- Linux kezdőknek
- Proxmox VE
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- SkyShowtime
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Nem tetszik az USA-nak az olasz webadó
- Synology NAS
-
IT café
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
i400
senior tag
válasz enginev3.0 #29149 üzenetére
Nekem soha nem játssza le, amin az elején meglepődtem...
Szerk.: hülye vagyok, be kéne kapcsolni most már jó
[ Szerkesztve ]
-
s3nsitivity
addikt
Mindegyik töltő 5 voltot ad le de változó ampert. Általában 700 mA és 2.5 A között adják le készüléktől függően.
Persze az 1 A a szokásos a 2 A környékiek meg már tablet töltők.
De lényeg ami lényeg, nem mindegy, hogy milyen töltővel töltjük.Meg ha már OHM törvénye( R = U/I -> ohm = V/A).. tehát egy vezető ellenállása 1 ohm, ha benne 1 volt feszültség 1 amper erősségű áramot hoz létre. Így nem tudom mi alapján logikáztad ki, hogy a volt az ami nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
pjen
félisten
válasz s3nsitivity #29156 üzenetére
Azért írtam Ohm bátyánkat.Egyrészt nem mindegyik töltő ad le 5 voltot,nekem van PL:19 voltos is.De adott ellenálláson adott feszültség egységnyi áramot hajt át.Tehát attól hogy a tőltő le tud adni 2 ampert a készűlék még nem biztos,hogy felveszi.Akkor van baj ha a töltő nem tud leadni elég áramot és lassan tölt.Például az én HTC M7 em szinte minden kinai töltőre kiírja hogy gyenge a töltés nem lesz elég gyors. Ha úgy lenne ahogy gondolod az ív hegesztők már mind halottak lennének.
[ Szerkesztve ]
-
s3nsitivity
addikt
Minden mobil készülék 5 voltot ad le.
És most magad ellen beszéltél.
Egyébként felveszi a többet is, ezért szokták mondani, hogy ha gyorsan kell feltölteni valamit akkor rakd rá egy nagyobb amperes töltőre. pl én szoktam használni az N7-em 5V/2A töltőjét ami érezhetően gyorsabb mint a HTC gyári.
A lényeg ami lényeg, egyáltalán nem mindegy, hogy mivel töltjük a készülékünket." Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
Nuada herceg
őstag
válasz s3nsitivity #29158 üzenetére
De nem ám!
Én túróval szoktam tölteni! Úgy finom a palacsinta.Amúgy viszont igen, mindegyik telefon töltő 5 volton üzemel.
A áramnak a erősségje a nem mindegy. Az b@sz agyon, nem a volt
Autós töltők azért töltik fel lassabban a telót, mert 1 amperrel sem tolják.Amúgy a gyári htc töltő hány amperes?
Én sony töltővel töltöm, azt hiszem az kereken 1000mA-es.
A gyári töltőt oda kellet adni nővéremnek a 8S mellé...[ Szerkesztve ]
Értem a csíziót.
-
pjen
félisten
válasz s3nsitivity #29158 üzenetére
Gondolkodj,ha ráteszed egy 5V 200A kimenetű töltőre akkor felveszi a 200Ampert.Gondolj az otthoni "konnektorra" a vill óra alatt van 32 a os kismegszakító,ergó a konnektorból 32a nyerhető.Az 1000w os vasaló mégsem vesz fel csak durván 4 Ampert.I=U/R.Nagyobb feszültség adott ellenálláson nagyobb áramot hajt át.
The Nuke:A bőrödnek van ellenállása ezen adott fesz adott áramot hajt át,ha a feszt alacsonyan tartod sosem alakul ki veszélyes áram ütés.Nem véletlen vannak a törpe feszültségű hálózatok.Ha ráteszed az autód aksijára a 12V os égőt felveszi a 200 ampert?pedig van benne.Mérjél rá egy 25W os féklámpa izzó kb 2A vesz fel.
[ Szerkesztve ]
-
Nuada herceg
őstag
Én már nem igazán értem, mit mondasz, nekem magas.
És nem is akarok beleokoskodni a vitátokba, a tudatlan agyammal.De félő, hogy 1 darabig felvenné azt a 200A-es töltést is.
Vagy lehet épp csak 80Ampert.
De ezt mind csak másodpercekig, vagy töredékéig, mert szerintem aztán pukkanna szépet az aksi.Na de nem tudom. Kettes voltam történelemből.
Értem a csíziót.
-
s3nsitivity
addikt
Azért a vasaló meg a töltő másképp működik.
Elektronikában ekkora hézagokkal nem beszélünk.
Próbáld ki, teszteld le. A töltő leadja arra lett tervezve, a készülékek viszont fel is veszik. Bizonyára nem a csillagos ég a határ és valahol megfogja de a 2 A-t még simán felrántja a One." Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
pjen
félisten
válasz s3nsitivity #29162 üzenetére
Azért a vasaló meg a töltő másképp működik.Ezt megindokolnád. Én nem is írtam hogy lemerülve nem vehet fel 2 ampert.Azt irtam adott :adott fesz adott ellenálláson fix áramot hajt át hiába tud a töltő többet is leadni.Pl:5V 5Ohm ellenálláson 1 Ampert hajt át.I=U/R.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
Urak!
Inkább maradjunk annyiban, hogyha a töltő oldaláról a maximális töltőáram nincs limitálva (ergo kellően nagy), a készülék (jelen esetben telefon) töltés közben akkora áramot vesz fel maximálisan, amekkorát a töltőelektronika enged, beállít. Éppen emiatt lehetséges az, hogy ha One-t elkezded tölteni egy a gyárinál nagyobb max. névleges áramerősségre képes töltővel, akkor hamarabb feltöltődhet.... Továbbá az elektronika több tényező függvényében is limitálhatja a max. töltőáramot. (pl. aktuális hőmérséklet, töltés aktuális szakasza etc......).Beszélhetünk itt az egyszerű OHM törvényről csak nem feltétlen van értelme.....
Korábbi kérdéshez: A One gyári töltője 1 A-es, klasszik USB 2.0-án pedig max 500 mA-el lehet tölteni a telefont.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
s3nsitivity
addikt
Értelme van csak beszélni nem kell róla ebben a környezetben.
A töltő felvesz X áramot, lead Y-t. A telefon meg alapból felvenne Z-t de az elektronika egy megengedett intervallumon belül engedi amibe sok eséllyel beleesik Y-n is. Ennyi.[ Szerkesztve ]
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
Kocsó
aktív tag
Sziasztok!
Végre újra itt, újra HTC ONE-al, csak már nem a sima, hanem a dual sim-es verzióval. Majd elmesélem a garanciás sztorit ha nem telefonról leszek
[ Szerkesztve ]
__▂▂▃▃▅▅▇▇ OnePlus 3, 3T, 5, 5T, 6, 6T McLaren, 7T Pro McLaren, 8T, 9 Pro, 12 + OnePlus Watch 2 ▇▇▅▅▃▃▂▂__ ''Szabad országban szabad ember szabad akaratából azt mond és azt tesz, amit szabad''
-
BenHans
addikt
Ki gondolta volna hogy a III. vh. az aksikról, Amperekről, és töltőkről fog szólni és Ohm bátya lesz a rettegett Führer. És ráadásul az én [hsz-em] robbantja ki...
Azt én is tudom, hogy microUSB-s a töltő, csak nem tudtam hogy amperban megegyezik-e a Desire és a One töltője. De úgy nézem hogy megegyezik. Szóval ez OK!
Viszont tuti hogy jól működik ez a töltő, amelyiket én hibásnak mondtam? Csak mert a másik töltő közel egyenlő töltöttségről, 2% híján fullra töltötte az egyik telefont míg a másik a szóban forgó töltővel még fele annyit sem rakott bele. Meg az hogy egy ideig tölt rendesen, utána meg belassul a folyamat, és így kb 5óra alatt töltene csak fel a készülék.
Próbálgassam még a töltőt, vagy inkább ne? Tehet kárt a telefonban?Kocsó:Na végre. Gratula! Engem is érdekel már hogy hogy sikerült őket jobb belátásra bírni.
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
Levente17
tag
Valakinek nincs esetleg eladó tokja?
Egy nőnek 71 dolgot kell tudnia..Főzni, mosni és 69.
-
Bdanyy
addikt
válasz BenHans #29175 üzenetére
Nekem a laptopom utangyartott toltoje csinálta ezt, mikor tönkrement, hogy néha nem töltötte fel rendesen a gépem (de egy korábbi modellt meg akkor is fel tudott). Az új toltovel meg megy szerencsére
Nekem rossz mobiltolto tönkretette a desire st, az Usb csak adatkapcsolatra volt jó, tölteni nem lehetett sehogy. Két gariztatas(elsőre kijelzot cseréltek csak, utána persze hogy nem töltött) és 5 hét után kb kaptam egy új telefont.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Ununqatrium
aktív tag
Nem tudom, érdekel-e valakit, de a miki cseréje óta jól hallanak híváskezdet óta, pedig a szoftvert érintetlenül hagyták. Ebből adódóan hardveres bibi volt, csak épp logikus magyarázatot nem látok erre.
Choose your destiny • http://africancichlids.webnode.hu
-
baani59
aktív tag
válasz jozso1989 #29125 üzenetére
Talán közbe kellene iktatni egy app-ot. Pl. Tasker, E-Robot, Phone Weaver
Én a Phone Weaver-t használom, ami a hely, az idő, a kapcsolatok (Wifi, Bluetooth, stb.), a naptár függvényében beállít dolgokat (hangerő, fényerő, stb.), vagy futtat egy alkalmazást.
Samsung Galaxy S23 (Android 14) - Pocketbook Inkpad 4 - Samsung Galaxy Watch 4
-
Gino20
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne hozzátok one m7 tulajokhoz.
A HTC összepakolt egy nagyon jó készüléket méghozzá a HTC desire 816-ot ami nagyon jó áron van nagyon jó tulajdonságokkal.
Az alap elvárásom, hogy DUAL SIM-es legyen.
A kérdésem az lenne, hogy Ti mit javasoltok?
Egy One M7 802w (dual simes) 80 papírért, ami használt és bolti gari nincs rá csak eladói ami olyan mint ha nem is lenne?
Vagy egy Desire 816-ot ami kb ugyan ennyibe kerül csak vadi új és kicsit rosszabb a kijelző, de nagyobb, elvileg rosszabb hardveresen, de tesztek alapján mégsem igazán marad el az M7-től....?
Köszi -
jozso1989
őstag
válasz Gino20 #29181 üzenetére
Szerintem nézd meg mindkettőt "élesben", tapizd meg és amelyik tetszik, azt vedd. A HTC tökéletesen optimalizálja a szoftverét, mindkettő ugyanúgy fog működni szerintem, hiába az M7 erősebb (mondjuk szebb a kijelzője). Döntsd el, hogy neked melyik jön be. Nekem az 5,5 inch már túl nagy lenne.
HTC One (M7) 4.4.3 with Sense 6.0 It DOES make Sense! :P Az Android és a minőség itt kezdődik... :)
-
Bulcsu47
újonc
Sziasztok érdemes még rendelni ilyen telefont expansys-ról 130 ért? mégiscsak egy másfél éves koncepció maga a telefon nagyon tetszik a dizájn az anyag használat a sense felület is színpatikus.+ nincs tapasztalatom hogy az expansys-os készülékek lokalizálhatók e magyar nyelvűre. Ennyiért tudok venni Z1 et vagy kis várással LG g3 at de valahogy mégis a HTC felé húz a szívem de vajon 2 év múlva is elégedett leszek a már most másfél éves készülékkel?
