Hirdetés

 • Stauffenberg

  nagyúr

  Az 1984 nem lesz valóság, mert nem lehet róla jövőidőben beszélni, hiszen az már a jelenünk. Értelmezd tágabban Orwell gondolatait és ott van minden. A háború mely mindig valamilyen ismeretlen távoli országban zajlik (az amerikai közvéleménynek sem a közel-keletről, Ázsiáról, sem az indokínai térségről, annak társadalmi viszonyairól halovány lila fingja sincs), a duplagondol elve, mellyel a politikusok megvezetik a polgárokat vagy éppen a telekép, mely gyakorlatilag bármilyen elektronikai eszköz lehet, nem csak falra akasztott eszközök... hiszen ott van az íróasztalodon a számítógéped, ott van a zsebedben a számítógéped és mindegyik megfigyel, monitoroz téged. Ha pedig kilépsz a csordából és azt mondod állj, akkor terroristának leszel kikiáltva.

  Nagyon beszédes az Amnesty International feltárása a Bardley Manning ügyben. Míg a kiszivárogtatót lényegében életfogytiglanra ítélték és terroristának állítják be, addig azok, akik rabokat, civileket kínoztak halálra és erre parancsot adtak, vagy hallgatólagosan beleegyeztek még mindig nem állították bíróság elé. De ott van a helikopter pilóták esete, akik röhögve, vihorászva lőtték halomra a civileket. Tehát az a terrorista, aki háborús bűnöket tár a közvélemény elé, nem az aki elköveti őket.

  De ott van Julian Assange is aki a WikiLeaks mögött áll. Az USA kormánya minden megtesz, hogy terroristaként mutassa be és szeretnék bíróság elé állítani (és vélhetően élete végéig börtönbe zárni) csak azért, mert élt a sajtószabadsággal és közzétette azokat a titkosított anyagokat, melyeken amerikai katonák háborús bűneit mutatták be videókon és fotókon. Meg persze az USA kormánya pénzelte azt a most mozikba kerülő Julian Assange és a WikiLeaks történetéről szóló filmet is, amire a valódi személyek azt mondták, hogy csak ostoba propaganda ami őket terroristának állítja be és köze sincs a valósághoz.

  Ugyan ez látszik a Showden ügyben is.

  És akkor nem beszéltünk az USA többi bűnéről, mint például a koncentrációs táborokban és börtönökben bírói végzés nélkül, törvényellenesen fogva tartottak kérdése. Vagy arról a gyakorlatról, hogy a saját polgáraikat terrorizmus gyanú esetén szívesen küldik valamilyen szövetséges államba (pl: Egyiptom) ahol hivatalosan nem az USA kémei hallgatják ki őket (az USA mossa kezeit) és kínzással próbálnak információkat kiszedni belőlük.

  "Nem is értem USA lakossága miért nem tüntet, hogy ők nem akartak ilyen szintű megfigyeléseket."

  Mert félnek. Rettegve félnek attól, hogy felrobbantja a gépüket, vonatukat, házukat egy vallási fanatikus. És amikor már nem félnek eléggé, akkor megint bedobnak egy kacsát. Most is kiadott az Interpol egy egész világra szóló terror riadót, mert állítólag az Al-Kaida sikeresen elkészített egy láthatatlan bombát. Tudod... mint a király új ruhája. Szó szerint, mert állítólag a ruhát kell átitatni vele és ha megszárad, akkor robbanásra kész. Biztos átjutnak vele a reptéri ellenőrző kapukon, hogyne... :D

  Nem tüntetnek, legfeljebb csak kis csoportok, mert a többség a Patriot Act-re egyfajta szimbiózisként gondol. Tudják, hogy nem jó az ha 0-24 megfigyelés alatt vannak, de úgy gondolják, hogy csekély ár ez azért, hogy megvédjék őket... "Megvédjék".

  ## Szteroidon felpumpált Revolut meghívóért keress PM-ben! (Ingyen fizikai kártya és 3000 Ft ajándék egyenleg)