- Jelszókezelők
- DIGI internet
- MinDig TV
- Az EV-k miatt maximumra kell pörgetni az atomipart
- Reklámblokkolók topikja
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- A befektetők nem értenék a szuperintelligenciához vezető döntéseket
- Kiderült, hogy miért tarol megint az Apple és az iPhone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ahham, tehát mint amikor egy cég trollkampányt indít fogyasztók felhasználásával a fogyasztóvédelem ellen
?
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
Busterftw
veterán
Annyiban igazuk van, hogy az osszes ilyen perben/ugyben nem a felhasznalok lettek megkerdezve, hanem profitorientalt cegek akarnak elonyosebb helyzetbe jutni a "mi a felhasznalokert vagyunk" PR maszlag mogott.
Ezt tamogatom, kerdezzek meg a felhasznalokat mit akarnak es az alapjan legyen torveny/torvenymodositas, ne azert mert X es Y cegnek a tobb milliardos bevetelbol hirtelen sok a 30%.
Persze csak azert sok a 30%, mert ok a felhasznalokert vannak. -
anulu
félisten
kösz, egy másodpercig nem akarom a sideload-ingot. mondom ezt úgy, hogy itthon mindent egybevéve 10 almás eszköz van.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
anulu
félisten
eddig nem találkoztam olyan dologgal, amit ha nagyon akartam, ne tudtam volna megoldani.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
anulu
félisten
válasz
GreenGoblin #7 üzenetére
nem azt mondom, hogy minden OK. egyszerűen azt, hogy egy másodpercig nem hiányzik, hogy bármilyen külsős store-ból vagy torrentről letöltött cuccot telepíthessek.
-
Kasya
nagyúr
Az MS-t annyi uton-modon szivatjak, perelik, hogy a szabad versenyt gatoljak. Ez az Apple eseten miert nem jon elo?
-
nuke7
veterán
válasz
GreenGoblin #7 üzenetére
Igen, a nagyobbak csináljak a spectret meg a hányás UX-et a Google ingyenes Reklam alkalmazasainal.
csak azt nem értem, hogyha valakinek az tetszik, akkor miért nem marad ott és örül a sideloading-nak..?
a ver Apple fanok nem akarjak zárttá tenne az androidot, ellentétben a ver droid fanokkal… akkor most ki is a vérpistike?
anulu2021-11-05 13:52:41#8: neki nincs Apple cucca, nincs fogalma a működésről csak fröcsögni jár ilyen helyekre
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
GreenGoblin
tag
Jól leírtad...NEKED nem hiányzik!
nuke7: Mellé fogtál velem mert ios-t és androidot is használok és ott is ugyanúgy megemlítem ami nem tetszik, azokkal ellentétbe akik kardoskodnak az EU ezen lépése ellen úgy hogy az apple kertből egyszer nem dugták ki a fejüket vagy max. egy pillanatra. Lehet mindennek nevezni csak épp vérfannak nem.
Aweriot: Persze hogy nem érzel hiányt ha nem is tudod a lehetőségeket amiket így kaphatnál, ha okosan használod (mielőtt még belekötnétek, hogy de ez veszélyes)
[ Szerkesztve ]
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
nuke7
veterán
válasz
GreenGoblin #13 üzenetére
Neked sem
- pedig nem úgy tűnik. Ha valami nem tetszik használj mást, a mobil piacon nincs monopólium szóval nem értem a fröcsögést…
Én is használtam androidot, és nem akarom olyanná tenni mint az iOS. Fordítva miért erőltetik az emberek?
Kasya2021-11-05 14:05:05#10:
azért, mert az ms majdnem monopólium, az Apple piaci részesedése meg töredéke az MS-éhez képest.[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz
Neked hiányzik?
Mert ha igen, akkor ahogy a cikkben is szerepel, van olyan platform a piacon, ami biztosítja számodra a sideloading lehetőségét.Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
-
nuke7
veterán
válasz
dajkapeter #14 üzenetére
Mert nem olvastad el a cikket / nem hallgattad meg amit mondott az Apple. Egyetlen fertőzött készülék egész hálózatokat tudna így megbénítani, én hiába nem használom a sideloading-ot direkte…
es az Apple eszközöket pont azok veszik, akik nem akarnak ilyen security dolgokkal foglalkozni…
sajnos olyanba akar bele ugatni az EU most, amihez semmi köze
-
anulu
félisten
válasz
"Persze hogy nem érzel hiányt ha nem is tudod a lehetőségeket amiket így kaphatnál, ha okosan használod (mielőtt még belekötnétek, hogy de ez veszélyes)"
komolyan érdekelne pár példa, hogy mi az, amit kaphatNÉK, és mennyire fáj, hogy nem is tudok róla, hogy ilyet lehetne
-
anulu
félisten
válasz
dajkapeter #14 üzenetére
ehh, #18-ban le lett írva
[ Szerkesztve ]
-
-
anulu
félisten
válasz
GreenGoblin #21 üzenetére
ne mondd, hogy az elmúlt években nem volt droidon SMS-ben terjedő kártevő, lol
-
Polllen
nagyúr
Nem is kell. A szabályozás nem arról szól, hogy kötelezően használnod kell, hanem hogy az apple-nek biztosítania kell a lehetőséget, hogy használhasd.
A témához:
Az hogy az apple nem akar beengedni senkit az eszközeire így, érthető és védhető, viszont az érvelés és ez a kampány nem jó. Ismerős valahonnan ez a veszélygenerálás, amitől majd jól megvédenek.Jobb lenne, ha simán beleállnának, hogy ők építették ki a platformot, ők üzemeltetik, ők döntik el, hogyan lehet rá programot telepíteni. Ez nem közmű szolgáltatás, hogy mindenkinek jár.
Nyilván a másik oldalt is megértem, hogy az eszközre bármit had rakhasson fel az ember, de erre született az android, mint alternatíva. Az apple termékeket az emberek nem azért veszik, mert milyen nyílt és bármit felrakhatnak rá. Van egy erős koncepciója a terméknek, ne erőszakoljuk már meg. Ha az embereknek ez nem tetszik, majd vesznek mást. A piac ezt magától le tudja szabályozni.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
anulu
félisten
válasz
GreenGoblin #17 üzenetére
ez mennyiben az Apple hibája és mennyiben a droid gyártóké (támogatottság, minőség...)? naugye.
-
Giovan!
addikt
válasz
GreenGoblin #17 üzenetére
Nyilván tökéletesen ugyanolyan készüléket nem fogsz találni a droidok közt, de az összes alapvető funkcióját egy iPhone-nak el tudja látni egy androidos készülék is, hogy azok neked nem tetszenek, az már a te személyes problémád.
Én is pattoghatnék amiért nekem a PS jobban bejön de Halo-zni meg nem tudok rajta szóval a konzolok közül az xbox-ra vagyok kényszerítve, csak senki sem fogja komolyan venni a bánatomat.Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
bambano
titán
"Egyetlen fertőzött készülék egész hálózatokat tudna így megbénítani": tehát az apple azért akarja ezt akadályozni, mert nem tud normális szoftvert gyártani?
egyébként az hogy is van, hogy a mostani szabályok ellenére azért szokott kártevő kerülni az almaboltba? tehát olyasmire hivatkozva tiltaná a sideloadingot, ami most sincs?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Giovan!
addikt
Annyiban igazuk van, hogy a user ha elbalfaszkodik valamit és az Apple nem tud segíteni neki mert nem az ő store-jukból van az app akkor azt a user nem biztos, hogy képes lesz felfogni és akkor az ő platformuk renoméja fog sérülni.
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
anulu
félisten
egyetlen ellenőrző rendszer sem tökéletes. ami lényeges az az, hogy néha-néha előfordul egy ilyen, míg droidnál a sokszorosa az előfordulás.
-
nuke7
veterán
válasz
GreenGoblin #21 üzenetére
nem is csináltak mostanában semmilyen kampányt, hogy gyanús SMS-ek meg a többi, vigyázzon, ne kattintson stb
valahogy iOS-en nem találkoztam ilyesmivelhttps://youtube.com/user/nuke7
-
dabadab
titán
az osszes ilyen perben/ugyben nem a felhasznalok lettek megkerdezve, hanem profitorientalt cegek akarnak elonyosebb helyzetbe jutni
Antikapitalista lendület: 10/10
Tények ismerete: 0/10Az EU-s szabályzó hatóságok tipikusan a felhasználókat ("a zembereket") képviselik a "profitorientált cégek" (ilyen pl. az Apple, ugye) ellenében, illetve a versenyt védik a nagy, "extraprofitot" (!!!444!) termelő cégek (ilyen pl. az Apple, ugye) ellenében.
DRM is theft
-
dabadab
titán
Az iOS nem kezel SMS-eket?
Egyébként meg mit gondol a témáról az Apple? Nézzük csak
Az adathalászat olyan csalási kísérletet jelent, amely során megpróbálnak személyes információkat szerezni Öntől. A csalók minden lehetséges eszközt – pl. hamis e-maileket és SMS-eket, félrevezető felugró hirdetéseket, hamis letöltéseket, levélszemetet a naptárban, és akár hamis telefonhívásokat is – felhasználnak arra, hogy rávegyék Önt személyes adatainak, például az Apple ID azonosítójához tartozó jelszavának vagy hitelkártyaszámának megadására.
[...]
Ne kattintson rá hivatkozásokra, és ne nyisson meg vagy mentsen olyan mellékleteket, amelyeket gyanús vagy kéretlen üzenetekben küldtek.
[link][ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
nuke7
veterán
Teljesen igaz, hogy nem az embereket védik… hiszen az emberek a pénzükkel szavaznak. Ha nem tetszik a sideloading hianya, akkor olyan telefont vesz, amin van, és kész.
ehhez semmi köze az EU-nak, nem kell megvédenie senkit. Figyelembe kellene vennie a felhasználók akaratát, nem megmondani, hogy mit akarnakhttps://youtube.com/user/nuke7
-
bambano
titán
válasz
kpbendeguz #39 üzenetére
"úgy indult, hogy belekényszerítik a telekom cégeket egy egységes EU telekommunikációs piacba": majd belekényszerítették a cégeket egy egységes szabályozású piacba. káosz is van belőle...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
nuke7
veterán
válasz
GreenGoblin #35 üzenetére
Akkor a kaspersky-t se..:
” Trojan Malware on Mobile Devices
Notably, Trojans are the most prominent mobile threats — they constitute over 95% of mobile malware. Over 98% of mobile banking attacks target Android devices, which also comes as no surprise. Android is the most popular mobile platform in the world (over 80% of the global smartphone market). Also, Android is the only popular mobile platform that allows users to side-load software.
”https://youtube.com/user/nuke7
-
kpbendeguz
addikt
válasz
#20749568 #38 üzenetére
"Ezért majd mi megmondjuk az Applnek, hogy a felhasználók mit akarnak. "
Pontosabban korrupt bürokraták és partvonalról bekiabáló ellendrukkerek akarják megmondani, hogy mi a jó az Apple felhasználóinak annak ellenére, hogy azok határozottan elutasítják.
ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
anulu
félisten
amúgy komolyan érdekelne, hogy mi az, amiről nem is tudtam, hogy meg akarom csinálni és nem tudtam
ha valaki 1-2 példát mondana, megköszönném neki
akár quality of life dolog is jöhetne
-
dabadab
titán
Ez tök jó sapkás érvelés!
Akik szerint jó ötlet iOS-en a nyílt appstore, azok nyílt appstore-os telefont használnak, tehát semmi közük az iOS-hez!
viszont, ha nem így lenne, akkor is működne:
Akik szerint jó ötlet iOS-en a nyílt appstore, azok iOS-t használnak, tehát igazából jó nekik így is!DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
it Az Apple szoftverfőnöke a Web Summiton, Portugáliában hangoztatta az Apple kifogásait az EU tervezetével kapcsolatban.
- HP ProBook 650 G4 Notebook/Laptop, 15,6" FHD, I7- 8650U CPU, 8GB DDR4, 128-480GB SSD, WIN 10, Garanc
- Dell Precision 7510 Notebook/Laptop, 15.6" FULL HD, I7-6820HQ CPU, 8GB DDR4, SSD+HDD, 4GB VGA, WIN 1
- Dell Precision 7520 Notebook/Laptop, 15.6" FULL HD, I7-6820HQ CPU, 16GB DDR4, SSD+HDD, 4GB VGA, WIN
- Teljesen új Samsung S21 5G 8/128GB Dual Sim eladó
- Apple Watch Series 8 45mm Midnight GPS Cellular(e-sim) 2023.10.06.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest