Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Rendes tőlük.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Misi 007
őstag
Azt nem értem miért kellett az E változatból kiszedni?
Telepítés közbe rákérdett volna hogy szeretnéd telepíteni az IE-et?
És meg lett volna oldva a dolog... -
Khan13
senior tag
Frissítésként leszedve nem tudom kinek állítja alapértelmezettre automatikusan, de tegnap frissítettem havernak a gépét, leszedtem IE8-at is, hogy ne a régi 6 legyen már fent, de megmaradt a Chrome alapértelmezettnek.
EU pedig ne akarja már megszabni továbbra se egy szoftvercsomag tartalmát -
Timbu
tag
Aztán az eu a görbe uborkákkal is hogy beégett...
Az Opera meg csak rosszul csinál valamit, ha képtelen értékelhető piaci részesedést elérni a FF-szal, Safarival, stb. szemben. Nem valami szimpatikus, amit mostanában csinálnak. (Az is nevetséges volt részükről, hogy amikor már ingyenes volt egy csomó bönégsző, ők még mindig reklámcsíkkal adták.)
-
MODERÁTOR
Ez nagyon érdekes. Én már régóta tesztelem a Windows 7-et, amiben alapból benne van az IE8. Én viszont Operát használok, telepítés után azt állítom be egyből alapértelmezettnek. Amikor utána elindítottam az IE-t, akkor a felugró konfigurálásos ablaknál, nekem ezt az alapértelmezettre beállítgatós ablakot ugyanúgy feldobta, és importálni is lehetett. Érdekes tehát, hogy csak most jelentették be.
-
cousin333
addikt
"Az Opera meg csak rosszul csinál valamit, ha képtelen értékelhető piaci részesedést elérni a FF-szal, Safarival, stb. szemben."
Konkrétan harmadikok az IE és az FF mögött (igaz, jócskán lemaradva).
"Az is nevetséges volt részükről, hogy amikor már ingyenes volt egy csomó bönégsző, ők még mindig reklámcsíkkal adták."
Pont emiatt akkora a részesedésük, amekkora.
De azért nem gondolod, hogy az egyetlen termékükért mégiscsak kell pénzt elkérni, ha meg is akarnak élni valamiből? Firefox speciális, mert mögötte van az agyon támogatott Mozilla alapítvány.
2005-ben már meg tudták azt tenni, hogy ingyenessé tették az asztali változatot, mert a mobil üzletágakból bejött annyi pénz, hogy talpon tudjanak maradni, és sikerült megfelelő szerződésekkel az asztali verzióból is pénzt kicsiholni. De ott és akkor azért nem volt kockázatmentes lépés az ingyenesítés, vissza is estek a bevételek a következő évben.
"We spared no expense"
-
Skynet258
veterán
Egyrészt nem értem, hogy az Eu miért ugat bele mindenbe. Sok dilettáns emberke dolgozik ott is, és valószínűleg nincs jobb dolguk. Másrészről a cikkben szereplő "nyomasztó szoftverfölényt" sem tudom mire vélni... Nem kötelező használni semmilyen Microsoft programot, mindenre vannak alternatívák. Ja, hogy azokhoz hülyék vagyunk, és csak a szar fos szemét Windows-t tudjuk használni... De ha meg azt használjuk, akkor miért kell szidni?
Milyen jogon is akarja bárki megszabni, hogy egy adott cég mit épít bele a programjába?
Ja, hogy Operának szarul megy a szekér, és a Windowst szeretné ugródeszkának használni ahhoz, hogy 0.2%-ról 0.5%-ra emelje a részét a piacon?
Nevetséges ez az egész, az olyanokkal mint az Eu, meg a többi jogvédő szarsággal tele van a ... puttonyom.Nekem ez mindig is magas marad szerintem
-
cousin333
addikt
Hát, ne haragudj, de ilyen kevés (és téves) információ birtokában nem tudom, hogy neked miért kell beleugatni...
"Másrészről a cikkben szereplő "nyomasztó szoftverfölényt" sem tudom mire vélni..."
Windows világviszonylatban 90-95%, mit nem értesz ezen? 100 a maximum...
"Nem kötelező használni semmilyen Microsoft programot, mindenre vannak alternatívák. Ja, hogy azokhoz hülyék vagyunk, és csak a szar fos szemét Windows-t tudjuk használni..."
Nem, nincsenek igazán. (pl. játékok, tervezőprogramok...) Sok mindenhez meg mostanáig nem voltak.
"De ha meg azt használjuk, akkor miért kell szidni?"
Nem tudom, érzed-e, hogy a "ne integráljuk bele az IE-t a Win-be" és a "szar a Win" között van némi különbség?
"Ja, hogy Operának szarul megy a szekér"
Ja, tavaly a 15 éves történetének legjobb eredményét könyvelhette el, idén valószínűleg még jobb lesz, tényleg rossz nekik...
", és a Windowst szeretné ugródeszkának használni ahhoz, hogy 0.2%-ról 0.5%-ra emelje a részét a piacon?"
Nyilván a 0.000001%-os részesedésű Putypurutty OS-nél kellett volna próbálkoznia (mellesleg ott meg sem állt volna a monopólium vádja). Még a legrosszabb adatok is adnak neki 0,8-1%-ot, világviszonylatban meg inkább 4-5%. USA-n kívül is van ám élet...
"Nevetséges ez az egész, az olyanokkal mint az Eu, meg a többi jogvédő szarsággal tele van a"
Örülök, ha a fogyasztóvédelemre sem vagy rászorulva.
"Nekem ez mindig is magas marad szerintem"
Akkor miért szóltál hozzá egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
dajkopali
addikt
eszem ágában sincs a szokásos flame-et elindítani, csak a mondatomat akarom megvédeni
hát ha ez nem nyomasztó fölény (igaz, ez csak az OS-ek piaca), akkor mi nevezhető annak?
vagy itt egy másik link[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
cousin333
addikt
válasz dajkopali #11 üzenetére
Igaz, hogy nagy volt a kép, de a hiányzó rész amúgy sem tartalmazott semmi plusz infót...
ui: "Nem kötelező használni semmilyen Microsoft programot, mindenre vannak alternatívák. Ja, hogy azokhoz hülyék vagyunk, és csak a szar fos szemét Windows-t tudjuk használni..."
Autónak is van egy csomó alternatívája, pl. tömegközlekedés, kerékpár, motor.. stb. Noha néha még jobba is, de valahogy egyik sem az igazi helyettesítő eszköz.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Skynet258
veterán
válasz cousin333 #10 üzenetére
Te meg egy kicsit vegyél vissza magadból, mert lehet te ugatsz, én nem szoktam
Látom nyelvtanilag sem vagy a toppon, ha a "nyomasztó" szóból nem érzed ki a negatív felhangot - erre értettem, hogy nem kötelező használni, ha annyira nyomasztó. A %-ok hasraütésszerűen jöttek, nem fogok emiatt adatokat böngészni. Érzékeltetéshez nem kellenek általában pontos számok...
Egyébként nem, a fogyasztóvédelemre sem vagyok rászorulva, egyszer sem kellet igénybe vennem semmi ilyen baromságot. Biztos az én hibám ez...
De inkább hagyjuk, nem vagy te nekem senkim, hogy vitatkozzam veled, de még annyi sem, hogy szóba álljunk. Ha így indítasz, mint az első mondatodban, akkor inkább ugass másnakdajkopali: de mi ebben a nyomasztó könyörgöm? Lehet elsöprő, lehet kimagasló, de ez most tényleg bárkit is nyomaszt? Akkor a Google is nyomaszt, mint kereső? Magával a szóval van bajom, értem mit akarsz mondani, de a "nyomasztó" hogy jön ide?
[ Szerkesztve ]
-
cousin333
addikt
válasz Skynet258 #13 üzenetére
Az ugass nyilván erős volt, de szándékos reflektálás a te kezdőmondatodra.
"Látom nyelvtanilag sem vagy a toppon, ha a "nyomasztó" szóból nem érzed ki a negatív felhangot"
Ennek mi köze van a nyelvtanhoz? Mellesleg, de, kiéreztem belőle, csak nem értem, mennyiben változtat ez a mondandóink lényegén.
"A %-ok hasraütésszerűen jöttek,"
Igen, gondoltam, ezért is tettem szóvá.
"nem fogok emiatt adatokat böngészni. Érzékeltetéshez nem kellenek általában pontos számok..."
Az lehet, de ártani biztos nem ártanak, mert gyakran ez jelenti a különbséget az "igazad van" és a "nincs igazad" között..
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
oO7
őstag
én már megbékéltem ezzel az IE-s vergődéssel... majd USA-ból veszek rendes win-t... dee azt miért nem teheti meg az MS hogy azt mondja az EU-nak, hogy "nem kivételezünk veletek, ugyan azt kapjátok mint mindenki más, nem lesz külön EU verzió, a többibe meg baromira nincs beleszólásotok" ?
Mondjuk annak örülök, hogy ezek az E verziók mostmár befogják az EU száját és nem erősködnek hogy demárpedig legyen benne a windowsban az ingyenreklám az alternatíváknak
[ Szerkesztve ]
-
cousin333
addikt
"én már megbékéltem ezzel az IE-s vergődéssel... majd USA-ból veszek rendes win-t"
De miért kellene onnan? Telepíted a Win-t, letöltöd az IE-t és kész.
"Mondjuk annak örülök, hogy ezek az E verziók mostmár befogják az EU száját"
Ez alapvetően azért probléematikus, mert ez amegoldás inkább az MS-nek kedvez, lévén, lehet szidni az EU-t hogy milrért vetette ki. Holott ezt az MS önszorgalomból tette meg, szerintem ilyen "akkor csak szívjatok" felkiáltással.
"We spared no expense"
-
gandrus
tag
válasz Skynet258 #13 üzenetére
Ha te egy bizonyos szóhasználattal élsz, akkor nem értem miért sértődsz meg, ha valaki más ugyanúgy szól hozzád...
Másrészt a monopólium azért nyomasztó, mert normális versenyhelyzettel mindenki jobban járna (a monopol helyzetben lévő céget kivéve). Akkor versenyképesnek kéne lenni. Jó terméket olcsón adni...
-
félisten
Ez az egész aaaaaaaannyira szar...
Olyan mintha a Ferrari rakna egy x típusú autórádiót az autóiba, és erre menne a többi rádiógyár, hogy köcsög szemét kirekesztő banda, ne legyen benne rádió se, majd válassz a mieink közül inkább.. hát pff.
Akkor lehetne pofázni, ha az MS Windows alól egyszerűen meggátolná más böngészők telepítését, de nem gátolja könyörgöm mindenki azt rak fel amit akar, aki meg annyira ért a gépéhez hogy holt mindegy neki hogy IE vagy FF vagy Opera vagy Chrome, akkor miért ne legyen IE, mint a rendszer sok év óta jól beágyazott része?
Oké hogy menő ez a nagy multiellenes lázongás, én sem ugrálok se az MS-ért, se a Goggle-ért, de nem véletlen nőttek ekkorára, sok, egymásra épített szolgáltatásuk van, jó példa erre, hogy a kibelezett IE-s Win7 nem fogja tudni frissíteni az IE-s Vistát, gratulálok az alternatív böngészők harcosainak, mert gyártottak még problémát azoknak, akik csak használni szeretnék ezt a k. Windowst... -
cousin333
addikt
válasz FoxiestFox #19 üzenetére
"Olyan mintha a Ferrari rakna egy x típusú autórádiót az autóiba, és erre menne a többi rádiógyár, hogy köcsög szemét kirekesztő banda, ne legyen benne rádió se, majd válassz a mieink közül inkább.. hát pff."
Ez valóban egy telitalálat hasonlat volt... Tényleg nagyon releváns, gratulálok a meglátásodért.
"a kibelezett IE-s Win7 nem fogja tudni frissíteni az IE-s Vistát"
Akkor mégegyszer: az IE kivétele a Win-ből tudtommal az MS ötlete volt, ergo elvileg ezért is az MS-t kellene szidni, egyébként nem hinném, hogy nem volna technikailag megvalósítható a frissítés.
"kik csak használni szeretnék ezt a k. Windowst..."
Én meg egyszerűen csak használni szeretném az Operát, de ez gyakran problémás (volt), mert az oldalak a csodálatos (és zárt) IE-re készültek el, éppen a monopól helyzet miatt.
Mellesleg gyakran értelmetlennek érzem a vitát, mert akármennyi vélemény és gondolat születik is, mindig ugyanazok a hozzászólások jelennek meg újra és újra elismételve a hibás álláspontot, gyakran a másik megértésének legkisebb jele nélkül, fröcsögve.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
fordfairlane
veterán
Ilyen mintha már lett volna az IE-ben is, nem? Vagy rosszul emlékszem, és telepítésnél nem kérdezett rá arra, hogy ő legyen a default böngésző vagy sem?
x gon' give it to ya
-
félisten
válasz cousin333 #21 üzenetére
Szándékosan éltem túlzó hasonlattal, de szerintem remekül érzékelteti az álláspontom.
Ühüm, az IE kiszedése az MS döntése volt, nyilván nem b@szogatták őket, csak úgy maguktól csinálták. Grat. A lényeg, hogy több embert érint hátrányosan a frissítés ellehetetlenítése, mint aki arra élvez, hogy nincs többé IE.
Ühüm, én meg Firefoxot használok, de hopp valahogy nem botlottam még olyan oldalba, amit ne tudjak megnézni vele. Hűha, most akkor mi lehet nálam a baj? Az FF jobb lenne mint az Opera? Nem tudom, nem is érdekel. De ha esetleg hibásan jelenne meg egy oldal, indítanék egy IE-t, és akkor lehet örömködni. Ja de hogy akkor már nekem kell majd letöltenem ugye... Nna, ugyanott vagyunk.
Nem ÁRT ha van IE, mivel ELFÉR, jól jöhet.
És úgy mondom, hogy a Pentium 3-as korszak óta nem használtam.#22.: Emlékeim szerint arra kérdezett rá (nálam legalábbis) mikor feltettem egy játékot, és IE-ben nyílt meg a readme, hogy az IE most nem az alapértelmezett, szeretném-e azzá tenni.
[ Szerkesztve ]
-
karnokd
tag
Én a Microsoft helyében úgy felvásárolnám az Operát, hogy attól kóduljon!
Aztán mivel az enyém lett az Opera, így nyugodtan beraknám a Windows 7 teleptőjébe alternatívaként. Ügy lezárva.
[ Szerkesztve ]
Cf550W + E6600 @ 2,4 + 4GB 800MHz Kingston 5-5-5-18 + Asus P5B Deluxe + 2 x 320GB + 1TB +SB Xtreme +Nec18x + GF250GTS 1 GB Twint Frozr
-
Borgi
aktív tag
hi
nagyon aranyos a kezdeméynezés de alapból is benne lehetett volna már, VISZONT a beállításokban bármikor átállítható hogy melyik böngésző legyen az alapértelmezett, és még csak nem is kell mélyre ásni érte tehát nem értem miért olyan nagy dolog ez.
Az már persze más kérdés hogy ki mennyire tudja használni a gépét, arra meg az a megoldás hogy nincs telepítési joga és majd telepíti/frissíti a gépét az aki ért hozzá.üdv,
BorgiResistance is Futile!!
-
oO7
őstag
tök logikus lenne... te is ha beléd köt valaki... megveszed
mellesleg mit kezdene az MS az Opera-val ?szerintem amúgy az lesz hogy nagyon látványosan kevés E -s verzió fog fogyni és valami jogi kiskaput elővesz az MS hogy az idióta "szabályozásoknak" köszönhetően elbaszta az EU az európai piacukat és most fizessék meg a kárt... visszakapják ennek a pereskedésnek a sokszorosát és megvan oldva a helyzet...
-
Jaffafa
aktív tag
Na, most akkor mindenki boldog lehet aki eddig nyavalygott emiatt.
[ Szerkesztve ]
"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
Jaffafa
aktív tag
Tudod, te nézed le itt a többieket mert egy alternativ böngészöt akarsz használni, ök meg meg vannak elégedve az IE-vel. Senki sem tiltja meg neked, hogy BÁTRAN VÁLASSZ MÁS OS-t.
Megoldódna az összes problémád sztem Csak odáig jutsz el, hogy fikázd az MS-t.
Azok akiknek számít, hogy milyen böngészöt használnak nap mint nap, azok le is tudják cserélni. A többiek meg eccerüen csak böngészni akarnak és nem azzal vacakolnak, hogy milyen néven fut a böngészö. Az Apple-t mér nem támadjátok? Az iTunes-t nem tudom lekapni Quicktime nélkül. Vissza a böngészöhöz.
Legjobb példa a feleségem. Lecseréltem az IE7-et még anno a gépén FF-ra.
Két hét múlva megkérdeztem, hogy milyen az új böngészö? Válasz : "Mér ez új?".Ilyen az átlag user és kb a PC-t használók 85%-a szerte a világban.
Az meg, hogy a "kis" altenativ böngészö nem nyit meg egy oldalt, nehogymá az MS hibája legyen."Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
negyedes
addikt
Mellesleg gyakran értelmetlennek érzem a vitát, mert akármennyi vélemény és gondolat születik is, mindig ugyanazok a hozzászólások jelennek meg újra és újra elismételve a hibás álláspontot, gyakran a másik megértésének legkisebb jele nélkül, fröcsögve.
Te is pont ezt csinalod.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
peti_s
addikt
Ez egy korrekt lépés volt.
-
cousin333
addikt
"Tudod, te nézed le itt a többieket"
Én nem nézek le senkit, éppenhogy azt várnám, hogy mások megértsék az érveimet és ne élből lehülyézzenek miatta.
"Senki sem tiltja meg neked, hogy BÁTRAN VÁLASSZ MÁS OS-t."
Szóltam én egy rossz szót a Windowsra? Én is azt használok, és nem is terveztem váltani. Azt sem állítom, hogy az IE kivétele jelenti a megoldást, az Opera (és nem mellesleg a Mozilla és a Google, akikről el szokás felejtkezni ebben az ügyben) sem ért egyet a döntéssel, ami szerintem csak egyfajta terelő megoldás. Sőt, szerintem nincs is jó megoldás, de a probléma megvan, valamilyen reakcióra szükség van. Jórészt az MS lavírozta magát pl. olyan helyzetbe, hogy most IE8-ban szerepelnie kell a kompatibilitás módnak. Nagyon tetszetős például az a sor, hogy "Now you can quickly display websites that were designed for older browsers.", csak mintha elhallgatnának vele valamit...
"A többiek meg eccerüen csak böngészni akarnak és nem azzal vacakolnak, hogy milyen néven fut a böngészö."
A név a legkevesebb. A többiek nem is tudják, hogy van más, sőt, azzal sincsenek feltétlenül tisztában, hogy mi a böngésző. Használják, amit eléjük raknak, és mivel minden oldalt arra optimalizálnak, azért vannak gondban az alternatívák. Amik azért boldogulnak mégis úgy-ahogy, mert tele vannak mindenféle hibatűrő móddal.
"Az Apple-t mér nem támadjátok?"
Mert a részesedése sokkal kisebb, nincs fölénye, mint a Windowsnak.
"Az iTunes-t nem tudom lekapni Quicktime nélkül."
Hát, ahogy nekem is javasoltad az imént: válassz másik programot!
"Legjobb példa a feleségem. Lecseréltem az IE7-et még anno a gépén FF-ra."
Talán meg is mutathattad volna, hogy miben más, telepíthettél volna pár kiegészítőt, stb. Ha nem tud egyes funkciókról, akkor nyilván nem is fog hiányozni neki, ahogy nagyjából ez volna a lényege az egész MS elleni pernek, mármint az alternatívák létének megismertetése. Mondjuk kissé furcsa, hogy nem tűnt fel neki az UI-k erős különbözősége, főleg amikor az a közvélekedés az egyszeri felhasználókról, hogy egy ikon három centis odébbhelyezése már fejtörést okoz nekik.
"Az meg, hogy a "kis" altenativ böngészö nem nyit meg egy oldalt, nehogymá az MS hibája legyen."
Ennek általában a legfőbb oka, hogy az IE annak idején elég sajátosan értelmezte a szabványokat, tehát jórészt igenis az MS hibája. Mivel ez volt a legelterjedtebb böngésző, nyilván mindenki mindent megtett azért, hogy jól menjen vele az oldal. Most, hogy az FF ennyire elterjedt lett, már abban is megnézik az oldalakat, ezért többnyire azzal is jók. Ezzel párhuzamosan az Operának is egyre kevesebb gondja van velük. Már csak addig kell eljutni, hogy ne böngésző(k)re, hanem szabványokra (ha úgy jobban tetszik: ajánlásokra) fejlesszenek, és a böngészőoptimalizálás helyett inkább a tartalomra összpontosítsanak. Az IE6 és IE7 még egy darabig kísérteni fog, akármennyire szabványos is mondjuk az IE8.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Csakénvagyok
őstag
Az meg, hogy a "kis" altenativ böngészö nem nyit meg egy oldalt, nehogymá az MS hibája legye
Evvel a kijelentéseddel igencsak vitatkoznék. Igenis az Ms hibája, mivel mindent megtesz hogy ne feleljen meg a szabványoknak, de erről inkább a weoldalfejlesztőket kérdezd, tudnának mesélni.
De még más szempontból is az MS hibája hogy nem interkompatibilisek a programok. Lehetne program ami ugyanúgy mehetne linux mint W7 alatt, ha egyáltalán szempont lett volna az MSnek egy interfész kifejlesztése. De hát minek. Hogy nem vagyok rákényszerítve hogy MS terméket használjak. Egy egyszerü példa: OnLine akartam megcsinálni az adóbevallásomat, erre le kellet hogy töltsek egy programot, s lás csudát, még véletlenül sem megy más OSon, csak Win-en. Szóval ha én nem akarok Wint megvenni a harmadik évezredben álhatok sorban vagy felteszek egy tört Wint, majd jönn a hatóság és jólmegb@ssza a számat. -
virkir
veterán
válasz Csakénvagyok #36 üzenetére
Egy egyszerü példa: OnLine akartam megcsinálni az adóbevallásomat, erre le kellet hogy töltsek egy programot, s lás csudát, még véletlenül sem megy más OSon, csak Win-en.
Mivan? A linuksz nem futtatja a java-át? Avagy csak szeretnél ferdíteni.
Mellesleg nagyon szép, hogy véditek itt az operát.
De...
Nem kéne elgondolkodnia egy cégnek aki már 1995-óta próbálkozik böngészőfejlesztéssel PC-re, hogy valamit nagyon nem jól csinál ha egy másik cég közel 10 év lemaradással is lemossa a piacról.
Nekem nagyon úgy tűnnek int a tipikus magyar multi.
Mi vagyunk az okosak mindenki más meg hülye."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
virkir
veterán
válasz Csakénvagyok #38 üzenetére
Akkor ezért megint nem az MS-t kéne szidni hanem az adott adóhivatal trehányságát hangsúlyozni.
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
peti_s
addikt
válasz Csakénvagyok #38 üzenetére
A tavaly ABEV nem ment még Linuxon. Csak az ideitől megy.
-
Jaffafa
aktív tag
válasz cousin333 #35 üzenetére
Hm, ellentétben sok emberrel mostanság, van az "MS-t támadók" között is, aki egy kicsit már ész érvvel is elöjön és nem csak a szokásos mantrával. Tudniillik, hogy az MS az egy szar. Riszpekt Hozzáteszem, hogy az elvvel egyetértek :
Mindenkinek adassék meg "mást" is kipróbálni, használni, de........ az alternatívák, amit a legtöbben javalnak (lásd EU) kb ugyanannyira demagóg, mint amennyire ANNO az MS volt és amivel un. piacot szerzett. Ma megtenné az MS, hogy szép kényelmesen hátradöl és az elkövetkezö 20 évben NEM CSINÁL SEMMIT. Beszünteti a szoftverei forgalmazását a support letelte után és mondjuk megszünik (mindenki boldogságára), akkor minden valószínüség szerint megint az MS lenne a hibás sztem, mert nem azt csinálta amit kellett volna . Mert mindig egyszerübb egy hiba vagy anomália okán a hibást keresni, mint a megoldást megtalálni. Jelen esetben egyszerübb a más farkával a csalánt verni, mint saját magunkééval. Szerencsére a MS-nak esze ágában sincs "megállni". Gözerövel dolgoznak minden szinten. Az elmúlt 2 évben egy kicsit jobban beleláttam (a munkámnak köszönhetöen) az MS életébe és komolyan mondom, hogy MS útálóból, MS tisztelöbe mentem át. Lehet nyugodtan köpködni érte. Itt sem az MS-t kívánom védeni, de hogy visszatérjek a válaszaidra :Használják, amit eléjük raknak, és mivel minden oldalt arra optimalizálnak, azért vannak gondban az alternatívák. Amik azért boldogulnak mégis úgy-ahogy, mert tele vannak mindenféle hibatűrő móddal.
Ejj, ez nehéz kérdés. Van benne igazság, de asszem az, hogy egy weblapkészítö cég vagy személy, nem optimalizál, az nem hinném, hogy az MS hibája. Legalábbis én úgy gondolom, hogy mindaddig, amíg ez nincs szabályozva világszerte, addig semmiképpen sem. Bár az i-protokollok le vannak írva, de jelenleg senki sem kötelez senkit arra, hogy egy weblapot úgy tervezzenek a készítöik, hogy minden böngészö egyformán nyissa azt meg.
Mert a részesedése sokkal kisebb, nincs fölénye, mint a Windowsnak.
Tehát az Ms-t bírálók (bár meglehet az almások nem is voltak benn a buliban, nemtom), mivel kisebb részesedésük van, ezáltal kivételt képeznek egy ilyen szabály alól?
Szerintem ez bullshit. Ha van egy szabály akkor azt vagy betartja mindenki, vagy senki.
Viszont akkor meg minek?Ha nem tud egyes funkciókról, akkor nyilván nem is fog hiányozni neki, ahogy nagyjából ez volna a lényege az egész MS elleni pernek, mármint az alternatívák létének megismertetése.
Nem tudom ki hogy van vele, de ha én kiváncsi vagyok valamire, akkor utánanézek, kérdezek. Net (gugli ofc), haverok etc...Tehát, ha viszem a kocsimat a szervízbe és ÉRDEKEL, akkor megkérdezem a szerelöt, hogy mit s miért éppen most. Namármost, a te felvetésedböl kiindulva, ha nem kérdeznék semmit és a számla kifizetése után beülnék a szervizelt müködöképes autómba, akkor tulajdonképpen a szervizes csávónak nekem egy fél délelöttös kiselöadást le kellett volna adnia, mert ,hát tudnom kell az alternatívákról is. Thx God, hogy ez nem így van.
Az meg még abszurdabb lenne, hogy ajánlana maga helyett egy másik szervízt
Jó-jó tudom. Az MS piaci helyzete túlontúl erös. De azért azt is be kell látni, hogy ahhoz képest viszont nem él vissza annyira vele, mint azt tehetné.Asszem ennek a háborúnak akkor lesz vége, ha végre lesz alternatívája (valós) az MS-nek.
Amíg gyakorlatilag 1 OP rendszer van a boltok polcain, addig ez csak szélmalomharc meg szájkarate. Igen az, mert az eccerüen szánalmas, hogy olyan dolgot követelnek egy cégtöl, amit saját maguk sem csinálnak meg. Nevezetesen, ajánlja fel, hogy melyik böngészöt telepítse fel a win. Ez olyan mint amikor (maradok az autós témánál) a Porsche szalonban vered az asztalt, hogy márpedig te egy Lambót akarsz venni, itt és most.Aki meg kommentszám után ítél meg valakit, azt csak sajnálni tudom.
/cheeer
"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
cousin333
addikt
"Ma megtenné az MS, hogy szép kényelmesen hátradöl és az elkövetkezö 20 évben NEM CSINÁL SEMMIT"
Hát, ezt azért nem sokan néznék jó szemmel... (feltételezem, hogy megtehetné-t akartál írni).
"Mert mindig egyszerübb egy hiba vagy anomália okán a hibást keresni, mint a megoldást megtalálni."
Továbbra is tartom, hogy jelen helyzetért a felelősség az MS-t terheli. A megoldás ettől függetlenül valóban nem egyszerű.
"Jelen esetben egyszerübb a más farkával a csalánt verni"
Ha a gyerek nem bír a nagyobbal, akkor hívja apucit...
"Szerencsére a MS-nak esze ágában sincs "megállni". Gözerövel dolgoznak minden szinten."
Azért a Windows Mobile 7-et kihozhatták volna már, elég lassacskán készül.
"de asszem az, hogy egy weblapkészítö cég vagy személy, nem optimalizál, az nem hinném, hogy az MS hibája."
A weblapkészítő azt csinálja, amiért megfizetik. IE-ben és más böngészőben megírni egy lapot némi túlzással dupla munka. IE-re meg kell, mert mindenki azt használja, a többire már nem feltétlenül marad idő (meg pénz). De nem vitás, hogy a lustaság és a hozzá nem értés is szerepet játszik a dologban.
"Ha van egy szabály akkor azt vagy betartja mindenki, vagy senki."
Kivéve, ha az illető a piac monopóliuma. Szerintem érthető, hogy rá más szabályok is(!) vonatkoznak.
"Namármost, a te felvetésedböl kiindulva, ha nem kérdeznék semmit és a számla kifizetése után beülnék a szervizelt müködöképes autómba, akkor tulajdonképpen a szervizes csávónak nekem egy fél délelöttös kiselöadást le kellett volna adnia, mert ,hát tudnom kell az alternatívákról is."
A dolog akkor problematikus, ha elfogadod, hogy csak az a szerviz tudja megcsinálni, és csak úgy, és annyiért, ahogy és amennyiért. De jó eséllyel tisztában vagy azzal, hogy van másik autószerelő is a városban. Ha nem érdeklődsz nála is, vagy mégis az előbbit választod, az már a te bajod, de ha nem is tudod, hogy van másik, akkor nem kezdesz el érdeklődni.
Ettől függetlenül aki nem is kérdez semmit, csak fizet, az meg is érdemli a sorsát. De ha a haverod egy lehúzós szervizbe akarná vinni az autót, nem akarnád lebeszélni róla?
"Igen az, mert az eccerüen szánalmas, hogy olyan dolgot követelnek egy cégtöl, amit saját maguk sem csinálnak meg. Nevezetesen, ajánlja fel, hogy melyik böngészöt telepítse fel a win."
Igen, hülye megoldás kétségkívül, de hülye helyzetekre ez van. Persze mondhatod azt, hogy számodra minden rendben, de attól még más tiltakozhat, nem?
Az autós példa meg ismét csal, mert kb. semennyire nem jó hasonlat erre az esetre.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
törölt tag
most ez komoly? 28 milliomodszorra is le kell írni?
az EU nem a szoftver ellen van, hanem az általa képviselt kvázi monopólium lehetősége, és végső soron az e mögött lévő reklámpénzek elosztásának egyensúlytalansága ellen. persze, fel lehet hozni, hogy "dehát a Google...", csakhogy a Google az adott piachoz tartozó eszközökkel (tehát - nem mellékesen sokadik, nem alapértelmezetten induló szereplőként - a keresőoldallal) szerezte meg ezt a hatalmat, míg az M$ kvázi monopóliumként az alapértelmezett webböngésző helyzeti előnyét kihasználva terpeszkedne rá más piaci területekre is.(#5) Timbu
talán mert jóval kevesebb pénzük van marketingre. és ez ördögi kör: kevesen használják, kevés cég akar reklámozni, kevés jut marketingre, kevesen használják...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Mellesleg gyakran értelmetlennek érzem a vitát, mert akármennyi vélemény és gondolat születik is, mindig ugyanazok a hozzászólások jelennek meg újra és újra elismételve a hibás álláspontot, gyakran a másik megértésének legkisebb jele nélkül, fröcsögve."
igazság
azzal kiegészítve, hogy az itt jelenlévők többsége nem veszi figyelembe, hogy bár ő maga szabadon bármikor - majdnem - bármilyen alternatív böngészőt feltelepít, csak azt felejti el, hogy a Window$ felhasználók nagy többsége (kis túlzással) lehet, még ahhoz sem ért, hol kell bekapcsolni a gépet. Nekik persze az lesz alapértelmezett, ami alapból települ.
Különben meg az M$nek ez az "akkor kiveszem, basszátok meg!", és ezáltal nem frissülő Vista hozzáállás sima betartás az EU felé. Tekintettel arra, hogy nem a motort szedik ki, csak a GUI-t. -
törölt tag
válasz FoxiestFox #23 üzenetére
Nézd meg ezt! Kíváncsi vagyok.
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- 206 gramm, 6550 mAh, 150 ezer forint
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kupon kunyeráló
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Autós topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- További aktív témák...
- Új Lenovo ThinkPad X13 G4 13.3" -50% AMD Ryzen 7 Pro 7840U 32GB 512GB FHD+ Radeon 780M
- Új MSI 17 Alpha QHD 240Hz Ryzen9 7945HX 16mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Új MSI 17 Alpha QHD 240Hz Ryzen9 7945HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- Új Acer 17 Aspire 5 A517 FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 8GB 1TB SSD Nvidia MX450 2GB Win11 Garancia
- Új Acer 17 Aspire 3 A317 FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest