Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  nagyúr

  Nem ertem, mire ez az extra nyomozas. Az eddigi hirek szerint pont azok hasznaltak fel, akiknek hivatalosan el lehetett adni, vagyis a kormanyzatok. Arra pedig egyertelmu hogy nem lehet garanciat adni, pontosabban elfogadni a garanciat miszerint az adott kormanyok csak legalisan es csak potencialis bunozok, terrosistak ellen fogjak felhasznalni.

  So mivel valoszinuleg olyan kormanyok vettek ezt az eszkozt akiknek nincs meg a tudasa egy ilyen keszitesere, igy konnyen lehet hogy az Izraeli titkosszolgalatnak van meg beepitett backdoorja a kodban, vagy idonkent jelentest kuld nekik a megfigyelt szamokrol.

  Most csinaljak a mubalhet, meg a munyomozast, hogy mutassanak valamit kifel, de amugy csak a szivarogtato utan nyomoznak.

  Az meg minden orszag belugye, hogy az aktualis kormany, vagy titkosszolgalat civil kontroll nelkul tevekenykedhet. Nalunk is nyilt titok, hogy a kormany minden tekintetben fekek es ellensulyok nelkul azt csinal amit akar, igy az hogy megfigyeltek a politikai ellenfeleiket, vagy az ugyeikben turkalo ujsagirokat, az nem ujdonsag. Ha azon sem csodalkozunk, hogy mondjuk Putyin megoleti, vagy bortonbe zaratja a politikai ellefeleit, vagy hogy epp mit csinal Erdogan, Kim Jong Un, vagy Lukasenka, miert csodalkoznank hogy mit csinal Orban. Mindenki tudja, hogy ugyanabbol a fabol faragtak. Nem is csoda hogy szinte csak diktator haverjai vannak a kulpolitikaban.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Tigerclaw

  nagyúr

  Amugy az szinten nem szimpatikus, hogy a nagy oknyomozas kozben nem teszik kozze a telefonszamlistat. Ha esetleg vedeni akarjak a tulajokat, legalabb lenne egy lekerdezesi lehetoseg, mint amikor le lehet csekkolni, hogy a sajat e-mail cimed szerepel-e valami feltort, ellopott authentikacios adatbazisban.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Tigerclaw

  nagyúr

  válasz tha_answer #50 üzenetére

  A titkosszolgalat tegye a dolgat, de ne kontroll nelkul. Nem egy ilyen szoftver vasarlasa a problema, meg az sem hogy hasznaljak, hanem hogy a jelenlegi torvenyek szerint kontroll nelkul megtehetik. Nem kell ugy, nem kell megalapozott gyanu. Azt figyelhetnek meg, akit csak akarnak es ha egy politikus kezebe ilyen hatalma adsz az biztos hogy visszael vele. Pont ezert kell kulso kontroll nem csak a lehallgatasok, megfigyelesek eseten, hanem az egesz titkosszolgalat mukodeset tekintve.

  Ha kell figyeljenek meg ujsagirokat, politikusokat, de elotte legyen ra komoly bizonyitekuk, hogy megszegi a torvenyeket es csak ilyen modon lehet lebuktatni. Ez az ami nem igy mukodik nalunk.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Hozzászólok Aktív témák