Aktív témák

  • beksbeer

    csendes tag

    válasz turho #2150 üzenetére

    Sziasztok!

    Tegnap éjjel egy haverommal matekoztunk kicsit, ő még analógos, de nagyon beizgattam (főleg az eGO-val)!
    Ő kék pal mallt szív, ami 0,6 mg nikotin szálanként meg sok kátrány, katyvasz. Az egy doboznál 06*20= 12mg. (a 19 szálas dobozoktól, ami átverés analógban is, tekintsünk el) Na az pont az az érték, ami egy közepes e-ciginél adott is. (Az e-cigi liquid gyártói nagy valószínűséggel 1 ml-re számolják az értékeket, a milligrammokat (ez belátható, ha a változó adagokat: 5 ml, 10ml, 20ml, 50ml......tekintjük, mert hogy találnák el, másképpen..all1).
    Na most, ha én rendelek egy 12 mg-os 10 ml-es levest, akkor ez azt jelenti, hogy ez kb. 10 doboz, azaz egy karton. Tehát, nyugodt szivolázással 30 ml lötyi egy hónapra elég, ami nem drága, ámde vegyük figyelembe, hogy egyéb rákkeltő anyagok hiányában, lehet, hogy a torokérzés nem olyan intenzív, hát vagy erősebbet rendelünk, vagy a szánkban lóg huzamosabb ideig a vasdeck. (Ami sokaknak szemet szúrhat, az az, hogy "nem olyan erős". De, olyan erős, csak nem kapod meg az izzó kátrány maró hatását a torkodban, meg a bódító gázokat. Megjegyzem, nem baj, ha az nincs is. Nincs mellékíz, nincs köpködős, megszabadulós inger. Viszont van aránytól, kazántól, típustól, etc. függő különös ízvilág! )
    Akár így is számolva, nem sodrós, hanem hagyományos cigi esetén mik a költség vonzatok, ha az egyszeri beruházástól eltekintünk, vagy, ha belevesszük? Tételezzük fel, hogy kb. fél évig minden oké, mert vagy tisztogatjuk nagyon lelkiismeretesen a kazánt, vagy cserélhető a szett miatt. És tételezzük fel, hogy 30 ml minimum, de 60 ml is lehet, mindenhogy elég a cigi okozta havi orgazmushoz.
    3 (v.6)*10ml ára, vs. 30*600, vagy afeletti HUF
    eliquid.hu esetében:
    3/6*991= 2973/5964HUF..... mi ez a havi 18 rugóhoz képest?

    Fél évig megéri az egyszeri beruházást is tekintve, vagy mikor is térül meg?
    Ha egy hónapba belevesszük egy szett árát pl 15.000-es átlagáron (510/eGO), akkor, 30ml lötyi esetén pénzünknél vagyunk, 60 ml esetén pedig a következő hónap ötödik napján érjük el ezt.....

    Ugye, hogy megéri az új ízvilág és TH érzés?
    Hamar át lehet szokni!
    Az analógot add az analógos haverodnak, mert az már nem kell ezek után, meg sem éri!!

    Remélem hasznos dolgot írtam.
    Kösz a figyelmet!

    #...AC/DC...# eGO-C vv

Aktív témák