Hirdetés
- DIGI internet
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Aliexpress tapasztalatok
- Windows 10
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Videó stream letöltése
- Amazon
- Újra lehet bárki felesége a generatív AI
- Bittorrent topik
- Aggódnak Texasban, amiért bitcoinbányászokra pazarolják az áramot
Új hozzászólás Aktív témák
-
tordaitibi
addikt
" nem lehet visszatartani a felhasználókat az előretelepített appok törlésétől"
EZT maximálisan támogatom.
Ugyanezt a Samu Xiaomi stb.stb gyári törölhetetlen bloatware halmazzal. -
kilua
senior tag
-
-
fatpingvin
senior tag
"Az indiai hatóság elrendelte, hogy nem lehet visszatartani a felhasználókat az előretelepített appok törlésétől, továbbá lehetővé kell tenni a keresőmotor kiválasztását a mobil első beállításakor."
nagyon helyes, tessék példát venni róluk. az app egy dolog, az viszonylag egzakt, a keresőmotor kapcsán viszont én azt hozzátenném, hogy ennek akkor lenne értelme, ha ténylegesen arra is köteleznék a gyártókat hogy legalább három-négy alternatívát egyenlőként fel is kínáljanak, szval ne az legyen hogy "itt van ez ami szerintünk jó, megfelel vagy akarsz magadnak keresni másikat" mert ez nem valódi választási lehetőség egy naiv felhasználó számára.
az indiaiaknak általában (hangsúlyozom, ÁLTALÁBAN) nagyon jó meglátásaik és irányaik vannak a tech szektort illető törvényi szabályozások terén.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
kilua
senior tag
válasz
aprokaroka87 #3 üzenetére
Én is átlag felhasználónak tartom magam, csak rákerestem a neten "how to debloat android phone" , aztán volt hozzá egy szerintem elég egyszerű tutorial amit követtem (nem linkelek bárki rá tud keresni)
Ugyanilyen hasznos és még egyszerűbb a Windows 11 debloater script.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
"Az indiai hatóság elrendelte, hogy nem lehet visszatartani a felhasználókat az előretelepített appok törlésétől, továbbá lehetővé kell tenni a keresőmotor kiválasztását a mobil első beállításakor"
Korrekt. Alapnak kellene lennie már régen mindegyiknek.
-
fatpingvin
senior tag
ez nem csak a debloatingról szól.
az én értelmezésembenlegalább ennyire arról, hogy mik azok a dolgok,amiket a júzer evidenciának vesz, pedig nem azok.
pl hogy a keresőmotor a gugli search. miért is? sehol nincs ez megírva, hogy mi az elterjedt egy dolog, de az hogy a júzer elől elrejteni az alternatívákat, így egy naiv felhasználó adott esetben nem is fogja tudni hogy létezhet erre alternatíva, az már nincs rendben.előtelepített appok ugyanez pepitában.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
SZIGMA
aktív tag
Cö..cö..cö..
És a Microsoftra mennyi bírságot szabtak ki az Edge+Bing alapkombó miatt? Vagy az S verziós oprendszerek miatt?
Az Apple-t meg nem is említem....Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
svgyula
addikt
Az a helyzet, hogy ott ezt egy mozdulattal le lehet törölni és nincs a működés feltételeként meghatározva! Ja és hasonló ügyben már ~15 éve is perelték/büntették az MS-t és az Aple-t is! A gukli féle "android" már szinte semmilyen alkalmazást nem enged futtatni csak ha megvan a gapps a telefonon. Ami nyílván
sehol nem kellemes. Megnézte valaki azt, hogy ezek mennyire szívják a telefon akuját, mennyi felesleges kommunikációt okoznak? Na itt az a probléma amit cikk említ! Azt hogy veszel egy telefont és nem te döntöd el, hogy az előretelepített alkalmazások amiket nem is használsz hogyan viszik el a pénzedet!? Igen azt kellene kiharcolni a kuglinál, hogy teljesen független legyen egy alkalmazás futtatása a kugliféle play szeméttől! Akinek kell egy-egy alkalmazás az tudja a fejlesztőtő beszerezni. Vagy uram bocsáss bemegy egy boltba és megveszi a polcon árult alkalmazást mint egy játékot! De ugye a reklám terjesztés jó biznisz!
Azt kellene lassan pár óráig víz alatt tartani aki kitalálta!(talán delfinné változna)[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX2202
-
Busterftw
addikt
Aki ilyen szinten akar telefont hasznalni, megteheti.
A GAPPS nem egyenlo az Androiddal, vegyen olyan telefont amin ez alapbol nincs, ott a Fairphone Google appok nelkul vagy akar linuxos telefon a PinePhone.De a legtobb telefonra felmegy barmilyen masik custom ROM, LineAge stb, nem kell Google appokat telepiteni.
A gyartok tobbsege viszont nem arul zsakmamacskat, sot a tobbsegnek a Google szolgaltatasok/appok elvaras mert Youtube/Gmail/Chrome/PlayStore/Maps stb kb default hasznaltak a vilagon.
Lasd hova jutott a Huawei azutan, hogy a Google nem volt elerheto.
-
fatpingvin
senior tag
-
Busterftw
addikt
válasz
fatpingvin #14 üzenetére
A legegyszerubb az lenne, ha eloszor megneznenk mi lehetseges a jelenlegi telefonnal.
Lehet akad ra valami custom cucc, XDA forumon erdemes kutakodni. -
k-adi
nagyúr
Kicsit álszentnek érzem a hozzászólókat itt
GAPPS = ugyse fogod letörölni mert kell a Youtube/Gmail/Chrome/PlayStore/Maps stb
Böngészőválasztás = jó, szépen felkínálja mit akarsz, de lássuk be a többség marad a google mellett.. miért? mert amire kell, működik és gyors.
-
kilua
senior tag
Mivel az androidos chrome nem támogatja a kiegészítőket alapból kiesik, az alap youtube app is a reklámok miatt esik ki, a play storenak meg pont azért nincs alternatívája, mert ennyire integrálva van, különben akár samsung telefonok is jöhetnének google appok nélkül saját storeal, meg Huaweien sem lenne akkora érvágás google appok hiánya (elvileg most sem akkora, de azért a legtöbben mégiscsak Googlest választanak pont a bizonytalanság miatt)
De ja, akkor nem lehetne elvárni a googletől hogy ingyen adja az OSt, hanem olyan lenne mint pcn a Windows vagy a Linux amit most a Valve próbál használhatóvá tenni a steam deck miatt.
-
fatpingvin
senior tag
hogyne törölném, első dolgom volt kiirtani az írmagját is amikor még volt androidos telefonom. gmail, chrome, maps azonnal kukázható, a store méginkább mert kb csak fiókkal lehet használni és különben is, semmilyen módon nem használnám, youtube-ra meg ott a youtube-dl.
a telefonon egyedül a protonmail appot használtam volna, de az 5.0 alatt nem támogatott semmit, úgyhogy maradt a webapp. amire én a telefonomat használtam, ahhoz ezek csak felesneleg nyűgök voltak, a mapsnél ott az ezerszer jobb OSMAND, böngészőnek IceCatMobile a normális bővítménykezeléssel és általános működéssel, app repónak meg mondjuk felraktam az F-Droidot, de lényegében arra is csak az automatikus frissítések miatt volt szükség.
-
k-adi
nagyúr
válasz
fatpingvin #20 üzenetére
"gmail, chrome, maps azonnal kukázható"
átlag userek esetében ez biztos nem mondható el
én értem hogy van itt pár tudatosabb egyén is, de a többség komfortos és nem fog protonmail-re menni.. én tudom miaz, de az ismerőseim fele biztos nem pl. -
fatpingvin
senior tag
-
fatpingvin
senior tag
ez meg a másik. nekem is volt egy nagyon régi gmail fiókom, amikor elkezdte azt a mókát hogy a saját email fiókomba nem enged be a saját jelszavammal csak azért mert új IP cím, akkor mondtam hogy köszi viszlát. azóta meg már egyáltalán nem. de nem is hiányzik
a PM minden általam értelmezhető szempont szerint sokkal jobb.
-
Fred23
nagyúr
válasz
fatpingvin #25 üzenetére
Gmail arra se jó például, hogy átküldj magadnak bármit, mondjuk GitHub-ról valami olyat, amit vírusnak tart. Simán letiltja. Protonmail meg nem.
-
tordaitibi
addikt
Igen ere kisebb fájlokra Vibert használok, az még egyelőre átvisz exe és apk-t.
Lassan semmit se lehet mert a Win defender leöli vagy Gugliék nyírják ki.
Legszebb a 15-20 éves portable program és játékgyűjtenényem. Le kellett mentenem őket egy írésvédett pendrájvra mert a Defender a felét kigyomlálja mindig. -
fatpingvin
senior tag
ezaz. helyettem k*rvára ne akarja egy EMAILSZOLGÁLTATÓ jobban tudni hogy mire van szükségem és mire nem. az oprendszert már nem is említem, ha a Debian tolna egy ilyet még aznap repülne a bitbucketbe.
facebook egyébként ugyanez, egy .ipynb fájlt ledarált. de amúgy az meg még linkekkel is ugyanezt csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
válasz
fatpingvin #28 üzenetére
A túlzott védelem az átlag nem IT pro usereket védi.
Nyilván lehetne (és kell is) finomhangolni a rendszert, de ahogy látom az a koncepció ott is, hogy inkább túlvédelem legyen és kellemetlenség, mintsem laza-keretrendszer és esélyesebb vírusfertőzés
szerk:
Gondold el mekkora reputációs veszteség lenne ha folyton fertőződne az átlag user gmailen keresztül? Elég hamar elfogynának a gmail accountok[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
senior tag
az a helyzet hogy engem ez nem érdekel. számomra ebben a formában használhatatlan, egyéb okokból is, ergo meg se fogom fontolni a használatát amíg ezeket az én értelmezésemben bődületes hibákat ki nem javítják.
arról meg megint csak gondolok valamit hogy mennyire ostoba ötlet a júzereket arra trenírozni hogy egyáltalán semmihez nem kell érteniük, semmin nem kell gondolkozniuk, nincs szükség az eszükre,majd az okos nagyvállallat mindent intéz helyettük.
-
k-adi
nagyúr
válasz
fatpingvin #30 üzenetére
Értem az oldalad, csak azt meg megértened hogy a customer base nagy %át nem te, hanem az átlag user teszi ki. Ergo a hülyékre kell optimalizálni az appot.
-
fatpingvin
senior tag
a szempontot értem, az ebből levolt következtetésen viszont már tudnánk vitatkozni. nem mondom hogy legyen minden parancssoros egy mobiltelefonon, bár nekem az is jó lenne, viszont a másik oldala hogy a koncepcionálisan bonyolult funkciók végletes egyszerűsítésére irányuló törkvések közép és hosszú távon jellemzően nem szoktak jó irányba mutatni.
tervezz egy rendszert amit hülyék is használni tudnak: csak hülyék fogják használni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
Új hozzászólás Aktív témák
it A helyi versenyhatóság elrendelte, hogy a Google másképp közelítsen az Androidhoz, továbbá 161,95 millió dolláros bírságot is kiszabott a versenyellenes gyakorlatok miatt.
- Eladó egy jó állapotú Synology DS216j típusú NAS!
- Eladó egy jó állapotú, DJI Osmo Pocket (tehát Pocket 1) kamera!
- Eladó három darab, jó állapotú, DJI Pocket 2 Creator Combo szett!
- ÚJ Bontatlan iPad Pro M2 2022 11 12,9", Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 2020 4 gen 10.9 64GB Space 1 ÉV APPLE GARANCIA AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest