Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • oliva123

  csendes tag

  válasz vodika #35 üzenetére

  Szakmabeli vagyok, de a biztonság nem a közvetlen szakterületem, tévedhetek.Javítsatok ki:

  Szerintem mindegy hogy szimetrikus vagy nem: "Jó algoritmus, - szimetrikus esetben jó jelszóval - gyakorlatilag feltörhetetlen"

  1. jó jelszó -ez az egyszerűbb probléma: véletlenszerű és mininél hosszabb. 8-10 karakter mára rövidnek számít! 18..20-tól gondolod komolyan. De csak a fantázia szab határt, van már jelszó fejezet is.

  2. Jó algoritmus:
  2.1: Pár éven belül várható a gyakorlatban a kvantum számítógép, ezek vidáman törik az NP-teljes problémára alapuló titkosításokat. A jó hír, hogy ezt a matematikusok is tudják, már kitaláltak más algoritmust (AES). De pl. az RSA-t töri. ( húzzatok bele bankok, már nincs sok idő :) )

  2.2 Hátsó kapu: ez a legizgalmasabb, mindegy milyen szép minden más, ha van master password. Az USA-ban tuti hogy kell az NSA-nak. Emiatt nem jó már a skype, most már tudjuk hogy a google-se, röviden "semmi aminek fizikailag köze van az USA-hoz" :)
  10 éve gyanuba került a Microsoft Windows is (2000 szerver kiszivárgott forrásban a titkosítás környékén találtak egy "NSA Key" nevű változót :) A MS természetesen tagadta, és csak véletlen az NSA név felbukkanása :)

  Erre az open source lehet a megoldás, tehát a "open source encryption software" a jó goolge keresés, és a TrueCrypt jó találat.
  Szerintem.

Hozzászólok Aktív témák