Aktív témák

  • moonlight115

    tag

    Hogy mi lennék?
    1. Regényíró. (vagy műfordító)
    2. Festőművész
    3. Szimfonikus zenekarban játszani bármelyik hangszeren. (vagy zeneszerző)

    Meglepő? Egyik sem egy locsi-fecsi foglalkozás.
    Művészet. Ez az, amit igazán élvezni tudok. A művészek nagyon sokat adtak a világnak, nem hétköznapi emberek, másként jár az agyuk, ezt nevezhetjük devianciának is, de én elnézem nekik, mert műveikkel örömet szereznek az embereknek, egy másik világba repítik őket, lélekgyógyászok, gondolatébresztők, jellemformálók.
    Meg lehet élni persze művészetek nélkül is, mert hát mi haszna van egy Beethoven zongoraversenynek, vagy Munkácsy Ecce homo-jának, vagy Mark Knopfler Brothers is arms-ának? Ezek nélkül is forogna a világ, csak siváran, lelketlenül.

    A szakmámat művészetnek tartom, ezért szeretem. Egy kicsit szobrászkodás (bravó, old rocker! :R ), pszichológiával fűszerezve. Engem az tesz boldoggá, ha a vendég a nyakamba ugrik örömében egy-egy új frizura elkészülte után. (vannak ilyen ugrálósak :-)) Ha új vendég (néha akad ilyen is), és látom rajta, hogy szorong, fél, mert még nem tudja, mit várhat tőlem, miután megbeszéltük, mit szeretne, vagy épp rám bízza, mert nem tud dönteni, azt szoktam mondani: Nyugi, innen fel nem állsz addig, míg meg nem vagy elégedve! - Ettől elvigyorogja magát, és máris oldottabb a hangulat.

    A beszélgetés meg....szinte kötelező. Nem erőltetem, jobb is néha némán dolgozni, pláne hajvágás közben, akkor koncentrálni szeretek arra, amit csinálok: a szobrászkodásra.
    A hajfestés pedig tényleg művészet. Pláne több színből összehozni egy olyan árnyalatot, amit aztán senki nem tud utánam csinálni. Kérdezik, ez milyen szín? Melyik festék? (kismillió márka, rengeteg szín létezik). De ez top secret, szakmai titok. Néha én sem tudom pontosan, csak ráérzek ezekre, aztán legközelebb törhetem a fejem, miből is kevertem? :)
    Érdekes, soha nem akartam fodrász lenni, csak véletlenül így alakult.

    "Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

Aktív témák