Aktív témák

  • Spec

    őstag

    Elejétől fogva olvasom a bejegyzéseket, kommenteket a témában, és sokat évődtem magamban is. Pár gondolatomat leírnám, mire jutottam, abszolút nem kritikaként, inkább segítségnek szánom.

    Szerintem ezzel a Prémium tagsággal semmi probléma nincs, jó gondolatnak tartom, és a meghatározott összeg se vág a földhöz senkit. Inkább magát a konstrukciót gondolom egy kissé átgondolatlannak. Egyrészt amit a Prémium tagság nyújt, az szerintem a legtöbb usernek (nekem is) teljesen irreleváns.

    A reklámokat bármikor ki tudom kapcsolni egy weboldalon prémium tagság nélkül is (éppen erről szól ugyebár a az alap probléma), szóval a reklám mentesség nem opció egy fizetős csomagban. Nem ad igazi hozzáadott értéket.

    Az hogy 15 percig tudom szerkeszteni a kommentem 5 perc helyett, szintén semmi pluszt nem jelent számomra. Eleve nem értem, hogy a saját hozzászólásaimat miért nem tudom korlátlanul szerkeszteni / törölni? Jobb helyeken, fórumokon, blogokon, facebookon, bárhol ez alap funkció, nem extra szolgáltatás. Ezt speciel sosem értettem, miért kell korlátozni itt a PH-n.

    Több képfeltöltési tárhely, nagyobb felbontás? Gyakorlatilag a szinte korlátlan felhő tárhelyek, és képmegosztó siteok világát éljük, így már ez sem jelent semmi plusz funkciót, legalábbis számomra.

    Szumma-szummárum, én nem érzem ezt az előfizetési csomagot valóban "prémiumnak". Leírok pár ötletet, amivel szerintem a prémium csomag, tényleg prémiumnak lenne tekinthető.

    - Saját felhasználói blogoldal indítási lehetőség.
    - Egyedi skin, színséma választási lehetőség.
    - Nem csak kép, hanem videó feltöltési, linkelési lehetőség.
    - Korlátlan, egyedi avatar beállítási lehetőség. Amúgy sem értem, mire jó ez az agyon korlátozott verzió, ami most van. De legalább egy egyedi avatar beleférhetne egy prémium csomagba.
    - A Hardveraprón kiemelési csomagokat kellene bevezetni, és a prémium élőfizusoknak, valamilyen szinten alapból is lennének kiemelési lehetőségeik. (A kiemelési csomagok, amúgy egyéb extra bevételi forrást is jelenhetnek, prémium csomagtól függetlenül is.)
    - A prémium előfizusoknak egy VIP tagsági rendszer, melyben attól függően, hogy mennyi ideje előfizetők, bizonyos szinteket érhetnek el, melyek még extra bónuszokat nyújthatnak. (Na ide bele lehetne építeni hasonló dolgokat, mai most is van a csomagban, csak fokozatosan növekvő mennyiségekkel).
    - Kedvencek funkció beállítása. Kedvenc fórum, kedvenc téma, kedvenc user, kedvenc blog, stb. Ezekről automatikus email összefoglaló napi szinten. (És nem az a korlátozott verzió ami most van, mert annak sok értelme nincs).

    Természetesen előfizetési csomagok függvénye lenne, hogy ki milyen funkciót kapna, és menyiért, mert én bizony bevezetnék ebben is fokozatokat. Ne csak egy prémium tagság legyen, hanem lehetne mondjuk bronz, ezüst, és arany tagság. Ezek a díjban, és funkcióban is eltérhetnek egymástól, és a VIP bónusz mértéke is ettől függene, hogy ki mire fizet elő.

    Mellesleg én betennék valami donate, patron lehetőséget is, előfizetéstől függetlenül. Ezeknek most amúgy is nagy divatja van, és az emberek szeretnek adakozni, ha valami általuk kedvelt dolog kapcsán van ilyen lehetőség.

    Végezetül egy észrevétel. A PH fórum felett igencsak eljárt az idő. Egy 1024 pixel széles kijelzőre optimalizált, nem reszponzív weboldal manapság már komoly hátrányban van minden téren. Ráférne egy komolyabb ráncfelvarrás, modernizálás, ami sok új usert, és ezáltal több bevételt eredményezhetne.

    "They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

Aktív témák