Új hozzászólás Aktív témák

  • woodworm

    veterán

    válasz dugesz77 #83776 üzenetére

    A d-linknek a software részleg van nagyon elkutyulódva. De minden gyártótól el lehet mondani, hogy van jobban és rosszabbul sikerült terméke. Jelenleg a dlinknek a dir-860l b1-es verziója az asusos custom fw-vel, a padavannal nagyon jól hasít és stabil, a gyári viszont fos.
    Egy-két havonta leakciózzák és 13ezer környékén hozzá lehet jutni. Padavant téve rá csak be kell állítani és el lehet felejteni. Két magos négy szálas soc van benne, hwnat nélkül is tudja natolni az 1Gbitet, megfelelő ellen oldal esetén 2,4 GHz-en tud ~200Mbitet, 5GHz-en ~300Mbitet.

    A xiaomi r1d van még hasonló tudással, de ott árukapcsolás "nehezíti" a beszerzést, mivel van benne egy 1TB-os hdd, és így kerül ~30ezerbe.

    Nemrég vezették be a webshopok kínálatába az asus ac1200gu-t, a dlink dir-860-hoz hasonló hardverrel, pontozva olyan 18ezer körül lehetett elhozni.

    Az általad kinézett router leggyengébb pontja a switch (a céges szinten felhozott biztonsági rés mellett), az 1Gbites pppoe kapcsolat, nem biztos, hogy átmegy rajta 100%-ban. Az egyik linkelt tesztben lévő netis egyébként ugyanaz a vas. De ugyanez van a telekom által osztogatott dir842-esekben is és az itt említett kisebbik mtk chipsetet szokták még vele gigabitre hozni.

Új hozzászólás Aktív témák