Aktív témák

  • moonlight115

    tag

    Ha már meseév van, Vakegérkének ígértem egy sztorit, tessék:

    1 évvel ezelőtt rablás történt az üzletünkkel egy épületben lévő takarékszövetkezetben. Egész délelőtt ment a találgatás a fodrászatban: ki, mi, hogy....nem tudtuk, pontosan mi történt.

    Egyszer csak belépett egy rendőr, talpig gumibotban, pisztoly, minden, ahogy illik.
    Már épp kérdezni kezdte, hogy láttunk-e valamit, vagy nem jött-e be hozzánk valami gyanús alak, stb., mikor Annuska, a 70 éves, kissé kíváncsi természetű, de még szemüvegben is rövidlátó kolléganőnk, aki addig békésen szunyókált a férfifodrász székben, életre kelt, odatipegett a "közeg"-hez, és félméterre tőle, az arcába bámulva, rákezdte: De jó, hogy jött, mondja már el, mi volt, elfogták már a rablót? Mennyi pénzt vitt el? Nem bántott senkit?
    Kérdései golyózáporként érték szegény suhancképű rendőrfiút, aki hirtelen meg se tudott szólalni, csak ijedten pislogott őszhajú Annuskánkra, aki még közelebb lépett hozzá, és szinte már ordított, mivel ő maga kicsit nagyothalló, azt hitte, őt se hallják. Már az összes vendég körbevette őket, várták a beszámolót.
    Végül Vera kolléganőnk rászólt Annuskára: Annuska, a fiatalember azért jött, hogy minket hallgasson ki, nem azért, hogy elpletykálja neked a bizalmas információkat!
    Erre Annuska, nagy méltatlankodva:- De hát annyit csak elmondhat, hogy ki volt az, és elkapták-e már????
    A rendőrnek ennyi idő elég is volt ahhoz, hogy összeszedje bátorságát, és rávágja:- Pontosan! Ezért jöttem!
    Erre Annuska:- Hát akkor miért nem ezzel kezdte? És irtó mérgesen nézett a rend kicsit megszeppent őrére, aki ezek után tényleg elkezdett kérdezősködni, láttunk-e valamit.
    Annuska többé szóba sem állt vele, sértődötten elvonult duzzogni.

    "Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

Aktív témák