Aktív témák

  • moonlight115

    tag

    válasz AusWolf #25103 üzenetére

    Ugyan, Wolfi, (szólj, ha zavar a wolfizás!) dehogy haragszom, bár nem olvastam Örl aláírását, a helyzete, de főleg az őszintesége engem is megérintett.

    Szerintem az emberi kapcsolatokban sok múlik a kommunikáción. Amit itt leírtál, elmondtad valaha is apukádnak? Mi lenne, ha ezt az írásodat megmutatnád neki? Talán nem itt, ezen az oldalon, de más formában, egy emailben, mondjuk. Szembesülne a ténnyel, hogy a fia mit gondol róla, elgondolkozna ő is, egy apának se lehet könnyű világosan látni, mit okozhatnak a meggondolatlan szavai. Nálunk is volt ilyen a családban. Egyesek elhiszik azt, hogy nem kell dicsérni a gyereket, elismerni, ha valamiben jó, inkább ledorongolják a hibái, tévedései miatt, nehogy "elbízza magát" a kölyök. Az eszükbe se jut, hogy így teszik tönkre a gyerek önbizalmát, ami a legfontosabb az életben, hisz enélkül nincs ambíció, csak "á, nekem úgyse sikerül semmi"-féle hozzáállás a kihívásokhoz. Így válnak önbeteljesítő jóslattá a "te balfék vagy, fiam!" -hoz hasonló kijelentések, pláne sűrűn hangoztatva. A fiú elhisz, hisz az apja mondta! A tudatalattijába beleivódik, még akkor is,ha tudja, nem így van.
    Sokat gondolkodtam azon, miért teszik ezt az apák. Rengeteg ilyennel találkoztam. Talán valamiféle ősi, ösztönös rivalizálás, "legyőzni" a másik hímet.
    Remélem, nem baj, hogy megosztottam veled ezeket. Nem vagyok biztos semmiben, csak eltöprengtem.
    :)

    "Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

Aktív témák