- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- C# programozás
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- AliExpress tapasztalatok
- Total Commander
- Programozás topic
- VMware
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
most már mindenki tudhatja, hogy mennyivel húzzák le, ha ilyen cuccokat vesz.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
én nem írok minden apple hírhez ilyeneket, mert a többi hírnél nincsenek konkrét számok. ez az első hír azok közül, amit én is olvastam, amiben konkrétan le van írva, hogyha az apple 26%-os árengedményt adna, akkor is működhetne tovább a gyár. Ez nagyjából háromszorosa annak, amit más gyárak képesek kipréselni a termékből.
Egyébként meg brutálisan tájékozatlan vagy, ha azt hiszed, hogy a kék propellert senki nem szólja le ugyanezért. Szoktak ők is kapni ugyanennyit, ugyanígy a rájuk szakosodott fórumokban.
Más kérdés, hogy a tesztek szerint még a mercedes sem tudja megcsinálni ugyanazt, mint a bmw, de ez már tényleg off.
-
törölt tag
a microsoft viszont népjóléti minisztériumba ment át, az intellel, és a roys-al egyetemben. ezt azért jó tudni. egyébként meg évek óta ez megy, de csak most tudja mindenki hogy mennyivel húzták le? hát aki az előző kimutatásról lemaradt az tényleg... úgy tűnik beválik az apple stratégiája miszerint fegyveresekkel kényszeríti a lakosságot a termékei megvásárlására.
szerk: tehát az fáj hogy engedhetne az árból és akkor is menne? hát ez szép elképzelés lenne, de jó lenne ezt tényleg nekünk? nem mellesleg nem értelek, gondolom mondták már neked hogy minden annyit ér amennyiért el lehet adni. ezt ennyiért lehet. ez fáj?
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
engem gyanúsítani azzal, hogy microsoft párti vagyok, ez az év epic fail feltételezése
nekem miért is fájna, hogy az apple vásárlók többet fizetnek, mint amennyit szükség lenne? a cikkben közölt tényekből leszűrtem egy következtetést és leírtam. ennyi.
-
törölt tag
továbbá az intellel és a roysal is összeboronáltalak. szokásom. boeinget nem is említettem.
többet fizetnek mint amit szükséges lenne? van egyáltalán olyan dolog ezen a világon ami nem ingyenes tehát fizetsz érte és annyiba kerül mint előállítani? a cégek felépítése és finanszírozása nem erre épül nem tudom észrevetted e. van egy rakat befektető akik brutális pénzeket nyomnak bele az adott cégbe, aztán persze zsíros osztalékot kapnak, ami ha bejön mégtöbb befektetőt vonz. én se értek ezzel egyet, de szerintem senki nem fizet semmiért pont annyit amennyi szükséges.
egyébként meg mi lenne ha letolná 25%-al az árakat? egy pár gyártónál a felsővezetés szívrohamot kapna, és még jobban tarolnák a piacot. hogy erre a többiek hogyan tudnának reagálni hosszú távon arra viszont elég nehéz válaszolni, nem hiszem hogy a legtöbb gyártó tudna ennyivel lennebb menni, így viszont elég komoly gondok lennének később esetleg árverseny tekintetében...
-
bambano
titán
"továbbá az intellel és a roysal is összeboronáltalak": nyugodtan keresgess vissza procis topicokban, én szoktam kritizálni a prémium intel procik árképzését. a royst nem tudom, micsoda. boeinggel ne zavarj, most vettem kettőt, a régiekkel együtt egyelőre nem fér több a parkolóba. így is félek, hogy felsérti a b-2-esek lopakodó bevonatát
igen, többet, mert mondjuk egy prémium thinkpaden 8-9% tőkeköltséget lehet realizálni, közben egy mekken meg 26-ot? ha nem az általam javasolt 26% árengedményt adja, hanem csak 17-et, akkor ugyanannyi profitot tehet zsebre a részvényes, mint más eszközön, csak nem kaszálja le annyira a vásárlót.
De fogalmazhatok másképp is: az a 17% plusz az apple hype felára. És akkor még nem tértünk ki olyan kérdésekre, hogy miért jobb az az ipad/iphone a galaxynál, aminek az alkatrészei ugyanazon a gyártósoron készültek. De ez a mondat itt nem vitára való felhívás volt, hanem egy megjegyzés, amit hagyjatok válasz nélkül.
-
attila9988
őstag
hogy miért jobb az az ipad/iphone a galaxynál, aminek az alkatrészei ugyanazon a gyártósoron készültek.
Ha már pont ezt a kettőt említetted...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=elKxgsrJFhw
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
bambano
titán
válasz attila9988 #11 üzenetére
a videóról csak az hiányzik, ahogy azokat a hülyéket szintén ledobják, alacsonyról, magasabbról, majd pofára...
-
llaszlo
veterán
Senki sem kényszerít senkit, hogy apple terméket vegyen. Ennyi, nem kell ezért itt flamelni.
Az a 26% meg mégis honnan jött?
Adott egy árrés és ha keveset adnak el akkor kevés lesz a nyereség, viszont ha ugyanazzal az árréssel többet adnak el akkor magasabb lesz a nyereség. Vagy te pontosan tudod, hogy az apple vagy bármelyik cég mekkora árréssel dolgozik? A 26% az brutálisan nagy gyártói árrés lenne.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
"...7 százalékkal, 394 dollárra esett az Apple részvényeinek értéke...
...oka az, hogy a negyedik üzleti negyedéves számok hat év óta először nem érték el az elemzők által várt szintet.
Tragédia persze nem történt – mind a forgalom, mind a nyereség látványosan nőtt...
...ilyen erős negyedik pénzügyi negyedéves jelentést még sosem tett közzé története során az Apple."Na pont ezért szánalom az amit egyes spekulánsok a tőzsdén művelnek.
Nem elég, hogy látványosan nő a nyereség, hogy a legerősebb negyedéven van túl a cég. Nem számít, a részvények értéke akkor is csökken, csak azért mert a számok nem érték el az elemzők által vártat. Röhej, hogy ilyen "elemzők" mennyire képesek befolyásolni nagy pénzügyi elemeket is, mint mondjuk az Apple árfolyama. Csak azért, mert ők más vártak... -
vhunor
őstag
...a világ legértékesebb vállalata esetében unikumszámba menő árfolyam-erózió...
Nem értem komolyan, a Napi is szenzációhajhász címmel hozta le ezt a hírt. Az Apple részvény hónapok óta 360-420 dolláros sávban mozog, sokszor egy napon belül 5-6%-ot. Minek kell bolondítani a népet ilyen megfogalmazásokkal? 420 feletti szintről eddig még mindig visszakorrigált, a jóval magasabb célárak ellenére is.
-
llaszlo
veterán
Azért, mert egy rakás adat nem ismert (fejlesztési ktg-ek, termékenkénti, állandó ktg-ek, változó ktg-ek stb ktg-ek). És akár 5-10%-os árréssel is lehet ugyenzt az eredményt produkálni. Főleg azért, mert nem árrést állapítanak meg hanem megtérülési dbszámot.
Vagyis ha fele ennyi lenne az eladás akkor kevesebb lenne a nyereség viszont nem lehet azt mondani, hogy pl akkor csak a fele 13% a nyereség. Ez nem ennyire egyszerű és egyértelmű. -
Dany007
veterán
Nem teljesen értem miről vitáztok...
Visszaolvastam kicsit, a #16-os hsz-t alapul véve ha a cégnek 26 milliárdos a profitja, akkor az azt jelenti, hogy 26 milliárd a nyeresége. Mindenféle költséget beleszámolva, 26 milliárd a tiszta haszon. Ennyi.
Ha mégsem, akkor azt nem profitnak hívják hanem valami másnak. -
fordfairlane
veterán
Ez a nyereségráta jobb a Porsche-nál. Nem semmi.
x gon' give it to ya
-
havasa
aktív tag
Teljesen igazad van, a cikkben közölt számadatokból nem tudhatjuk meg az Apple termékek pontos árrését, de mivel bevételének/nyereségének nagy része a termékek értékesítéséből realizálódik, ezért a cég 24,3 %-os nyereségrátájából k@rva nagy árrésre lehet következtetni.
[ Szerkesztve ]
Commodore 16 Hyper-V cluster
-
fordfairlane
veterán
Attól függ, mit nevezünk árrésnek, ez ugyanis önmagában elég tág fogalom. Ha azt akarjuk kiszámolni, hogy a termék előállítási költsége hogyan viszonyul a végfelhasználói árához, akkor szerintem több az, mint 26%. Egyébként az a 26 valójában 24, mivel a forgalom 108 mrd, nem 100.
x gon' give it to ya
-
havasa
aktív tag
válasz fordfairlane #32 üzenetére
Az a 24% valójában 24,3%, mint írtam is. Attól függ miből jött létre a nyereség rá eső része (szolgáltatási üzletágaik is vannak).
Commodore 16 Hyper-V cluster
-
Dany007
veterán
Oh csak nem te vagy az ügyeletes tőzsde szakértő? Na akkor mesélj.
Emlékszel, tavaly valamikor hatalmasat esett a forint egyik napról a másikra? Aztán kiderült, hogy mindez azért volt, mert egy gyökér bróker (elméletileg) elnyomott egy nullát, ezért valami hatalmas összeggel árt short pozícióba a forint ellenében. Ennyi elég volt ahhoz, hogy pánik szerű zuhanásba kezdjen a forint árfolyama... Aztán másnap kiderült, hogy "véletlen" volt az eset, és minden helyrejött. Na ezt tartom én röhejnek, tudod? Hogy 843. bróker elüt egy számot és máris zuhan egy ország pénzének árfolyama...
-
-
Youri
veterán
Rekore nyereség --> csalódott tőzsde. Erről ez ugrik be
RTX ON
-
bambano
titán
ha végre elolvasnád, amit írtam és nem ezt a hülye árrés lemezt hajtanád, mint az imamalmot, talán megértenéd. de így reménytelen az ügy. tegyél egy gigászi erőfeszítést és felejtsd el végre ezt a hülye árrést, semmi köze a kérdéshez.
-
llaszlo
veterán
Már rég nem az árrésről van szó a te esetedben. Ha sikerült volna értelmezni az előző hsz-emet amit neked írtam.
Te meg azt nem érted meg, hogy ezt csak utólag tudják amikor már ismertek az eladási adatok. Ha a te logikádat nézzük akkor 2009-ben veszteségesek lettek volna mivel te azt írtad, hogy adjanak 17% árengedményt és még akkor is marad 9% nyereség, csak éppen akkor a nyereség 14% volt. Mégis, hogyan csökkentsék előre az árat amikor még nem tudják, hogy mennyi lesz az eladott dbszám? Nyilván vannak kalkulációk meg előrejelzések, viszont pontos adatokat nem tudhatnak. Nyilván az IBM is szeretne jóval többet eladni. És biztos vagyok benne, hogy ha ők is évről-évre ennyivel növelnék az eladásokat akkor ők sem csökkentenék az árakat.
Sőt korábban még ennyi nyereségük sem volt hanem ugyannyi vagy kevesebb volt, mint a többi gyártónak. Csak éppen azóta megnövekedtek az eladások. És ha mondjuk 2 millió eladott db-ra kalkulálják, hogy megtérül a befektetés de eladnak 5 millió db-ot akkor nyilván nem viszik le az árat úgy, hogy 5 milliónál legyen a megtérülés vagy akár 4 milliónál.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kupon kunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- EAFC 25
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest