Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • cocka

  addikt

  kereshetsz vele pénzt, de meg kell osztoznod a jogtulajjal.

  Feltéve, hogy a jogtulaj ezt választja, mert ha csak úgy simán feltöltesz pl. egy RTL-es videót, az mindig úgy végződik, hogy "az egész világon letiltva". És akkor is ez van, ha be sincs kapcsolva a bevételszerzés. Meg akkor is ha az a videó privát.
  Ezek a szigorú tiltások azért is viccesek, mert lehetne országonkénti vagy világrészenkénti tiltást kérni vagy csak a hangot letiltani (bár ugye sok értelme nincs). Van olyan anyagom, amit anno több százmillióan tuti, hogy láttak a tévében és ott csak a hangot tiltotta le, de ott is ez a probléma, hogy magyar változat, tehát a beszéd magyar, de mivel rengeteg aláfestő zenét tartalmaz, az egész el lett némítva. A képsor maradt. Egy akármilyen RTL-es adás nézettsége ugyebár picsafüst egy többszázmilliós nézettséghez képest.
  De ugyanez van magyar előadók videóklipjeinél... soha a büdös életben nem fognak elérni olyan nemzetközi nézettséget, ami esetleg indokolna ilyenfajta tiltást, mégis letiltatják az egész világon.

  Nem tudom, hogy ez életbe lépett-e már vagy mikortól lép életbe, de nem hiszem, hogy az a jogtulaj, aki eddig így viszonyult a másolatokhoz, majd pont ennek hatására fog megenyhülni. Lehet, hogy az RTL-nek van annyi milliárdja, hogy nem tart igényt efféle extra bevételekre. Érdekes módon a TV2-es cégcsoporttól elég sok teljes adás fenn van youtube-on. Gondolom a hozzá hasonlóan gondolkodóknál (lesz) ez a kecske-káposzta elv járható út. A többiek meg továbbra is tűzzel-vassal irtani fogják az anyagaik terjesztését.

  Mivel az erről szóló videódnál is tiltva vannak a kommentek, itt hadd jegyezzek meg pár dolgot a facebookról meg a fórumozásról.

  Rengeteg régebbi fórum bezárt vagy megszűnt a további hozzászólás lehetősége. Volt hwsw, freeforum, sgforum, az sg.hu talán még megy, terminál is csak átnevezték, meg ez is, de szerintem ez már jóval kevesebb mint mondjuk 15 éve. Mindez a social trágyáknak hála. :(((

  Nemcsak a facebookkal van probléma, hanem mondhatni globálisan azokkal a webes felületekkel, ahol hasonlóan lehet kommentelni. A sok smiley-s trágya, animált gifek meg egyéb hulladékok mind azt a célt szolgálják, hogy minél kevesebbet olvass. A kedvenceim az összetologatás, ha már 3 szónál többet írsz, azt össze kell tologatni és kattingathatsz, hogy mutasson többet. További kommentek elrejtése, előző kommentek elrejtése, Kommentek x darabszám feletti elrejtése, amit a videódban is említettél: nonstop görgetés a végtelenbe. Milyen érdekes kettős mérce, hogy a postokat kibontás nélkül görgetheted a végtelenségig, de ha egy postra és az alatta lévő összes kommentre kíváncsi vagy, akkor bezzeg a kibontás nem automatikus.
  Ha weben nézed a facebookot van egy fasza kis browser addon hozzá, ez itt a reklám helye: Social Fixer. Be lehet állítani, hogy pl. 50 postonként hagyja abba az automatikus görgetést és csak kattintásra bontsa ki, így tehát a "nincs alja az oldalnak" probléma megszűnik. Plusz a komment navigátor részével ki lehet bontani egy post alatti összes kommentet, hogy ha végig akarod olvasni, ne 150-szer kelljen kattintani a kommentrészlegben, hanem elég legyen mondjuk max. 3. Persze ez attól is függ, hogy mennyi érdemi hozzászólás van, amit érdemes elolvasni, mert ha sok, akkor az több automatikus kibontást igényel, de így is egy rakat felesleges kattintást megspórolsz vele.

Hozzászólok Aktív témák