-
jozso1989
őstag
válasz Bulcsu47 #29184 üzenetére
G3 lagolgat és akadozik viszont nekem nagyon bejön a formaterve és az új LG UI. Tele van baromi jó, hasznos extrával!
A Z1-nek teszkós a kijelzője 11 fokos betekintési szöggel és full bug mindig a Sonyk szoftvere. Szerintem csúnya tégla is... A One-nak az üzemideje gyengus, viszont gyors, gördülékeny, tökéletesen működik, és létező egyik legszebb kijelzőt kapta (468 ppi SLCD3 ). Nap végéig azért nagyjából kibírja szuflával.
HTC One (M7) 4.4.3 with Sense 6.0 It DOES make Sense! :P Az Android és a minőség itt kezdődik... :)
-
Bulcsu47
újonc
válasz enginev3.0 #29186 üzenetére
Telenornal vagyok vállalati előfizetéssel és ott nincs m8 egyáltalán már futottam ezzel 1 kört de pont aznap vették ki a telefont a szolgáltatótól és állítólag nem is rendeltek "hónapok" óta
-
s3nsitivity
addikt
válasz Gino20 #29181 üzenetére
A desi közép kategória míg az M7 még ma is felső.
Desi ellen szól, hogy az 5,5” -os slcdt egy 2600 mA órás aksival párosítva nem épp üzemidő bajnok telefont kapunk. A 400-as(MSM8928) soc egyértelmű közép kategória még ha tesztekből ez nem is jön le de real life preformanceon meglátszik.
A felbontás se olyan jó hiába nagyobb(szvsz már túl nagy is, a Note 2 ben is utáltam, higy dög nagy).
Viszont nagyon nagy plusz a gariért.
Innen neked kell értékelned mi jelent neked többet.[ Szerkesztve ]
-
válasz s3nsitivity #29190 üzenetére
A 816 nem olyan vészes üzemidőben, pláne ha az M7-hez mérjük.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
jozso1989
őstag
Nem is tudtam, hogy a kamera screen személyre szabható.
-
Nuada herceg
őstag
Hát ez beszarás.
Eljövök 50 km-re a T-mobilhoz, ahol vettem a telefont. Végre rászántam magam, h beadom szervizbe.
Erre beérek. Hát szombaton nincs szerviz, csak hétköznap...
Hát örülök neki.Értem a csíziót.
-
s3nsitivity
addikt
Hát nem tudom nem használtam még de ugye a HTC-k az slcd miatt darálják az aksit. Most ha minnél nagyobb a megjelenítő annál nagyobb az energia felvétele. Lehet a pixel szám kevesebb de az csak a teljesítményben látszana meg. Nem mondom, hogy vészes de rosszabb mint az M7 nek pedig nekünk se valami fényes az üzemidőnk.
-
ndavey
tag
Ez lehet egy hulye kerdes, de nem nagyon ertek ehhez a temahoz: Ti milyen modban szoktatok videot kesziteni? Mi a kulonbseg a normal, a hd es a hdr kozott? Meretre, kepminosegre, smoothsagra gondolok.
-
szekra
addikt
válasz Nuada herceg #29193 üzenetére
Nem kotozkodok, de ez úgy kb. alap, hogy szombaton nincs szervíz. Erre gondolhattal volna.
-
Sonic*
aktív tag
A menü elrendezését lehet változtatni? Hogy ne lefele hanem oldalra lapozós legyen?
Majd kiderül..vagy beborul!
-
s3nsitivity
addikt
-
ndavey
tag
válasz s3nsitivity #29198 üzenetére
Nekem a Fast HD kepe tetszik legjobban a smoothsaga miatt, de neha meg kicsit irrealisnak tunik, mert olyan mintha gyorsitva lenne, pedig csak az fps magasabb gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Linux kezdőknek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 4
- További aktív témák...