Új hozzászólás Aktív témák

  • Melanor

    tag

    Nem mellesleg érzék is kell egy ilyen rendezvény fényképezéséhez. Sokak szerint én is jó fényképeket csinálok, de valahogy elég kevés saját képet tettem ki a falamra és azokat is csak azért mert emlékek. Hogy miért? Mert szerintem egy jó kép nem attól lesz jó, hogy éles, meg hogy a színhőmérséklet rendben van, hanem hogy egy olyan embernek mit mond, aki az adott témával azon a képen keresztül találkozik.
    Szóval vehetnék a kezembe csilliárdokat érő felszerelést és a helyszínre, ruhákra, sminkre is költhetném egy olajvállalat éves árbevételét, az eredmény legjobb esetben is átlagos lenne. Nem azért, mert nem értek hozzá, nem is mert nincs türelmem heteket ülni a ps előtt, hanem mert egy esküvőnek sem tudott megfogni a hangulata, így a képeim is csak a vizuális valóság megörökítésére voltak jók. Ami szerintem kevés egy JÓ esküvői fotóstól.
    Viszont, ha nekem lesz esküvőm, olyat kérek fel, aki a hangulatokat és érzéseket is le tudja nekem fényképezni.

    Majd minden fotós fórumon a dolognak a technikai háttere van előtérben, ami érthető, hisz ez az amiről tapasztalatot lehet cserélni. Viszont kevés helyen találkoztam pl a "vidd magaddal az asszonyt fotózni, merthát mégis más látásmód", és társai típusú, vagy a "tölts el a párral egy napot és barátkozzatok össze" pl a jegyesfotózás alkalmával, mert ha mást nem is, legalább valamennyire képbe kerülsz az egyedi értékrenddel tanácsokkal.

    Megjegyzem, az itt leírtak az én személyes véleményemet tükrözik, amiről tudni kell, hogy olyan mint a s***lyuk, mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra. Mármint a vélemény.

    Attól pedig nem vagyok fotós, jó fotós meg pláne, hogy csipás cinegéket makrózok, vagy szocifotóként lefotózok egy csövest. (igen, fotóssuliban ez volt a legnépszerűbb szocifotó téma)

    Uff, én beszéltem.

    [ Szerkesztve ]

    Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!

Új hozzászólás Aktív témák