Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attila9988

őstag

válasz alien24 #22 üzenetére

Az ubuntu nem az egyetlen linux disztribúció. Azzal nekem is csak a bajom van. Nem értem miért tartják olyan nagyra. Az alapján ne ítéld el a teljes nyílt forrású közösséget.

„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

• Csakénvagyok

őstag

Nem mítosz. A Win7 meglehet hogy gyorsabb a Ubuntu 8.04nél, de a 9.04 kb ugyanaz. És igen, egyszerű használni.

Billu: Igen. Vírust nem szedsz össze, pénzbe meg nem kerül. Igaz a tört windwos is ingyé' van ;]

[ Szerkesztve ]

• leviske

veterán

És arról, hogy nincsenek a cuccaidhoz driverek, arról a Linux tehet? Nem a gyártó? Érdekes módon, nekem HP nyomtatóval és scannerrel nem voltak ilyen gondjaim.

Azt meg Te sem mondhatod, hogy a Windows 7 gyorsabb volt az Ubuntunál. Melyik Ubuntut használtad? Mind a két OS alap driverekkel futott, vagy mind a kettőhöz külön lett gyártói letöltve? Az Ubin be volt kapcsolva a Compiz és a Win7-en az Aero? :)

Csak azért kérdem mert a tesztek alapján nekem nem tűnik igazoltnak az állításod. :)

MOD: A Linux terjedésével szerintem a leghamarabb tűnnének el a driver gondok. Vagy még terjednie sem kell (jó példa erre a Vista), csak komolyabb gondolkodású gyártók kellenek.

[ Szerkesztve ]

• floatr

veterán

Akkor a részemről:

-- a nyomtatót első dugásra megismerte (XP szó szerint csak minden második nyomtatás működik, néha mikroméretűre kicsinyíti, néha duplaméretűre húzza szét az oldalakat -- halál komolyan; tom: reinstall)
    -- scanner szintén, mellesleg nem kell hozzá egy komplett cd-t fél napig telepíteni, mint ahogy XP-hez (tom: HP, szar, nemértekhozzá)
    -- a webcam hasonlóképpen, a képe jobb ubi alatt pf
    -- a wines megosztásokat nekem sem tudja böngészni sokszor, de még nem zavart a dolog. Majha nagyon zavar, keresek rá megoldást (ha van). Ettől függetlenül, ha beirom a gép nevét/címét akkor már működik...

A lomhaság az intel drivernél keresendő, talán a 8.10-nél kezdve volt némi bukóforduló vele kapcsolatban, pár opciót kézzel kell behegeszteni az xorg.conf-ba.

• doc

nagyúr

"mitosz a kis gepigeny" - en epp az ellenkezojet latom, anyam 433-as celeronjan remekul elszaladgal a Xubuntu, az xp hasznalhatatlanul lassu (teny, hogy a 98-as windows nagyon gyors, de konyorgom, tobb mint 10 eves, gyakorlatilag semmi nem megy alatta...)

• Sanyix

őstag

Ah szemét linux fejlesztők nem írják meg a nyomatód scannered webcamed gyártója helyett a drivereket.... ah szemetek.

BTW nekem a hp nyomtatómmal konstans szopás volt xp-n, vistára nincs is drivere. De már 7.xx-es ubin bedugtam, és lehetett használni rögtön :)

"es bazira nem votl egyszeru hasznalni sem,"

Ha neked nem egyszerű használni egy ubit súlyos agyi problémáid lehetnek, vagy te is klikkdroid vagy (aki nem tudja mit csinál, csak tudja hova kell klikkelni, és ha máshova tesznek valamit, elakad a vista fikázók nagy része is ilyen volt).
    "meg a tobbi itthoni gepet sem latta akarhoyg probalkoztam." Miért ne látná? Pingre tuti látszott... Max a megosztást nem látta. Ubuntu az egy külön oprendszer, nem linux alapú vindóz, ergo nem kompatibilis alapon minden vindózos dologgal... amúgy a csomagkezelőben egy samba nevű programot telepítve máris látszottak volna... mivel a samba az a kliens ami tud kommunikálni a wines megosztásokkal (és megjegyzem jobban működik mint a wines, mivel nem fagy meg minden nagyobb megosztásnál 2 percig :DD, na meg látszódnak is a megosztások, winen meg sokszor manuálisan ip címmel kell hivatkozni rájuk, mert a listában nem látszódnak, olyan mikor hogy látszódik, ilyen egyszer igen egyszer nem).

Mítosz a linuxok kis gépigénye? Tudod milyen gépeken futnak teljesértékű linuxok? Kapaszkodj! 200 mhz körüli 16 mbyte ramos 4 mbyte flash tárolós gépeken (routerek), és ez még egy erősebb router hw...
    Attól hogy nem értesz hozzá és utána se olvasol, nem lesz igazad. Mellesleg az ubuntu egy disztribúció, aminek egyébként vagy 4 változata van (egy minimál azt rax fel amit te akarsz, egy gyenge gépes előre összeállított, egy erősebb gépes, és egy fullos dvd-s amin minden szar rajtavan, + szerver összeállítások)

[ Szerkesztve ]

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

Új hozzászólás Aktív témák