2019. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) nubreed


nubreed
(PH! kedvence)

Hát ez tényleg szomorú. :( Tehát ideig-óráig még számíthatunk a konzumer piacon új Pana TV-kre, audio eszközökre, de már nem sokáig, el fog sorvadni ez az üzletág. Sajnálom, hogy egy újabb nagy Japán név esett áldozatul az olcsó szarfos kínai-kóreai-taiwani tömegtermelésnek.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#2) bteebi


bteebi
(PH! addikt)

Azért annyira talán nem szomorú a hír, mint amilyennek elsőre tűnhet. Legalábbis ha jól értem, akkor "csak" mint önálló üzletág fog megszűnni a tévé és audió részleg. Persze az is szomorú, de még mindig jobb, mintha teljesen lehúznák a rolót...

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#3) nubreed válasza bteebi (#2) üzenetére


nubreed
(PH! kedvence)

Igen, rosszul fogalmaztam. Az jó, ha van hova menekülniük és az Business partnerek számára azért életben tudják tartani ezt az üzletágat. De ha jól értem, ez azt jelenti, hogy a konzumer piac -ra ezek már nem jutnak el. Ennek adtam hangot.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#4) Joshi válasza nubreed (#1) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

A Sony-t is csak a Play Station tartja életben. A japánok próbálnak nagyon jó termékeket gyártani, de az nem kell az embereknek. Ugye olcsón meg nem adhatják.

[ Szerkesztve ]

(#5) nubreed válasza Joshi (#4) üzenetére


nubreed
(PH! kedvence)

Mondjuk a Sony elég sok minden másban is érdekelt, nem csak konzumer elektronikában. (fényképezőgép szenzorok, professzionális video technika, profi kamerák, stb, film stúdiók), nekem úgy tűnik ők még több lábon állnak mint a Pana.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#6) Hieronymus válasza bteebi (#2) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"..."csak" mint önálló üzletág fog megszűnni...."

Nekem inkább az jön le, hogy felkészülés az értékesítésre.

Nincs

(#7) Balika911 válasza nubreed (#3) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

A menedzsment és a szervezeti felépítés változik (press release). Arról nincs szó, egy ezzel megszűnnének a Panasonic konzumer AV termékei.

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#8) Duck663


Duck663
(senior tag)

A Pana ott szúrta el, hogy leállították a plazma fejlesztését. Ugyan sokat fogyasztottak, de a képminőségük... még most is sokan vennének plazmákat, oled ide vagy oda.

Egy VEGA mindenek felett, na jó akkor majd a Navi! :D De most már aztán elég legyen a b@szakodásból. Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#9) imi123 válasza Joshi (#4) üzenetére


imi123
(őstag)

Pana is próbálkozott, de nagyon befürödtek a 3DO-val.
Rossz látni hogy ekkora cégek(TOSHIBA;SHARP) hogy csúsznak egyre lejjebb. :U

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#10) nubreed válasza Duck663 (#8) üzenetére


nubreed
(PH! kedvence)

Nem tehettek mást, a piac diktált, mindenkinek LCD kellett, egyszerűen, jött és tarolt az LCD, egyre drasztikusabban csökkent a kereslet a plazmák iránt. Nem tett jót a plazmáknak az ellenük folytatott negatív kampány sem a félinformációk terjesztése, az állandóan puffogtatott hibákat és gyerekbetegségeket a folyamatos fejlesztések már javították, már se fogyasztásban nem volt hátrányban az LCD -hez képest, se másban, a beégést nem sikerült teljesen kikübszöbölni, de ha ésszel használja az ember, egy plazma tv is elmegy 10 évet, látható beégés nélkül.

(#7) Balika911:Ez így azért jobban hangzik. Ez nem derült ki egyértelműen a PH cikkből.

[ Szerkesztve ]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#11) Graphics


Graphics
(Jómunkásember)

Én itt átszervezésről olvasok, nem megszűnésről :)

(#12) utomi


utomi
(senior tag)

Sajnos eléggé úgy tűnik, hogy ez inkább felkészülés egy eladásra. Gondolom az lesz a sorsa mint a Philipsnek vagy esetleg mint a Sharpnak. (Meg Toshiba , JVC stb.) Tulajdonképpen az LG-n és a Samsungon kívül nagyon más nem is tud megélni ezen a piacon. Kár pedig mert nekem van egy 10 éves Panasonic LCD-m és még a mai napig napi használatban van és gyönyörű a képe. De az utóbbi időben mintha nem tudták volna felvenni a ritmust és a legtöbb TV gyártóval ez a baj.

(#13) ivarg válasza Duck663 (#8) üzenetére


ivarg
(tag)

Már akkor a béka segge alatt voltak az eladások és ezért nem érte meg foglalkozni a plazmával, még a samsung is feladta.

[ Szerkesztve ]

Addig nyújtózkodj, amig kinyúlsz!

(#14) perge666 válasza nubreed (#10) üzenetére


perge666
(PH! addikt)

Nekem 9 éves a Panasonic plazmám,és eddig semmi probléma nem volt vele,beégés sincs!
Pedig erre van kötve a PC,és a játékkonzolok is,elég sokat is megy.

A jövőben is szivesen vennék tőlük TV-t,a kínai nem hiszem hogy egyhuzamban kibírna fele ennyit is. :U

ペルゲ

(#15) ivarg válasza Graphics (#11) üzenetére


ivarg
(tag)

Ha azt kimondanák akkor feleannyit kapnának érte kapásból, majd szépen fű alatt a márka használati jogok vándorolnak Kínai, Török meg kitudja milyen kezekbe.

[ Szerkesztve ]

Addig nyújtózkodj, amig kinyúlsz!

(#16) csibe1 válasza perge666 (#14) üzenetére


csibe1
(őstag)

Biztos vehetsz maj tőlük, már csak a minőség lesz kérdéses ha esetleg lepasszolják a nevet.

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#17) perge666 válasza csibe1 (#16) üzenetére


perge666
(PH! addikt)

Na ez az,a minőség.......

ペルゲ

(#18) Graphics válasza ivarg (#15) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Kár spekulálni... :)

(#19) Partz válasza Duck663 (#8) üzenetére


Partz
(senior tag)

Ha a Pana ha nem állítja le a plazma fejlesztéseket, már rég lehúzta volna a rolót. (szerintük is)

(#20) Graphics válasza Duck663 (#8) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Tuti jó lett volna dönteni egy olyan kútba a pénzt, ami hasznot nem hoz, haknizni se lehet vele a fogyasztás miatt, és előbb-utóbb a gyártónak is csupa veszteséget hoz...

Azé' mert csakból nem lehet gyártani....

Persze, biztos sokan vennének plazmát, ami zabálja a kraftot...

[ Szerkesztve ]

(#21) Viktor81 válasza Graphics (#20) üzenetére


Viktor81
(senior tag)

"Persze, biztos sokan vennének plazmát, ami zabálja a kraftot..." - ezek a sületlenségek, amiknek nincsen itt helye és vezettek oda, ahol tartunk. Az utolsó szériák közel voltak fogyasztásban a komoly LCD-khez és teljesen partiban voltak az OLED-el. Meg ugye a plazma fogyasztása dinamikus, már ha tudjuk, hogy ez mit jelent...
Függetlenül a plazmától, ez a világ megérett a pusztulásra. Az igénytelen, felszínes, ostoba tömegek diktálják a divatot és a minőség már sehol nem szempont. Sokkal fontosabb dolgok hihetetlenül alacsony minőségűek, mint egy TV. Sajnos a jó dolgokból lassan tényleg nem marad semmi...

[ Szerkesztve ]

(#22) Graphics válasza Viktor81 (#21) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Hujujjuj... Picit azért beleszaladsz olyan kijelentésekbe, amik erős általánosítások, nem? :)

Verd rám a balhét, hogy a Pana nem gyárt plazmát, elviszem én az emberiség bűneit is a hétvégére... :U :)

Nem vitte tovább a Pana, ez van ,de ettől még az emberiséget ne kezdd el temetni... Vagy ha ilyen világvége a hangulat dobj be egy kávét.

Nem veszem magamra a mondandódat, de ennél szofisztikáltabban is le lehet hülyézni a másikat....

Mélyen sajnálom és bocsánatot kérek a Panasonic nevében az emberiség ellen elkövetett bűnök miatt, amiért nem voltak hajlandóak tovább gyártani a plazmát.. Én kérek elnézést!

Maradjunk a tényeknél , ez van, ez az állapot, ezt kéne valahogy elfogadni. Ha megy, akkor megy, ha meg nem, nos azzal én se tudok mit kezdeni, bármennyire is pusztulásra vagyok ítélve.

( hozzáteszem én annyit TV-zek, hogy nekem aztán momentán mindegy is, hogy van, vagy nincs.... Ennél fontosabb prioritások vannak az életben, hogy egy TV plazma, vagy sem....B.szhatom a TV-met... a gödör alján nem fog senkit se érdekelni, hogy nézd már, plazmaTV-je volt....Ugye ha már sokkal fontosabb dolgokról is szó esett.... bezzeg régen, gondolom még majd ez is jön hozzá.. )

[ Szerkesztve ]

(#23) Tian66 válasza Graphics (#20) üzenetére


Tian66
(senior tag)

A legutóbbi fejlesztések már nem voltak nagy fogyasztók. Már nem volt olyan nagy a különbség. Sokan áldoztak volna picivel több áramot a jobb képért. Szerintem a lejárató kampány vitte sírba az egészet és nem az , hogy valóban rossz technológia volt a plazma.

(#24) Kopi31415 válasza Viktor81 (#21) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

"Az igénytelen, felszínes, ostoba tömegek diktálják a divatot és a minőség már sehol nem szempont."

Jé, megint sikerült feltenni a kétezer éves régenmindenjobbbvót lemezt...

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#25) Joshi válasza Viktor81 (#21) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

A plazma gyártási költségei vezettek a megszűnéséhez, maga a technológia még sok-sok évig kiszolgálta volna a fogyasztókat. Még az is lehet hogy a további fejlesztésekkel simán hozták volna a jelen tech elvárásait, de ugye senki nem jós. Vagyis egy komoly céget nem lehet vezetni a hátha, talán, esetleg jelzőkkel. Tutira mentek és inkább becsukták a boltot.

ui.: plazmánál is 4K-ra kellett volna váltani ami technikai akadály volt. Marketing arról szól, hogy valamivel eladd a terméket, akkor már kevés volt a Full HD SDR.

[ Szerkesztve ]

(#26) Duck663


Duck663
(senior tag)

Nem tudom a számokat, mi ment a fejlesztésre, és mennyit hozott a plazma. Korábban olvastam egy olyan nyilatkozatot, amiben arról írtak, hogy akkor korai volt még a plazma fejlesztésének leállítása, az oled fejlesztés problémái miatt. De számokról nem esett szó, lehet nem került volna sokba a plazmát továbbvinni, elvégre ott minden kész volt, a gyártósorok megvoltak, még az oledhez semmi.

Ki venne plazmát? Én pl ma is, minden további nélkül, és mindenki, aki az LCD-ktől kicsit jobb minőségre vágyik. Az ár pedig, amíg ilyen áron vannak az oledek mint amilyeneken most, addig simán versenyképes lenne, egyedül a fogyasztás az ami gáz, de lehet ennyi idő alatt kitaláltak volna valamit a csökkentésére, bár azt nem hiszem, hogy egy led technológiai szintre levihető lenne bármikorra is a fogyasztás.

Egy VEGA mindenek felett, na jó akkor majd a Navi! :D De most már aztán elég legyen a b@szakodásból. Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#27) Joshi válasza Duck663 (#26) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

Én mindenhol azt olvastam hogy költséges volt a plazma gyártása, illetve a 4K-ra való átállás is akadályokba ütközött. Vagy lehet hogy a 4K lett volna költséges gyártás szempontjából. Igazából mind1 is, mert már múltidő. :D

(#28) csicso82


csicso82
(PH! nagyúr)

Csak a verseny miatt jó, hogy még vannak amúgy felőlem fel is fordulhatnának.

(#29) AVhelper válasza nubreed (#1) üzenetére


AVhelper
(senior tag)

A tiédhez hasonló reakciókat vált ki egy olyan "fabrikált hír", aminek csak annyi köze van a valósághoz, hogy a Panasonic valóban levezényel egy szerkezetátalakítást, de ez éppenséggel a cég versenyképességének javítását szolgálja.

Szó sincs arról, hogy A Panasonic megszünteti a TV és audió üzletágát, ahogy a felületes olvasók a címet félreértheti, és ahogy azt a cikk távlatilag sugallja.

Nem fordítom le az egész erről szóló sajtójelentést , aki tud angolul elolvashatja - a 8. ponttól érdemes kezdeni.

Az egészről az a régi vicc jutott eszembe, amit csak azok értenek, aki már éltek 1989 előtt
"A TASZSZ jelenti: Moszkvában Volgákat osztogatnak. AZ igazság azonban az, hogy Leningrádban Moszkvicsokat fosztogatnak."

(#30) AVhelper válasza Balika911 (#7) üzenetére


AVhelper
(senior tag)

+1

(#31) Joshi válasza AVhelper (#29) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

"A TASZSZ jelenti: Moszkvában Volgákat osztogatnak. AZ igazság azonban az, hogy Leningrádban Moszkvicsokat fosztogatnak."
Ez jó, emlékszem erre. :C
De azért nem kell ennyire hülyének nézni az embereket. A Pana által eszközölt átcsoportosítás egy leépítés kezdete. Inkább az van megvezetve aki ezt nem látja át. Csak gondolj bele, cégen belül tök mind1 hova tologatod a veszteséget, az akkor is veszteség marad. De nevezhetjük bárminek a kudarcot, az akkor is kudarc marad.

(#32) AVhelper válasza Joshi (#31) üzenetére


AVhelper
(senior tag)

Meg lennék lepve, ha elolvastad volna a sajtójelentést, és az alapján Te át is látnád a Panasonic reorganizációjának célját és lényegét. Ahogy azon is elcsodálkoznék, ha pontos adatokkal tudnád igazolni, hogy a Panasonic szórakoztatóelektronikai elektronikai üzletága (benne TV és audió termékelőállítás) veszteséges. Honnan veszed Te ezt? Persze egy "PH félisten" biztos mindennek tudója.

(#33) Joshi válasza AVhelper (#32) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

"ha elolvastad volna a sajtójelentést"
What? :Y :F Jelentek neked olyat, hogy a mutatóm 100 évre 200%-os növekedést mutat. Ne vicceljünk már. Te még hiszel a mesékben? ;]

ui.: a Panát USA-ból kib@szták, de úgy általánosan nem megy nekik sehol. Nincs miről beszélni. :(

[ Szerkesztve ]

(#34) hibavissza


hibavissza
(PH! addikt)

Én annyit tennék hozzá, hogy ha a Panasonic kivonul a konzumer piacról akkor kb. Japánt is bezárhatják.
Lehet itthon a vérpistik egyre kevesebb Panasonic/Sony terméket látnak a teszkóban, de ennek az az oka, hogy a plakátokkal pácolt agyú átlagmagyar egyre kevésbé fizetőképes. Ezek a márkák irgalmatlanul erősek Japánban. Csak a belpiacuk simán képes őket életben tartani.

Ezzel együtt nekem is Samsung tévém van.....

Lorem Ipsum Photography

(#35) Joshi válasza hibavissza (#34) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

A japánoknak nem piac a magyar, ez annyira kis piac, hogy nem mérvadó. A Panának nagy érvágás volt az USA paic, mert ott sok-sok ember van ráadásul van lóvé is.

(#36) Cassi válasza hibavissza (#34) üzenetére


Cassi
(fanatikus tag)

Az átlagmagyar egyre jobban fizetőképes, de ez most nem is érdekes. A japánok egyszerűen elvesztették a minőség/ár harcot TV-fronton. Van ez így, bejön a 18 éves ifjú titán és rommá veri a nagy teniszbajnokot. Ettől még Japán nem fog csődbe menni, csak fokozatosan profilt kell váltaniuk.

A japánok akkor voltak elemükben, amikor még az elektronika "kütyükből" állt, de az a korszak elmúlt. Kicsit korábban így járt jó néhány amerikai márka, most már az Apple is süllyedőben van.

(#37) AVhelper válasza Joshi (#33) üzenetére


AVhelper
(senior tag)

Értem! Cizellált érvelésedet ugyan semmilyen tényadattal nem tudod alátámasztani, azon kívül, hogy szerinted: "úgy általánosan nem megy nekik sehol. Nincs miről beszélni."

Amúgy a Panasonic rengeteg termékét lehet hivatalosan megvásárolni az USA-ban, de TV-it valóban nem forgalmazza ott. Ha valaki nagyon akar Kanadából rendelhet akár Panasonic OLED TV-t magának, főleg azok a hollywoodi színutómunka és fényelési szakemberek (például Stefan Sonnenfeld), akik ezeket használják referenciamonitorként a kuncsaftjaik számára.

(#38) Egon válasza csicso82 (#28) üzenetére


Egon
(PH! nagyúr)

Én is így vagyok a Sonyval, Samsunggal, LG-vel.

Master of Magic forever!

(#39) Viktor81 válasza Graphics (#22) üzenetére


Viktor81
(senior tag)

Nem akarlak bántani, de mintha nem értenéd, amit olvasol...
Azt írtam, olyat állítasz, ami nem egészen igaz és pont az ilyen negatív propagandák segítettek eltüntetni a plazmát. Neked és (#24) Kopi31415 -nak is leírom, nincsen világvége hangulatom, ezek a tények. Régen bizony minnden jobb volt. Lehet, hogy Ti 2x évesek vagytok és már keveset tapasztaltatok ebből, de még egy szelet csokoládé, vagy egy pohár kóla sem olyan, mint 20 éve. Ez van. Ez tény. Gyártómérnök vagyok és látom, mi folyik az autóiparban. (korábban láttam, mi történik a számítástechnikában). Semmi, de semmi nem számít, csak a pénz. És a divatot olyan újgazdag, senkiházi kis köcsögök diktálják, akik mindent akarnak, gyorsan, de tenni nem akarnak érte és meg sem becsülik. Maj 4 év múlva ismét mindenből újabbat. Lehettek cinikusak és gúnyolódhattok, de a fejlett technológiák ellenére a termékek minősége közelében sincsen annak, amit a '80-as '90-es években csináltak. Mindent elad a külcsín és mindennek csak addig kell tartani, amíg a garancia le nem jár. Aki ezt nem látja, az bizony valóban hülye, vagy még magának is hazudik. (vagy baromira tele van és nem érdekli, ha 4-5 évente le kell cserélni kocsit, mosógépet TV-t és mindent, még az asszonyt is, mert bizony ezek között összefüggés van)

V.

(#40) Malachi válasza Viktor81 (#39) üzenetére


Malachi
(PH! addikt)

szerintem fordítva ülsz a lovon, bár részben igazad van: nem azért nincsenek már tartós termékek, mert a plázás jóskapista évente új telefont akar (bár ez valószínűleg önmagában igaz), hanem mert a növekedést csak úgy lehet fenntartani, ha mesterségesen pörgetik a gyártók a piacot az ilyen tervezetten avuló cuccokkal. ezért is lehet kidobni rossz esetben egy tévét három év után és venni egy újat inkább, mert már a szervizelése sem éri meg. szemét kapitalizmus és nyereséghajhász részvényesek, ezek tették tönkre az elektronikai termékeket.

(#41) EclipseGT válasza Joshi (#4) üzenetére


EclipseGT
(PH! addikt)

A Sony, meg a jó termékek? Talán 10-15 éve még így volt. Én meg szépen szabadulok meg mindentől, ami sony (kivéve a ps4 pro, de annak meg olyan hangja van, mint egy repülőnek), mert kritikán aluli a minőségük.

"A gondolkodás nehéz dolog. Ezért csinálják olyan kevesen." -Albert Einstein

(#42) Hieronymus válasza Viktor81 (#21) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"...ezek a sületlenségek, amiknek nincsen itt helye és vezettek oda, ahol tartunk."

Nem. Nem lehet a felhasználókra húzni a felelősséget.
A plazmagyártók kaptak felbontás kedvezményt a HD jelölés használatára.
A kijelző elöregedésének problémáiról mélyen hallgattak.

"És a divatot olyan újgazdag, senkiházi kis köcsögök diktálják, akik mindent akarnak, gyorsan, de tenni nem akarnak érte és meg sem becsülik."

Remélem tudod, ez érzelmi alapú kirohanás. A tökéletesen értelmetlenségén túl, csak az íróját minősíti.

Nincs

(#43) Malachi válasza EclipseGT (#41) üzenetére


Malachi
(PH! addikt)

cáfolom, egy 10 éves 5.1 erősítőm és egy új 50W828-am volt, mindkettő remek, strapabíró, (tényleg, egyszerre szakadt rájuk egy szekrénysor fele, a tévé fogta fel az ütés nagy részét és még csak meg se görbült a lába, pedig biztos voltam benne, hogy kidobhatom, az erősítő meg egy kicsit behorpadt sajnos, de ennyi) a tévé képének túlzás nélkül csodájára jártak, egyedül a menüje volt idegesítően lassú. aztán fene tudja, mennyi volt ezekben az igazi Sony fejlesztés, és mennyi az innen-onnan összevásárolt technika. de én továbbra is maradok majd a Sonynál, legalábbis a tévé fronton. hangban valami magasabb minőségűre gondoltam, ami már nem annyira consumer szint.

(#44) Joshi válasza AVhelper (#37) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

Blablabla. :)) Kb te is annyi tényadatot közölsz, mint minden megmondó ember. Szerintem zárjuk is le itt a témát. ;]

ui.: a cikk írója is pont azt próbálja leírni, hogy a Pana inkább a "professzionális" közegben akar érvényesülni. Magyarul baj van. ;]

[ Szerkesztve ]

(#45) Joshi válasza EclipseGT (#41) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

Ok, szabadulj meg a Sony termékektől. És mi lesz helyette? ;]

(#46) Hieronymus válasza Joshi (#45) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Mindig lesz helyette valami.
Az teljesen természetes, hogy gyártók tünnek el a sűlyesztőben és csillagok jelennek meg.

Nincs

(#47) Graphics válasza Viktor81 (#39) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

Engem nehéz már megbántani :)

(#48) Egon válasza Joshi (#45) üzenetére


Egon
(PH! nagyúr)

Bármi, akár egy használt Panasonic... ;]
Három tévénk van: Pana, Sony, Samsung. A tapasztalatok alapján utóbbi kettőt messzire kerülöm.

Master of Magic forever!

(#49) Joshi válasza Hieronymus (#46) üzenetére


Joshi
(PH! félisten)

"csillagok jelennek meg."
Mesélj milyen új csillag jelent meg az utóbbi 10 évben tévé fronton EU-ban? ;]

(#48) Egon Lehet hogy te vagy az egyedüli Pana párti. Én nem tudom milyen, mert soha nem volt, minden más gyártó megfordult a környezetemben. Egy Panasonic DMP-UB900 lejátszóm viszont volt, nem sírom vissza. Habár a képminőséggel nem volt gond.

[ Szerkesztve ]

(#50) EclipseGT válasza Joshi (#45) üzenetére


EclipseGT
(PH! addikt)

Telefonból 2 Sony volt itthon (Z3, M4). 1 év alatt összesen négyszer járták meg a szervizet. Most durván 2 éve csak samsungok vannak (S7 Edge, S8+, Note 9). Eddig nulla hibával.
TV-ből meg 2015-ben vettünk egy 50"-os FHD androidos Sony-t. Nem elég, hogy 2 év után megjelent egy gyönyörű csík a képernyőn, erre még a Nugat frissítés gyakorlatilag használhatatlanra lassította. Ezt most egy LG váltotta. Szebb kép, fényévekkel jobb hangzás, sokkal jobb rendszer. És még olcsóbb is volt. Hibáira (ha lesz), majd 1-2 év múlva visszatérhetünk. :D

"A gondolkodás nehéz dolog. Ezért csinálják olyan kevesen." -Albert Einstein

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.