Konkurens céget vett a Dropbox

Nem vesztegeti idejét a Dropbox, múlt héten indították Carousel nevű galéria alkalmazásukat, mostanra övék a Loom (online fotótárhely és galéria, PC és telefon közötti szinkronizálás). amelynek ügyfelei 2014. május 16-ig használhatják az iOS-re készült alkalmazást. Közben dönteniük kell, hogy a Carouselre váltanak, vagy inkább egy tömörített fájlban kérik fotóikat és elköszönnek a Dropbox részévé vált Loomtól.

Néhány hónapja még javában folyt a fejlesztés, a fejlesztők akkor azt írták a felhasználóknak, dolgoznak az Android kliensen, már csak egy kis türelem. Most eljött ez az idő, csak kicsit másképp, mint ahogy arra számítottak a Loom ügyfelei.

Aki úgy dönt, a Dropbox múlt héten bejelentett alkalmazását használja tovább, a Loom fiókhoz kapott 5 GB-os területét megkapja az új helyen is, örökre, ingyen. Azok, akik fizettek eddig a Loom szolgáltatásaiért, egy évig ingyenesen kapják meg az azonos méretű tárhelyet, mint az előfizetésük keretében korábban.

Az adásvétel részleteit nem hozták nyilvánosságra, így nem tudni, mennyit fizetett a Dropbox a konkurenciáért. Valószínűleg közel sem annyit, amennyit a Facebook szokott mostanában, a Loomnak ugyanis viszonylag kevés ügyfele volt. Pontos számadatokat nem ismerünk (az iTunes oldalán található 700 körüli értékelésszámból vontuk le a következtetést).

Mindenesetre az utóbbi idők felvásárlásai a cég részéről egyértelműen bizonyítják, hogy (San Francisco, Dublin, Austin és New York után) a napokban Ausztráliában is irodát nyitó vállalat igyekszik lefedni a felhőszolgáltatásokkal kapcsolatos igények teljes sorát.

Megvették a Mailboxot az e-mail kliensükhöz, a zenei streamben utazó Audiogalaxyt, a Sold nevű startupot, ami egy online piacteret hozott a Dropboxnak. Ott van még az Endorse felvásárlás a kuponrendszerért, illetve ugye a Snapjoy bekebelezése, akik a Carouselt készítették.

Előzmények

  • A Dropboxnál továbbra sem leskelődnek

    Egy tegnapi twittelést többen félreértettek, a szerzői jogok miatt történt blokkolás nem is úgy volt. A hash alapján tiltanak a cégnél, csak akkor kutakodnak, ha muszáj.