Új hozzászólás Aktív témák

 • .tnm

  addikt

  ez az az árnyoldala a cloud-nak, amit kevesebbszer emlegetnek bármikor kihúzhatják a alólad a szolgáltatást.

  privát "cloud"-ot otthonra mindenkinek! (nem owncloud-ra gondolok ;) )

  It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

 • buherton

  őstag

  válasz .tnm #1 üzenetére

  Ha nem owncloud, akkor mi? Komolyan kérdezem, mert nagyon elgondolkoztam az owncloud-on.

  tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

 • .tnm

  addikt

  úgy értettem, hogy nem konkrétan az owncloud-ra gondolok, hanem ara az elvre, hogy mindeninek legyen saját infrastruktúrája ami háztartásonként 4-5 személyt ki tud szolgálni (ftp, torrent, wordpress, mail server, naptár, kontaktlista, p2p chat(?), socialnetwork stb.)

  It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

 • .mf

  veterán

  Tök jó, hogy felesleges szolgáltatásokkal és más cégek felvásárlásával bővítik a kínálatukat, de mi lenne, ha az alapterméknek számító tárhely-szolgáltatásban végre ledolgoznának valamennyit a hátrányukból csomagárak és ingyenes tárhely terén?...

  Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

 • alevan

  őstag

  válasz .tnm #3 üzenetére

  Szóval brümmögjön otthon egy NAS. Ha nincs netem, puff, ha nincs elektromosság, puff. Hiába vagyok az irodában, nem tudom elérni az otthon tárolt biztonsági másolatot.

  Továbbá befektetés, üzemeltetés és egy alap szakértelem is kell hozzá, mivel nem egy XP-t raksz rá, szal kell linux tudás.

  Kliens? Irjak magamnak? És backup? Legyen még egy HDD hogy elmentsem a HDDm, nehogy elvesszenek az adatok.

  Itt megállok.

  A jónépnek (és pl. nekem, aki inkább a power user felé hajlok) bőven elég a Skydrive Onedrive, Drive, iCloud, Dropbox, Amazon Cloud és társai. Letöltöd a klienst és go (kivéve, ha a rendszerbe van integrálva, akkor mégjobb). Ha kell még tárhely, fizetsz (és nem nagy pénz pl. 500GB-1TB tárhely, főleg hogy egymást nyomják le az árakkal.

  Ha NSA fanatikus vagy, automata titkosítást is nyomsz. Ha félted cuccaid, egyszerre több tárhelyre is szinkronizálsz.

  Felesleges az átlag usernek az otthoni barkácscloud.

  "Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

 • -Gerzson-

  aktív tag

  válasz .mf #4 üzenetére

  Jogos az észrevétel.
  Engem a múlt havi Googli árcsökkentéskor veszítettek el. Igaz, hogy kevésbé felhasználóbarát a Googli appja de ugyanannyiért 100GB helyett 1TB-t kapok.

  Pár napig füstölt a T koaxa ahogy a kb. 0,7 TB-ot átraktam az új helyre... ;)

  [ Szerkesztve ]

 • .tnm

  addikt

  válasz alevan #5 üzenetére

  nem fogunk egyetérteni, de azért pontonként:

  "Ha nincs netem, puff, ha nincs elektromosság, puff."

  Ez szerintem nem annyira jellemző, de legalábbis összevethető a cloud szolgáltatás kiesésekkel, adatvesztésekkel, no meg azzal, hogy néha kliens oldalon nincs neted.

  "Továbbá befektetés, üzemeltetés és egy alap szakértelem is kell hozzá, mivel nem egy XP-t raksz rá, szal kell linux tudás."

  Én pont itt látok piacot egy olcsó, kis fogyasztású plug and play, 10 lépéses varászlóval felkonfigurált eszköznek, ami egyben az otthoni router-ed is lehet. (De persze az se kizárt, hogy havi 1-2 ezerért bérelsz neki egy 10*10*5 centis helyed a szerverparkban 10-20 MB/s-es nettel.)
  Amúgy is naív azt hinni, hogy a cloud ingyen van. Igen, most még nem kell fizetni (mindenhol), de egyszer a reklám piac is megfeneklik majd (vagy ha nem, akkor az azért lesz, mert a reklámok működnek és akkor meg ott fizetsz.)

  "Kliens? Irjak magamnak? És backup? Legyen még egy HDD hogy elmentsem a HDDm, nehogy elvesszenek az adatok."

  Kliens: Android, iOS, windows, linux, stb. mind rendelkezik imap, ftp, samba, naptár, kontaklista támogatással (vagy ingyenes klienssel). Egyedül a chat-hez kéne (vagy nem, ha XMPP alapú) és a social networkhöz kéne kliens, utóbbi nem egy akkora dolog, főleg a web-es ui-nak amúgy is van mobil-os web változata.

  Backup: sztem az értékes adatait már most is helyileg back-upolják sokan. Még többen pedig sz@rnak a backup-ra. Ráadásul innen nem fogják EULA alapján törölgetni a bot-ok a tartalmakat, mint pl. skydrive-on, vagy youtube-on, stb.

  "Onedrive, Drive, iCloud, Dropbox, Amazon Cloud"

  De Te is tudod, hogy miért éri meg ezt fenntartani nekik, illetve, amint nem fogja megérni nekik, Neked új otthont kell majd keresned.

  "Felesleges az átlag usernek az otthoni barkácscloud."

  Ki mondta, hogy "barkácscloud" lenne? Rendes trendi, opensource(!) termék legyen, akár alapítványi alapon futó sw fejlesztés, hw-et meg megveszed.

  Ui.: Ha már lenne ilyen, akkor nem azt írtam volna, hogy mindenkinek saját cloud-ot otthonra, hanem konkrétan linkeltem volna, épp azt kívánom, hogy legyen ilyen.

  It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

Új hozzászólás Aktív témák