Új hozzászólás Aktív témák

  • csiga8

    senior tag

    válasz crissprivat #3574 üzenetére

    Nem, csak kipróbáltam. ( én nem vagyok elektromos szaki, a belső nekem nem sokat mond, meg még garis is)

    Mint töltő működik, csendes, nem melegszik. Működik a csepptöltő része is, de őszintén szólva nem tetszik, úgyhogy visszatettem a csomagolásába és a polcon van.

    Én egy egyszerű user vagyok, ahhoz szoktam a Battery Tender csepptöltőnél, hogy 14,4 V-ig feltölt, utána 13,1 V-on tart. Ez meg 12 órás ciklusokban figyel, aztán tölt, ha akar, stb. Ha már az akkura egy 20mA-s fogyasztású fesz mérőt teszek, már másképp csinál mindent.

    7-8-9 pont:

    [link]

    Megfordult már a fejemben, hogy eladom. A töltési karakterisztika semmit nem dob az akkukon, 2V-ról fel tudok támasztani a régi Orosz töltővel, ( bár ezt még nem adták vissza, kölcsönbe van) vagy a Magyar Botonddal.

    Megnézem majd, mennyire könnyen szedhető szét, ha igen, akkor majd lövők róla pár fotót.

    A 72-77 Ah akkukhoz még elmegy, de most nyavalygok 2 db 100 Ah-s akkuval, és már többször írtam, de tényleg jó az Ultimate Speed és az Auto XS együttes használata. Az Ultimate Speed 1-2 tized volttal hamarabb lekapcsol ( 14,3-14,4 V körül) akkor visszaesik a feszültség kb 14,1 V-ra, és onnan az Auto XS befejezi. Ez amolyan paraszti töltési karakterisztika, de tökéletesen működik.

    Másrészt meg beszereztem egy szulfátoldót, azzal is próbálkozom.

    Meg van rendelve a nemrég általam linkelt 10A-s kínai töltő, alig várom már, hogy megjöjjön... Arról biztosan lövök közeli képeket.

    Most egyéb dolgom miatt kevésbé érek rá, de vasárnap megnézem az Optimate6-ot, és akkor teszek fel képeket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák