iPhone-nal (pedig az még az i5s volt), barátnőm húga a i6 Plus-al, sok-sok kolléga, haver, havercsaj. Kínzás a 16 GB.
Mondjuk ha az i6s Plus a cél, abból már 32 GB a legkisebb.
-
Vizinyenyec
aktív tag
A mai nappal végre én is csatlakozom hozzátok. Újjonan vettem 75k-ért, fekete bőr hátlapos. Szerintem tuti vétel volt. Nagyon tetszik. Épp most kezdtem el belakni
-
customer114
őstag
válasz Vizinyenyec #41866 üzenetére
Alaplap száma?
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
A telefonomon a háttér világítás eltűnt, ez már a második kijelző.
Megint az szállt el vajon ?
Ötlet ?Köszönöm szépen !
Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
Feri1977
senior tag
Értek mindent amit írtatok hosszasan, és köszönöm szépen a tanácsokat.
Az új aksival kapcsolatban még annyit, hogy nem vagyok elájulva tőle, 3:15 perc képernyőidpt bír a telefonom egész nap, átlagosan nyomkodom, ,most estére már alug van benne 5 százalék. Pedig nincs messenger se facebook meg ilyen baromságok a telefonon, és játék is csak kettő, azért ennél többet kéne bírnia nem?6:0-ás rendszer van rajta amúgy.
Nem kell ezeket formázni? Vagy mi lehet, mert állítólag ezeket nem kell a li-ionokat, valaki meg mondja kikapcsolva reggelig 10 órán át töltsem formázzam..
[ Szerkesztve ]
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
Feri1977
senior tag
válasz mkRoland #41872 üzenetére
Viber van, skype is de nem használom, azaz csak viber. 4g nem megy azt eleve nem használom, 3g megy, de csak akkor ha netezek, nem egész nap ma kb. 2 órát 3g-ztem, csak akkor kapcsolom be a 3g-t ha kell a net, de egyáltalán nem egész nap, wifi az viszont végig ment ma majdnem, de állítólag a wifi nem merít annyira, szóval egyedül a wifi az ami megy. Fényerő 30-40 százalék, nem szeretem ennél nagyobbra rakni, csak ha nap van, de ahogy újra nincs nap vissza veszem 30-40 százalékra, szóval semmi felesleges app, 2 játék meg viber, se messenger se facebook app mert opera normál bőngészőből facebookozok és írok olvasok üzenetet is 3g is mondom kb ha 2 órát ment ma, inkább wifi.
[ Szerkesztve ]
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
magus217
tag
Az érintőpanel hiba lehet ha átlagban naponta csinál olyat a g4, hogy írok messengeren vagy bárhol és random elkezd írni magatól lehúzza az értesítési sávot, feldobja az képernyőt quick memoba..és ilyenkor kb kontrollálni nem lehet. Majd kinyomom a kijelzőt várok picit és semmi baja utána..nem tudom mitől lehet de már elég idegesítő (új alaplapos beégett kijelzős)
-
törölt tag
válasz Feri1977 #41871 üzenetére
Nem, de kezdetben mindenki többet nyomogatja a telefonját mint később
A helyzet az hogy ebben a telefonban (illetve akksiban) ennyi van. Nekem pl. sosem volt több mint 3 és fél óra a sotom, de ugye ez használat függő. a 3h15min simán lehet normális.
ui:
Ezeket az akksikat már nem kell formázni.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Be van kapcsolva a net ezen a szaron H+, minden oke, egyszer csak atvalt E-re... Aztan ott marad
Restart utan jo... Egy darabig.
Mellesleg egy metert sem teszek meg, ugyanott vagyok...Megint doglodik ez a szar?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Vizinyenyec
aktív tag
válasz customer114 #41867 üzenetére
Lehet hülyeséget kérdezek, de hol írja?
-
customer114
őstag
válasz Vizinyenyec #41877 üzenetére
Aksit kiveszed, az alaplapra ragasztott matricán az "sn"-el kezdődő számsorozat.
-
gixxergabi
senior tag
válasz Vizinyenyec #41877 üzenetére
Vagy a dobozán is rajta van, ezért ne szedd szét.
[ Szerkesztve ]
-
Vizinyenyec
aktív tag
válasz customer114 #41878 üzenetére
S/N:701
Nem tudom. Ez most jó vagy nem -
customer114
őstag
válasz Vizinyenyec #41880 üzenetére
Jó. 2017 januári gyártás.
-
Feri1977
senior tag
válasz #82729984 #41875 üzenetére
Hát ez akkor nagyon szomorú...+miért írnak sok helyen 4-5-6-7-8 SOT időt akkor, ezt hogy érik el, gondolom rom stb. hekkeléssel amit én nem akarok és nem is tudok, tényleg ennyit tud ez az aksi/telefon így? Mert azért 3 és negyed óra SOT..szóval reggel 7-kor kicsit nyomogatom, megbefelé munkába, napközben neten van, párszor ránézek irok egy két sort, hazafelé is netezek és irok rajta, és este 9-kor már 5 százalék van benne.
[ Szerkesztve ]
-
Vizinyenyec
aktív tag
válasz customer114 #41881 üzenetére
Ez tényleg jó hír
Feldobtad a napomat -
DaDa
senior tag
válasz Feri1977 #41882 üzenetére
Talán 1000 emberből 2 ér el 4 óra feletti SOT-ot. Ennél a telefonnál ez a legnagyobb kompromisszum. nekem új korától átlagban 2,5 -3 óra a SOT és nem nyomkodom halálra. Ezt el kell fogadni...Sajnos
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
Feri1977
senior tag
-
DaDa
senior tag
válasz Feri1977 #41885 üzenetére
Csodálkoznék ha jobb lenne, de a remény hal meg utoljára. Sokáig volt téma az akku mert páran állították, hogy 4-5-6 óra SOT-ot összehoznak. Persze hiszünk nekik de érthetetlen, hogy ez mitől lehet. Nekem egy hosszabb úton amikor csak neteztem akkor sikerült 4:30-percet összehozni de ez nagyon rekord már. Szóval ez a téma eléggé le lett rágva de az átlag nincs 4 óra az biztos.
-
Feri1977
senior tag
"megnyugtattál", köszönöm még egyszer a kimerítő választ. Akkor sajnos ez van. Amúgy köztudott, a mobilnet 3g baromira szívja az aksit, a wifi kevésbé, na de a wifitől is képes ennyire merülni? Az is merít azért, a mobilnet 3g meg horror, zabál rendesen. Mindezt mondom új aksival, most vettem speedshopba 5640 ft-ért. 1 fokkal jobb csak, mint a gyári másfél éves aksi ami benne volt, na ott potyogtak a százalékok rendesen, másfél éves aksi úgy látszik már kilehelte a lelkét, vagy összevissza töltötték.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nekem repülőmódban sokkal jobb SOT idő jön össze.
Pl videó nézés."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
zetecR
addikt
Halihó,
a Qslide-ba hogyan lehet új appokat felvenni?
Nem tudom elhinni, csak az LG által odaképzleteket lehet ki-be kapcsolgatni. :/ -
törölt tag
"miért írnak sok helyen 4-5-6-7-8 SOT időt akkor, ezt hogy érik el, gondolom rom stb. "
Nem tudom ez hol olvastad. 6-7-8 óra SOT-ot sehogy, az mind kamu. De egyébként én simán csinálok neked akár 20 órás SOT-ot is, ugyanis ha a telefont számítógépre dugod usb debug módban, akkor simán feltölti a telefont anélkül hogy nullázná a számlálóját.
A többi meg általában extrém használat, pl. emlékszem volt valaki aki 5 órás sot időt mutatott, aztán amikor kérdezgettük hogy hogyan elmondta, hogy valami nagyon sötét helyen dolgozik ahol egész nap 0%-os kijelző fényerőn használja a telefonját és még igy is túl fényes neki.
-
Dyrtyho
őstag
válasz Stauffenberg #41865 üzenetére
Akkor 32Gb-os, ennyire még nem vagyok tisztában az újabb modellekkel, én leragadtam az SE-nél
best regards, egy fórumozó blogger
-
Technoman
őstag
Srácok!
Kirándulásnál/túrázásnál ki milyen track-et (a megtett távot mérő) progit használ, ami jól használ és pontos?
Tudom, hogy van egy LG Health is a gyári appok között, de én valami teljesebbet is eltudnék viselni.
Thx -
SztiviVander
őstag
válasz Feri1977 #41891 üzenetére
ja ha ennyire biztos vagy benne az más... akkor viszont fogadd el hogy nálad ez ennyi tud és pont.
-
csak FYI: nemrég rendeltem a gyorsboltból g2-höz akksit (mert ahoz nem árul külön az LG szervíz), nem zacskósat hanem eredetinek mondott LG logós műanyag dobozost. már a formája sem teljesen olyan volt mint a régié (és mellesleg a hőmérsékletét sem tudta semmi olyan app kiolvasni aminek a régivel nem volt problémája), a legszebb pedig az volt hogy 7 töltés/lemerítés után (5%-on töltőre, 100% jelzés után még 15-20 percig töltőn módszerrel) is gyengébb volt (ugyanolyan használattal) mint a majdnem 3 éves gyári akksi. úgyhogy a 10. napon vittem is vissza elállás keretében. a hivatalos LG márkaszervíztől szerintem kisebb az esélye hogy hamis vagy selejtbevaló akkut kapsz és G4 esetén még olcsóbb is. le is van írva itt kb 100x hogy akkut váci útról az lg-től, gondolkodj el rajta hogy vajon miért nem a speedshop vagy az alle-ban a joskapista gsm van ajánlva mint beszerzési forrás. -
Potyka03
senior tag
válasz SztiviVander #41895 üzenetére
Sziasztok.Vettem ilyen QuickCircle tokot.Olyan kérdésem lenne hogy az LG SMART WORLD-be lehet letölteni hozzá különböző órákat... azt hol tudom beállítani?
Illetve azt miért csinálja hogy hallgatok zenét,s kb. úgy a 3.-ik vagy 4.-ik szám után elkezd megállni,elindítom megy kb. a zene egy fél percig s megint leállítja... előveszem a telót és az órát mutatja kint,kinyitom s el kell indítanom a zenét megint :S Mi lehet a gond?Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
Stauffenberg
nagyúr
"Hát ez akkor nagyon szomorú...+miért írnak sok helyen 4-5-6-7-8 SOT időt"
Még az 5 óra SoT kijöhet barkácsolással és sok spórolással, de a többi egyszerűen egy hatalmas kamu. Nem is értem hol olvashattál ilyet, ezek egyáltalán nem általános értékek. Eleve nehéz megmondani, hogy mi az átlagos felhasználás, nekem például lehet futnak olyan appok, amik nálad nem, meg fordítva. De a nagy átlag valahova 3-4 óra közé tehető, de van akinek a 3 órát sem éri el. Ez csak használati szokásoktól függ.
Ha a G4-et a jó üzemidő reményében vetted, akkor rápacsáltál, a tesztek és fórumos tapasztalatok szerint is ez az egyik gyenge pontja a telefonnak és csodálnám, ha te pont ellenkező véleményt olvashattál róla bárhol.
Pár tipp a takarékoskodáshoz:
1.) A mobilnet mindig többet fogyaszt, mint a Wi-Fi, főleg ha gyakran kell adótornyok között ugrálni (pl: utazás közben), az LTE takarékosabb a régebbi generációs hálózatoknál, ahol lehet azt kell használni
2.) Helyadatok kezelését illik megregulázni, Google-t le kell tiltani arról, hogy gyűjtse ezeket, különben folyton pörögni fog a helymeghatározás
3.) Auto backup beállításokra ránézni
4.) Auto update beállításokra ránézni
5.) Ellenőrizd az appok fogyasztását, vannak amik extrém módon merítik a telefont
6.) Friss rendszernél természetes, hogy a Google Play-szolgáltatások folyamat kicsit többet fogyaszt, de ez ne legyen tartós állapot, különben azt jelzi, hogy valamilyen (jellemzően helymeghatározással és/vagy szinkronizálással kapcsolatos) funkció a háttérben pörög
7.) Nem szabad ész nélkül engedélyeket adni az appoknak, hogy hozzáférjenek amihez csak akarnak(#41893) Dyrtyho: De már az iPhone SE esetében is 32 GB-os a legkisebb modell.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Technoman #41894 üzenetére
Én a Runkeepert használom futáshoz, de használtam már erdei túrázáshoz is. Fogyasztása bagatell, egy 60 perces esti edzés alatt alig merül valamit és az ingyenes verzióban is kb minden benne van ami kell.
Bár biztosan vannak kifejezetten túrázásra fejlesztett appok is, amikben jobban vizualizálható a felvett útvonal, de a Runkeeper is alkalmas a feladatra és méri a szintkülönbségeket is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest