A YouTube segít

Megpróbálnak kompromisszumos megoldást találni, hogy a szerzői jogok birtokosai és tartalomgyártó, reklámokból bevételeket is szerző felhasználók is jól járjanak.

Valószínűleg a YouTube-ra saját tartalmakat feltöltők szinte mindegyike találkozott már a vállalat figyelmeztetésével: az adott tartalomban szerzői jog által védett rész is található, ezért nem engedélyezik a közzétételét. Ha az illető ragaszkodott a videójához, abban az esetben nemigen maradt más, mint újraszerkeszteni az anyagot, majd a kifogásolt részletek nélkül újra feltölteni.

E gond megoldásában igyekszik most segítséget nyújtani a YouTube, ugyanis a YouTube Studio lehetőségeit kibővítették egy „Assisted Trim” nevű eszközzel. A gépház felületén ezek után megjelennek a szerzői joggal kapcsolatos figyelmeztetések is, és elérhető egy olyan funkció, mellyel könnyedén el lehet távolítani a kifogásolt részletet (pl. egy jogvédett zenei aláfestést), vagyis nem kell törölni a platformról a tartalmat.

YouTube
[+]

A Studio gépházban egyébként más, szerzői joggal kapcsolatos, a használatot könnyítő kisebb újítás is megjelent, pl. egy szűrő, mely kilistázza a kifogásolt tartalmakat, illetve a fent említett, melyben részletes tájékoztatást adnak a szerzői jogi kifogásokról, illetve információkat a lehetséges megoldási lehetőségekről (külön a szerzői jogi panaszokról, és külön a Content ID kifogásokról).

Azóta történt

Előzmények