Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • dabadab

  titán

  válasz dchard #9 üzenetére

  Már bocs, de a Starlink technológiájáról mit is tudunk pontosan?

  Azt mindenképpen, hogy létező, működő dolog, amit már most meg lehet venni, ismert a nyújtott szolgáltatás színvonala, ismert az ára, a lefedettség meg ilyenek.

  Egyébként lehet, hogy lemaradtam valamiről, de nem tudok arról, hogy az 5G-nek lenne direkt műholdakhoz igazított üzemmódja vagy bármiféle technikai megoldása, olyan meg főleg nem, ami ténylegesen, a valóságban is tesztelt.

  DRM is theft

 • Robitrix

  senior tag

  válasz dchard #9 üzenetére

  Azért mérik az átviteleket a Starlinktől függetlenül és erősödik a hálózat folyamatosan a fellőtt műholdak számával. Azért havonta csinálnak 2-3 indítást úgy 60-70 darab műholddal. Nyilván egy része azért bedöglik egy idő után elégnek a légkörbe süllyedve. így kell némi pótlás is. Valahol a talán a 2000 darab körüli műholdnál járnak. Ráaádsul vagy évtizedig tart mire fellövik a tervezett 18-26 ezer körüli műholdat és nyilván erősődnek teljesítményben és átviteli kapacitásban magák a műholdak is. Ma már jobb és fejlettebb műholdakat lőnek fel, mint 2-3 évvel ezelőtt. És nyilván 2-3 év múlva nagyobb kapacításúak mennek fel majd akkor aktuálisan. Azért ma jobb átviteli adatok vannak jóval a Starlinkre, mint 1-2 éve.. Ahogy szaporodnak a műholdak egy adott pont felett egyre több műhold és kapacítás jelenik meg és így javul az elérhető sebesség is.

Új hozzászólás Aktív témák