Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  nagyúr

  Nekem az nem tetszik a Youtube esetén - több szempontból sem -, hogy engedik akárhányszor újra feltölteni kisebb vagy semmilyen változtatással ugyanazt a tartalmat. Az például nagyon bosszantó, hogy ahogy megjelenik egy mozi trailer, azonnal klónozzák megszámolhatatlan mennyiségben. Feleslegesen foglalja a tárhelyet, meg nehezíti az eredeti, gyakran jobb kép és hangminőségű tartalom megtalálását. Akinek nincs saját, egyedi tartalma, az ne vadásszon előfizetőkre mások tartalmának az áthúzásával.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Corleone33

  aktív tag

  ameddig van benne profit addig ez létezni is fog.

  ez kb ugyanolyan dolog hogy egyesek miért streamelnek teljes filmeket és sorozatokat live nonstop youtube-on: mert megéri nekik, legyen az előfizetői tekintetben vagy pedig reklámbevételből

  [ Szerkesztve ]

 • Tigerclaw

  nagyúr

  Annyi van, hogy sok feltöltésben nem csak a zene copyright-os, hanem az egész az, vagy épp a 90%-a. Ezek azok amiknek fel se kellene kerülnie és nem azon dolgoznia a Youtube-nak hogy még több ilyen legyen. Lassan egy generáció úgy nő fel, hogy az álmai munkája "influencer" meg youtube megmondóember, kritikus, review gyártó kisiparos. Offline verzióban ez a B kategóriás celeb, médiamunkás.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • BonFire

  addikt

  Én ha szökőévenként egy review-t csinálok, abban semmi más nincs, csak a saját tartalmam, plusz az eredeti videó linkje a leírásban. Pontosan azért, mert 6 éve vagyok vlogger, és még mindig minden zöld pipa megvan, tehát nem sértettem szerzői jogot (komolyan). Olyan volt, hogy egy étteremben beszélgettünk, a háttérben pedig szólt a rádió, ezért megfogta a Content ID. Ennél a videónál elvették a bevételszerzést, és megkapja a jogtulaj. További következménye nincs. Ma meg már a kecske/káposzta rejtély is megoldódni látszik: kereshetsz vele pénzt, de meg kell osztoznod a jogtulajjal.

  Ez az eszköz mi akar lenni? Nem tudom kipróbálni, mert nincs kopirájtos videóm, de egy roppant buta vágónak tűnik. Kijelöli neked az inkriminált részt, és kivágod, és újrarendereli. Ezzel megint nem csináltak semmit, mert ha szöveg van a jogsértő zenén, akkor azt is kikukázza.

  Az újraszerkesztés és újra feltöltés nem opció, hiszen elveszíted az összes nézettségi adatot, pénzt, statisztikát, mert új feltöltésként érzékeli.

  A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

 • btprg

  tag

  Az a legrosszabb, amikor valamiből a gagyi verziót terjesztik el ilyen módon, és utána alig lehet a jót megtalálni a sok szemét miatt.

  "Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

 • cocka

  addikt

  kereshetsz vele pénzt, de meg kell osztoznod a jogtulajjal.

  Feltéve, hogy a jogtulaj ezt választja, mert ha csak úgy simán feltöltesz pl. egy RTL-es videót, az mindig úgy végződik, hogy "az egész világon letiltva". És akkor is ez van, ha be sincs kapcsolva a bevételszerzés. Meg akkor is ha az a videó privát.
  Ezek a szigorú tiltások azért is viccesek, mert lehetne országonkénti vagy világrészenkénti tiltást kérni vagy csak a hangot letiltani (bár ugye sok értelme nincs). Van olyan anyagom, amit anno több százmillióan tuti, hogy láttak a tévében és ott csak a hangot tiltotta le, de ott is ez a probléma, hogy magyar változat, tehát a beszéd magyar, de mivel rengeteg aláfestő zenét tartalmaz, az egész el lett némítva. A képsor maradt. Egy akármilyen RTL-es adás nézettsége ugyebár picsafüst egy többszázmilliós nézettséghez képest.
  De ugyanez van magyar előadók videóklipjeinél... soha a büdös életben nem fognak elérni olyan nemzetközi nézettséget, ami esetleg indokolna ilyenfajta tiltást, mégis letiltatják az egész világon.

  Nem tudom, hogy ez életbe lépett-e már vagy mikortól lép életbe, de nem hiszem, hogy az a jogtulaj, aki eddig így viszonyult a másolatokhoz, majd pont ennek hatására fog megenyhülni. Lehet, hogy az RTL-nek van annyi milliárdja, hogy nem tart igényt efféle extra bevételekre. Érdekes módon a TV2-es cégcsoporttól elég sok teljes adás fenn van youtube-on. Gondolom a hozzá hasonlóan gondolkodóknál (lesz) ez a kecske-káposzta elv járható út. A többiek meg továbbra is tűzzel-vassal irtani fogják az anyagaik terjesztését.

  Mivel az erről szóló videódnál is tiltva vannak a kommentek, itt hadd jegyezzek meg pár dolgot a facebookról meg a fórumozásról.

  Rengeteg régebbi fórum bezárt vagy megszűnt a további hozzászólás lehetősége. Volt hwsw, freeforum, sgforum, az sg.hu talán még megy, terminál is csak átnevezték, meg ez is, de szerintem ez már jóval kevesebb mint mondjuk 15 éve. Mindez a social trágyáknak hála. :(((

  Nemcsak a facebookkal van probléma, hanem mondhatni globálisan azokkal a webes felületekkel, ahol hasonlóan lehet kommentelni. A sok smiley-s trágya, animált gifek meg egyéb hulladékok mind azt a célt szolgálják, hogy minél kevesebbet olvass. A kedvenceim az összetologatás, ha már 3 szónál többet írsz, azt össze kell tologatni és kattingathatsz, hogy mutasson többet. További kommentek elrejtése, előző kommentek elrejtése, Kommentek x darabszám feletti elrejtése, amit a videódban is említettél: nonstop görgetés a végtelenbe. Milyen érdekes kettős mérce, hogy a postokat kibontás nélkül görgetheted a végtelenségig, de ha egy postra és az alatta lévő összes kommentre kíváncsi vagy, akkor bezzeg a kibontás nem automatikus.
  Ha weben nézed a facebookot van egy fasza kis browser addon hozzá, ez itt a reklám helye: Social Fixer. Be lehet állítani, hogy pl. 50 postonként hagyja abba az automatikus görgetést és csak kattintásra bontsa ki, így tehát a "nincs alja az oldalnak" probléma megszűnik. Plusz a komment navigátor részével ki lehet bontani egy post alatti összes kommentet, hogy ha végig akarod olvasni, ne 150-szer kelljen kattintani a kommentrészlegben, hanem elég legyen mondjuk max. 3. Persze ez attól is függ, hogy mennyi érdemi hozzászólás van, amit érdemes elolvasni, mert ha sok, akkor az több automatikus kibontást igényel, de így is egy rakat felesleges kattintást megspórolsz vele.

 • gabor7th

  addikt

  Megjelent a Youtube Coppa is, vagy talán ez is része annak. Ez a gyerekeknek szóló videókat tiltja abban az esetben ha gyerekek a videó miatt vásárlásra öztönöznék a szüleiket. Youtuberek mondják, hogy ezzel kapcsolatban is szépen beállítgathatnak mindent... csak éppen a Youtube algoritmus figyelmeztetés nélkül felülbírálja folyton amiket beállítgatsz. Pl. a videód túl színes akkor az algoritmus szerint az a gyerekeknek szánt tartalomba tartozik és kész. És a videójáték bemutatók is simán ebbe eshetnek bele mégha nem is csak gyerekeket érdekelne és kifejezetten ki van rakva, hogy a tartalom nem gyerekeknek való.

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • Corleone33

  aktív tag

  Az egész youtube rendszere egy òriási káosz úgy ahogy van

  Ha manapság feltörekvő videòsként egy nagyobb partnercég nélkül akarsz bármifajta reklámbevételt és nem vagy Pewdiepie/ bármi egyéb nagy név: kb esélytelen, kivéve ha:

  - még véletlenül se tartalmaz a videòd semmi és tényleg SEMMI harmadik féltől származò tartalmat, sem képileg sem zeneileg azaz videòjáték/filmbemutatòt és társait kb elfelejtheted kivéve ha nagyon rövid részleteket mutatsz. És az se nagyon számìt ha Fair Use alá esik a tartalmad mert jò öteg Adpocalypse miatt még ìgy is nagyon könnyen megeshet hogy "advertiser unfriendly lesz*, vagy kapsz egy jòpofa kis third party content claim-et (ahogy ezt anno a Konami és az EA nagyon szerette űzni többek közt gameplay videòknál).

  -Ha meg licenszelt zenét jut eszedbe használni, oh jaj, akkor megint, lényegtelen hogy Fair Use mivel még ìgy is olyan Copyright Claimet verhetnek s nyakadba hogy tìzen viszik utánad és nem számìt hogy jogos-e a követelés vagy sem, vagy hogy a követelést nem valami teljesen irreleváns harmadik fél adja le, lényegében kiszolgáltatott pozìciòban vagy mert a Youtube-ot nem fogja érdekelni :((( . Vagy ha "szerencséd" van, csak a hangsávot némìtják le vagy pedig egyes országokban letiltják a videòdat ha nem globálisan.

  A COPPA ba nem is merek belegondolni, azzal nem árulok el újdonságot hogy nekünk tartalomgyártòknak nem lesz benne sok köszönet.

 • cocka

  addikt

  Végighurcolod a bekapcsolt kamerát Budapesten és nem tudsz úgy videózni, hogy ne legyen benne semmilyen harmadik féltől származó képi anyag. Vagy majd arra is lesz egy törvény, hogy nem videózhatsz utcán, ha nem tudod megoldani, hogy ne látszódjanak a reklámok?

 • azbest

  nagyúr

  Plusz vannak, akik abból élnek, hogy hamis claim-eket nyújtanak be mindenféle videókra. Lehet, most már kötelező pontosan megadni azt, hogy mi a problémás rész, de erről szóló videókban emlegetik, hogy simán csak rákamuzzák, hogy sérti a jogukat és nem adják meg hol. Szóval csak ellentmondani lehet legfeljebb, de sok időre beeshet a kútba az egész. Régebben ráadásul azonnal elvették a bevételt is ilyenkor, nem csak felfüggesztették. De ha új videónál pont a felfutó nézettség alatt vették el, akkor bebuktad gyakorlatilag.
  És hogy egyénként gyakorlatilag nincs mód a google-vel kommunikálni ilyen csalások esetén. Ezért kénytelen vagy valami harmadik fél által biztosított jogvédő céggel szerződni, ami persze megintcsak egy jogász adó, mivel a csalóknak nincs erre szüksége, csak a becsületeseknek van. Tényleg egy pöcegödör az egész.

  Az egész pöcegödörség talán abban is gyökerezik, hogy az usában a pereknél mindkét fél maga viseli a jogi kiadásokat. Így egy pénzes cég azzal kicsinálhat, hogy kamu pert indít ellened. S a kamuzásra sincs büntetés a legtöbb államukban.

  [ Szerkesztve ]

 • nyisziati

  veterán

  LOGOUT blog

  off:
  Ahogy érzékelem, sokan szeretnének meggazdagodni influenszerkedésből... ;]
  ...és dühöngenek, hogy nem tudnak olyan tartalmat előállítani, mint Dancsó, PamKutya, Zsozéatya stb., hogy kápéra váltsák az ötleteiket.
  Hát igen, a kreativitás helyett amikor befigyel a ctrl+c/ctrl+v, akkor abból lehetnek jogi problémák. Ami aztán a pénzcsapot is elzárja.

  A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

 • Tigerclaw

  nagyúr

  Már az is elég nagy baj, hogy az új generációknak influencerekre van szüksége a létezéshez, saját gondolatok, vélemény, döntés kialakítása helyett. Ennyire lecsökkent már az IQ, meg az önbizalom a fiatalokban, hogy a hive mind-ban, uniformitásban -ban látják az egyetlen járható utat?

  Régebben a szülők, nagyszülők, barátok, tanárok vagy épp valódi értékes emberek adták a példaképet, ami ösztönöz, vagy formál, nem B és C kategóriás médiamunkások, wannabe celebek. Arról már nem is beszélve, hogy lehet valaki AAA kategóriás színész vagy sportoló, ha a való életben nem tud, vagy nem is akar felnőni a játszott szerephez. Miért érdekeljen, hogy mit eszik, iszik, hogyan öltözik, ha offline mondjuk buta bunkó rasszista.

  Azzal nincs gondom, aki a Youtube-on vagy más platformon értékes munkát végez, oktat, vagy épp szórakoztat, vagy pl. bemutatja hogy milyen az élet valami egzotikus helyen.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • nyisziati

  veterán

  LOGOUT blog

  Igen, ez már társadalmi és korprobléma.
  Nagyon nem szerettem a komcsi rendszert, de tény, hogy fegyelemre nevelt.
  Megvolt a tisztelet megkövetelése, célok kitűzése és az azokhoz való fegyelmezett eljutás módjának megtanítása.
  Ma ez erősen hiányzik.
  A fidesznek se vagyok nagy híve, de egy keresztény erkölcsi oktatást még mindig jobbnak tartanék, mint ezt a nihilt, ahol egy hosszabb nadrág helyett bokasálat adnak a kölyköknek. :((

  A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

 • azbest

  nagyúr

  régen rossz, ha a rendszernek kell gyereket nevelni a szülők helyett

 • nyisziati

  veterán

  LOGOUT blog

  Persze.
  Csakhogy már törvényeket is hoznak a gyereknevelés ellen. Ezzel pedig kiveszik a szülő kezéből az utolsó lehetőséget is, hogy fegyelmezze a kölkét, és lényegében állami hatáskörbe helyezik a gyerekkel való bánásmódot. Na ez az, ami régen rossz.

  A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

 • UnA

  Korrektor

  LOGOUT blog

  A törvényeket leginkább az ostoba és agresszív szülők miatt kellett hozni – remélem te nem a megfélemlítés híve vagy egy szülő-gyermek kapcsolat esetén...

 • nyisziati

  veterán

  LOGOUT blog

  Itt megint az van, hogy a fürdővízzel együtt kiöntötték a gyereket is.
  Pár agresszív alak miatt kivették a normális emberek kezéből is a fizikai fenyítés eszközét.
  Nálunk anno, a '80-as években a suliban egy srác volt, akit gázcsővel vert az apja (nem mondom, melyik kisebbségből volt).
  Mindenki más max. nevelő célú pofont kapott az apjától/anyjától. Remélem ez utóbbi nem számít nálad "megfélemlítés"-nek. :U

  Ezt a kettőt nem kellett volna összemosni.

  A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

 • azbest

  nagyúr

  Hogy on topic is legyen:
  Louis Rossmann csatornája kapott egy strike-ot: "harmful and dangerous content". Azaz káros és veszélyes tartalom. [link]
  Többek között az egyik macskás videójára. Abban egy nyávogó macska látható.

  Ha kap még pár hasonlót, akkor nem tud live streaminget csinálni, hosszabb videókat feltölteni. Lehet jelentgetik (apple ellenes tanúskorás miatt például), lehet csak megint buta a google AI és félreértette a tartalmat. Nem az első eset lenne (harcoló robotos videókat állatkínzás címszóval töröltek nemrég).

  Anno nekem egy playlistemet törölte a youtube, ami semmi saját videót nem tartalmazott, csupán milliós nézettségű és neves előadók által feltöltött videókat tartalmazott. Vicces módon azért gyűjtöttem listára őket, mert különböző platformokon nem voltak elérhetőek a böngészőn kívül, pl egyik mobilon nem, a másik kodi addonnal nem és időnként kipróbáltam, hogy változott-e a helyzet.

  Semmi konkrétum nincs ilyenkor, csak sejteni lehet, hogy mi a bajuk. Az én esetemben például valószínűleg a videoklipben lévő jelenetek nem családbarát jellege miatt lehetett a törlés. A vicc, hogy ugyanakkor maguk a videók továbbra is elérhetőek voltak még hónapokig, hiszen a neves előadók csatornájáról nem törölnek milliós nézettséget hozó elemeket csak úgy :D Mondjuk nekem kb mindegy, mert nem teszek fel videókat, max ha valamit barkácsolós felvételt linkelni akarok a fórumon. De megtanultam azt, hogy ha magamnak veszek fel valamit saját playlistre, akkor azt mindenképpen privátra állítsam, különben valami szellemileg gyenge ember jelentheti és akkor letilthatják a fiókomat, csak úgy.

  Nem véletlen, hogy a youtube-on kívüli bevételek felé terelik a nézőket a feltöltők: patreon tagságra vagy eleve saját szerződött reklámokat tesznek be és a youtube aprója csak extra, ha egyáltalán fizetnek és nem tiltják le vagy térítik el a bevételeiket.

  [ Szerkesztve ]

 • Nagus

  tag

  A képmás az személyes adatnak számít kicsiny országunkban, nem a reklámok lesznek a legfőbb gondjaid. Ez alól csak a tömegrendezvény a kivétel.

  Amúgy a magyar youtube 99,999%-a trash! Még a föntebbi hszekben sorolt videósok is ide tartoznak csak nem a legalján helyezkednek el hanem egy vagy két szinttel följebb.

  Inkább azt oldanák már meg, hogy ha megjelölök egy csatornát, hogy "nem érdekel", mert naponta tolja a youtube az arcomba a szart, akkor az onnantól ne jelenjen meg nekem!

  [ Szerkesztve ]

 • cocka

  addikt

  :DD

  Az sincs megoldva, hogy ha fel vagy iratkozva egy csatornára és be van nyomva a harang, akkor mindhárom helyen azonnal értesülj róla.

  Feliratkozásaid listájában, emailben, harang ikon alatt, ami egyúttal böngészős push is lenne, ami hol megjelenik, hol nem. Ezek rohadtul nincsenek szinkronban. A legújabb baromságuk, hogy az előzmények listájába csak olyan videó kerül be, amit végignéztél. Tehát ha csak belenéztél egy videóba, amit majd később akarsz végignézni, vissza sem tudod keresni, ha nem teszed be saját listádba.

  A pozíciómegjegyzés sem jó. Van olyan, hogy végignéztem már egy videót, esetleg korábban félbehagytam, de később végignéztem, akkor a félbehagyás időpontját jegyzi meg és oda ugrik vissza, ahelyett, hogy elölről kezdené.

  [ Szerkesztve ]

 • nyisziati

  veterán

  LOGOUT blog

  Túl nagyok már az adatbázisok. Másodpercenként többórányi anyagot töltenek fel a különböző csatornákra. Én azon csodálkozom, hogy egyáltalán működik az egész.
  Már ez is iszonyat munkát jelenthet.

  Elég csak összehasonlítani a szintén ingyenes Freemail-lel, több nagyságrend a különbség.

  [ Szerkesztve ]

  A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

 • Corleone33

  aktív tag

  Google a világ legnagyobb techcége, nem egy indie startup kis vállalat.

  Tényleg nem akarok csőlátásúnak tűnni de ez tényleg az a kategòria hogy akkor oldják meg. Erősen kétlem hogy nincs elég nyereségük ahhoz, hogy ezt a problémát hàzon belül orvosolják.

 • nyisziati

  veterán

  LOGOUT blog

  Minden attól függ, mennyit akarnak rákölteni. Mindent meg lehet oldani, csak van az a szint, amikor +10% hasznosságért föl kéne áldoznod a nettó nyereséged 20 %-át. Erre már lehet, hogy azt mondod, nem éri meg. Főleg, hogy az emberek bő 90 %-a nem fizetős felhasználó.

  Ők meg nem hülyék. Meghúzták a határt valahol, aztán örüljünk neki, hogy ez is megy.

  Amúgy meg ha a magyar államon múlnának a technológiai fejlesztések, nem pedig egy liberális amcsi cégen, akkor még mindig vezetékes telefonért lenne sorbanállás.

  A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

 • Cucuska2

  őstag

  Nagyon nem szerettem a komcsi rendszert, de tény, hogy fegyelemre nevelt.
  Megvolt a tisztelet megkövetelése, célok kitűzése és az azokhoz való fegyelmezett eljutás módjának megtanítása.
  Ma ez erősen hiányzik.

  ok boomer

  Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

 • nyisziati

  veterán

  LOGOUT blog

  OK cucuska.

  A Samsung telefonok mellől is kimaradhat a töltő! (kattints a nickem alatt a LOGOUT blogra) . . . . . . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Steel

Hozzászólok Aktív témák