Új hozzászólás Aktív témák
-
koxos:8]
senior tag
Szép a jövő.
A pc nem halott, és reméljük sosem lesz az. -
Penge_4
veterán
A Cloud megöli a fájlcserét és a szabadságjogokat, és folyamatosan áramló profitot sajtol ki az emberekből. Érthető, hogy a gátlástalan multik mindenhol nyomják.
-
floatr
veterán
Sosem fog elbukni, amíg a fat32 után mindenki perkál...
-
ntomka
nagyúr
Abban mindenesetre igaza van szerintem, hogy szolgáltatásközpontú egyre inkább az egész világ, legalábbis a nyugati társadalmak biztosan. A legtöbb embernek az oprendszerre olyan formában, ahogy most léteznek, nem igazán volt szüksége sosem. Bekapcsolják a gépet, játszanak, filmet néznek, ma már interneteznek és közösségi életet élnek. Ezekhez PC sem kell igazán. A felhő sem feltétlen azt jelenti, hogy minden adatunk valahol a neten legyen tárolva, hanem a használt szolgáltatások miatt nem feltétlenül kell méretes alkalmazásokat telepíteni a gépre, amit ráadásul a legtöbb ember karban sem tud tartani. Szerintem az úriember ezt akarta elmondani a világnak és az MS-nek, csak épp most kicsit duzzog, hogy kitették a küszöbre, majd lenyugszik.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
Sanyix
őstag
haha bukjon... olyan lenne a pc-s világban mint amikor a valóságban a szovjetúnió elbukott...
De nem fog. Ez a csávó (gyerek) meg nem normális.szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Mindig is szánalmasnak tartottam azt, amikor egy felnőtt ember hisztizik...
-
attila9988
őstag
Én egyáltalán nem vagyok biztos benne hogy a felhőzés lesz a jövő. Igaz hogy kényelmes, igaz hogy egyszerű, ám óriási kockázatot is jelent. És ezt nem csak én mondom, hanem rengeteg magánember, és cég is. Egyszerűen nem látnak okot a feltétlen bizalomra, amit az ilyen felhőzős cégek felé kellene tanusítani...
Nem kizárt hogy a microsoft felhős szolgáltatása is jóval többe került, mint amennyi hasznot hoz jelenleg, és talán ezért tették lapátra a kedves próféta urat...
Nézzétek meg a google körüli botrányokat.... ők jelenleg a cloud mintapéldája, és máris rengetegen fordultak ellenük.
Vannak dolgok amit szabad internetes szolgáltatásként tárolni, és vannak amit nem. És nem hiszem hogy ez a jövőben megváltozna, és az emberek tömegével töltögetnék fel minden személyes állományukat a "nagy felhőbe"............„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
padika11
tag
Utálok zenét/filmet nézni neten, utálom használni a netes tárhelyeket... Inkább letöltöm és megveszem ami jó és inkább veszek 3 terrás vinyókat... Utálom a notim korlátait és alig várom h újra PC-m legyen. Én is el fogok tűnni a süllyesztőben???
Art is the affirmation of life. - Alfred Stieglitz
-
attila9988
őstag
Én is el fogok tűnni a süllyesztőben???
Igen el fogsz, mert ma az a divat, hogy 200 000 -ért veszel egy miniatűr kijelzős kütyüt, ami semmit sem tud, MERT AZ IS ELÉG blablabla, aztán weboldalakat olvasol vele....
SŐT. Az a divat hogy a gugliba, és a sok egyéb felhőbe (milyen misztikus igaz? ) töltögeted fel az adataidat, aztán vagy viszont látod őket, vagy nem... Egy apró vitánál pl letiltják a fiókodat, aztán csak lesel...„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
ntomka
nagyúr
válasz attila9988 #9 üzenetére
"Nézzétek meg a google körüli botrányokat.... ők jelenleg a cloud mintapéldája, és máris rengetegen fordultak ellenük."
Nem a felhő miatt, hanem mert "jujj, lopja az adataimat, most mi lesz?!?!" Legalábbis ezt mondják.
"És nem hiszem hogy ez a jövőben megváltozna, és az emberek tömegével töltögetnék fel minden személyes állományukat a "nagy felhőbe"............"
Ebbe az irányba már nem is tud változni, mert már most így van.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
attila9988
őstag
Én nem arra gondoltam amikor az idióták feltöltik a "dejótbuluztunktegnap" képeket az iwiw -re, facebook -ra meg ki tudja mire.
A helyi adattárolás nagyon fontos elsősorban a cégeknek, de a magánembereknek is rengeteg minden van a birtokukban, amit nem szívesen adnának ki a kezükből... vagy te bízol a nagy felhős jövőben?„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
attila9988
őstag
A microsoft egyébként nagyon jól csinálja, bármit is mond ez a vénember... Megvan a tőkéjük ahhoz, hogy mindkét piacon jól szerepeljenek, aztán majd amerre borul a bili, arra támaszkodnak jobban.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
moonman
titán
hány éve is van vége már a PC-korszaknak...?
-
veterán
válasz attila9988 #13 üzenetére
Nagyvállalati szinten a felhő csak egy marha nagy kockázat, de nem javít semmin, nem hoz újat, nem csökkenti a költségeket jelentősen. HA az emberek egy része át is állna a felhő alapú működésre, ezt az állami intézmények, vállalatok nem fogják megtenni. Ezt tudja az MS is és gondolom ezért van most parkolópályán az Azure is.
Nem rossz a felhő, de egyelőre több a kérdés, mint a válasz vele kapcsolatban... bukásról pedig egy MS esetén szerintem szó sem lehet. Ha igen, akkor utána a Fallout világa jön.
-
moonman
titán
"ezért van most parkolópályán az Azure is."
hopp, azért azt nem mondanám, hogy az Azure annyira parkolópályán lenne...
-
oO7
őstag
azért az erős hogy nem javít semmin, nem hoz újat, és nem csökkenti a költségeket jelentősen... ez semelyik sem igaz... az azure lényegében ugyan az mint amit magadnak is tudnál hostolni, csak épp lényegesen flexibilisebb, globálisan nézve "elérhetőbb", és jóval olcsóbb...
és én azt sem mondanám, hogy az azure parkolópályán van... fejlesztik folyamatosan elég nagy erőkkel...nem értem miről beszél Ozzie, mert baromira az látszik, hogy a microsoft gőzerővel fejleszt és terjeszkedik a cloud -ban
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
A nagyobb cégek esetén már most a cloud, az egyetlen komoly alternatíva a fejlesztésre. És igazándiból, ha nem azokra az otthoni felhasználókra tekintünk, akik nem csak használni akarják a gépet, akkor bizony már az otthoni felhasználásban is ez a legkönnyebben járható út.
De azért ahogy hozzááll a cikk a dologhoz, kicsit lenyugodtam, pedig egy ideje ennek a dolognak a lázában égtem én is. (Ettől függetlenül ahhoz tartom magam, hogy a következő 5 év sokban visszajelzést fog adni a PC valós jövőjéről, ahogy a 2012-es Windows is szépen előrevetítheti majd a MS taktikáját, ami Ozzie távozásából ítélve valószínűleg nem a cloudra alapszik.)
Azt viszont még mindig nem értem, hogy az rendszergazdáknak és a szoftverfejlesztőknek miért lenne könnyebb a dolga azért, mert a személyi számítógép szerepét átveszi a cloud. A rendszergazdák jelentős része munkanélkülivé válna, így ez túl nagy nyugalommal nem áraszthatná el őket, a fejlesztőknek meg azt hiszem azért ígyis-úgyis meg kéne írniuk valamiféle op.rendszerre a programokat. (Még azt sem lehet mondani, hogy a hardver, amin fut, feltétlenül ugyanaz volna, hiszen a szerverpiacon azért már nem csak az AMD/Intel/NVIDIA van jelen...)
Eszembe jutott pár plusz ellenérv (a magam nyugtatására ):
- Nincs sok esély rá, hogy az elkövetkező 5 évben sikerüljön a szolgáltatóknak egy olyan infrastruktúrát kialakítaniuk, hogy ~4 milliárd embert, akár egyszerre eltudjon látni, főképp, ha ilyen aktívan a cloud-ra helyezik a hangsúlyt. Az is mennyire bajosan érintette a Google-t, hogy a keresőjén fejlesztett egyet.
- Rengeteg cég érezné a negatív hatásait, ha a cloud ilyen módon terjedne el. Köztük a Google-t, akinek ugye rengeteg fejlesztést kéne eszközölni, alig nagyobb bevételért cserébe, vagy az Apple-t, akinek a termékpalettájának a nagyobb haszonnal kecsegtető részei esnének ki (utalok itt első sorban a Mac Pro-ra), és persze a Microsoft-ot, akinek tényleg az egész profilja a személyi számítógépek köré van kiépítve.
De ha belegondol az ember, akkor egyszerűen nincs piaci szereplő, aki biztosra vehetné, hogy a cloud -a PC-k kárára történő- térnyerése egyértelmű sikerrel kecsegtetne.Szóval ezennel visszatérnék az eredeti és legelső cloud elméletemhez:
- A cloud beszippantja a konzolpiacot, az okostelefon piacot, netbook/notebook piacot és a tablet piacot, mivel egyszerűség és teljesítmény szempontjából ezek azok a piacok, amiket egy cloud rendszerrel kilehet szolgálni.A PC piacot viszont nem annyira biztos, hogy belátható időn belül kitudnák szolgálni, főképp, ha nem csak a játékosokat, hanem a professzionális felhasználókat is figyelembe vesszük. A PC piac esetében csak azt tudom elképzelni, hogy zsugorodni fog annak következtében, hogy lemorzsolódik az alsó és középkategória.
(#7) Sanyix: Mert aztán az Apple és a Linux közösség rengeteget tett az utóbbi 2-3 évtizedben a felhasználói élmény javításáért.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Fecow
aktív tag
Nem nagyon tudok nem egyet érteni vele. Mondjuk azt így nem látom, hogy a Microsoft mennyire van lemaradva(?) az ellenfeleihez képest, sem technikailag sem a piaci részesedést tekintve.
Lenne egy kérdésem a biztonság féltőkhöz:
Mi a különbség aközött biztonság technikai szempontból, hogy egy cloud-on keresztül kapom adatokat, ICT szolgáltatást, kapacitást, és aközött, hogy a vállalat a teljes informatikát kiszervezi (outsource)? Amennyiben semmi, úgy gondolom egy olyan dologtól félünk ami már régóta él és virul.[ Szerkesztve ]
Nyergeld meg a nagyot
-
törölt tag
Részemről nagyon nem vagyok a cloud híve. 150 ezerért összerakok otthonra egy olyan gépet, ami mindent tud szinte, nem vonz, hogy 200-ért vegyek valami célvackot, amihez havi előfizetés is kelljen, hogy használni is lehessen valamire. Abban is biztos vagyok, hogy ha egyszer mégis ilyesmire kényszerülök, akkor az MS megoldása az utolsók közt lesz, amit megfontolok
-
padika11
tag
válasz attila9988 #11 üzenetére
Sose követtem a rendeket...
Art is the affirmation of life. - Alfred Stieglitz
-
Sweet Lou 6
addikt
Tévedni emberi dolog...
A szolgáltatásokról pedig: az emberek túl szegények/szarrágók és kreatívak ahhoz, hogy profit alapú szolgáltatásra épüljön az eddig (főleg) saját adathordozós megoldás...sweetlou6.wordpress.com
-
FTeR
addikt
már el is adtam a részvéneimet, amit a kommentelésekért adtak. nem akartam megvárni a részvények zuhanását.
-
rii
nagyúr
a pc korszaknak vége?
mosrt ért el a csúcsra ... amikor egy akármiylen most vehető új gép elég már egy magánember akármilyen céljára ... amikor a tft-t már utánad vágják, amikor már a tera hétköznapi fogalom. Régebben ezt csak a cray-el egyszinten lehetett említeni ...
sz'tem ez a csávó benézett valamit vagy akart valamit ... és most nem akarja beismerni, hogy csak tévedett ...
a cloud meg hülyeség.
megmekken a net-es szolgáltató egy fél napra, és akkor mi lesz?meg amikor egy közepes net mellé is alig ad 50 kbyteot a tré-onlány? Ha egy megabit lenne, akkor is időbe telik gigák mozgatása ...
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
attila9988
őstag
Azért vegyük figyelembe azt az aprócska tényt, hogy ha cloud -ban gondolkodik is valaki, akkor is kellenek munkaállomások, és egyáltalán nem biztos hogy ezek terminál szintűre lesznek lebutítva valaha is.
Aztán ott van az ár kérdése. Ha van egy serverem, és arra van bármilyen operációs rendszerem, valamint egy hozzá tartozó hálózat, akkor azután már nem kell fizetnem. És most ne jöjjön senki azzal hogy 2 naponta elpusztul az egész, mert ez marhaság..... az internetkapcsolattal viszont lehet baj. ráadásul ha nagyon akar az ember, házhoz jövős support -ot lehet fizetni valamelyik számítógépgyártónak is, de akkor az adatok helyben vannak, és csak az látja, akinek én megengedem. (és nem kell a felhős cég profitját is folyamatosan kitermelnem)
Abszolút semmi biztosíték nincs arra, hogy egy felhős cég bizalmasan kezeli az adataimat.. SEMMI. Tök mindegy milyen szerződés van a két fél között, a számítástechnikában túl könnyű megtenni bármit, viszont piszkosul nehéz bebizonyítani. Pl ha a felhős cég rááll ugyanarra az üzletre amivel az én cégem foglalkozik, és úgymond tisztességtelen előnyhöz jut azáltal hogy az adataimhoz hozzáfér, én azt hogyan tudom meg? És ha meg is tudnám, hogyan bizonyítom be? És ha 80 másik céggel adataival együtt vizsgálja az enyémet, akkor hogyan jövök rá? SEHOGY.
Aztán ott vannak a vitás kérdések. Problémám van a céggel, aki ezért zárolja a fiókomat ki tudja mennyi kárt okozva ezzel nekem.... mindegy hogy kinek van igaza, a lényeg hogy kiszolgáltatottá válik az ember... Én SOHA nem bíznám az adataimat egyetlen vállalatra sem. Nekem legyen meg minden azonnal ha kell, és ne kelljen ahhoz internetkapcsolat, meg webalkalmazás....
Az egészet azért erőltetik annyira a nagy cégek, mert egy ilyen rendszerben nagyon könnyű elbánni a versenytársakkal, és olyan függésbe lehet hozni az ügyfeleket, ami egyrészt folyamatos bevételt hoz, másrészt rengeteg előnnyel jár a szolgáltató számára.....
Hosszú távon a felhasználó veszít a legtöbbet.... megfigyelés, ellenőrzés, havi magas számlák, korlátozások.. ez vár mindenkire ha benyeli a mézesmadzagot, és felmegy a rendes gépek ára....[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Воланд
titán
Igazság szerint lassan minden évben vége van minimum egyszer (úgy, ahogy a pc-s játék halott), de inkább már évente kétszer-háromszor.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
attila9988
őstag
azért az erős hogy nem javít semmin, nem hoz újat, és nem csökkenti a költségeket jelentősen... ez semelyik sem igaz...
Mert mi újat hoz? Hogy egy fix felületen érem el egy serveren a programokat? És? Milyen költséget csökkent? Hosszú távon ráfizetéses...
-
attila9988
őstag
válasz Sweet Lou 6 #24 üzenetére
Na igen. Még a magánembernek is nehéz azt beadni, hogy megvan mindene, de az valahol a világban egy serveren hever, és (ha nincs gond) netről elérheti......
-
julius666
addikt
- A cloud beszippantja a konzolpiacot, az okostelefon piacot, netbook/notebook piacot és a tablet piacot, mivel egyszerűség és teljesítmény szempontjából ezek azok a piacok, amiket egy cloud rendszerrel kilehet szolgálni.
Tehát beszippantja a magánfelhasználói piac (itt nyilván nem jelenidőről beszélek, hanem közel/távoli jövőről, ezek mellett az átlagusernek nem fog kelleni egyszerűen PC) elsöprő többségét. A PC meg marad gépszerelgető hobbiinformatikusok játékszere.
Tudom hogy ez a kijelentés itt Prohardveren, ahova jellemzően az említett réteg jár, eretnekségnek számít, de a trendek akkor is baromira ebbe az irányba mutatnak. -
julius666
addikt
válasz attila9988 #30 üzenetére
Na igen. Még a magánembernek is nehéz azt beadni, hogy megvan mindene, de az valahol a világban egy serveren hever, és (ha nincs gond) netről elérheti.....
Semmivel sem nehezebb beadni, mint hogy a képei, amik annó papíron egy albumban voltak, most ott vannak egy hideg fémkorongon bitek formájában.
Az átlagembernek minden ami a számítógépek működésével kapcsolatos, feketemágia. Nekik teljesen mindegy, a feketemágia a neten keresztül hat vagy ott a gépben. Ellenben az nekik is pozitívum, hogy bárhonnan elérhetik a cuccaikat, és nem is veszik el minden ha kifingik a laptopja/pendrive-ja.És a cégeknél igenis komoly költségcsökkenést hozhat a cloudosítás.
-
attila9988
őstag
válasz julius666 #31 üzenetére
Tudom hogy ez a kijelentés itt Prohardveren, ahova jellemzően az említett réteg jár, eretnekségnek számít, de a trendek akkor is baromira ebbe az irányba mutatnak.
Hatalmas marketing van a cloud mögött, ami téged is meggyőz. Ettől függetlenül még tartanak tőle az emberek, és még a digitális vásárlásért sincs oda mindenki, hát még milyen lenne megemészteni azt, hogy semmim sincs, csak a neten, és én legfeljebb csak "megnézhetem".. Elmehetnek a .....
-
rii
nagyúr
" ... Tudom hogy ez a kijelentés itt Prohardveren, ahova jellemzően az említett réteg jár, eretnekségnek számít, de a trendek akkor is baromira ebbe az irányba mutatnak. ... "
sztem az ilyen fórum lakók hallanak csak erről, és ők jobbára elutasítják, mert a "csináld magad" elv köezelbb áll hozzájuk
de a mezei user méginkább, 1.) mert még csak nem is hallott róla, 2.) most kezd felzárkózni ahhoz, hogy saját gépe legyen, és aköré beszervezze az életében az IT-s szükségleteket 3.) ha tusja h mi is az a cloud, szerintem nem lát rációt benne
-
attila9988
őstag
3.) ha tusja h mi is az a cloud, szerintem nem lát rációt benne
Vagy megkérdez minket, mi meg mutatunk neki pár elrettentő példát, és soha többé nem lesz kedve cloud -ozni.
-
fordfairlane
veterán
de a mezei user méginkább, 1.) mert még csak nem is hallott róla, 2.) most kezd felzárkózni ahhoz, hogy saját gépe legyen, és aköré beszervezze az életében az IT-s szükségleteket 3.) ha tusja h mi is az a cloud, szerintem nem lát rációt benne
Szerintem a mezei user ugyan nem tudja, mi az a cloud, de azt látja, hogy minden adata és alkalmazása hordozhatóvá válik, ezért használja.
x gon' give it to ya
-
DraXoN
addikt
Szerintem viszont a cloudban van a jövő, az ok egyszerű:
Jól elkészítve akár platformok közötti (!) egyszerű dokumentumhordozás is lehetséges, azaz a mobilon nézheted azt amit a pc-szerkesztettél és visszafele is igaz ez, megnézheted a tableten (amit viszont Én tartok hülyeségnek.. a tabletet.. még is sokat arra mondják, hogy milyen hasznos.. szerintem max az után ha cloud alapú rendszerek lesznek.. előtte szinkronizáljon vele rendszeresen a halál.. jah bocs.. szinte semmit se tud.. akkor végkép tárgytalan.. de a cloudosítása után használhatóvá válna "prezentációs" eszköznek is), de akárt a TV-n (ha megcsinálják, bár már itt a google tv, így esélyes) is megnézheted (a dokumentumot, fotókat!) mindenféle számítógépes bűvészkedés nélkül és elérheted az összes adatod mindenféle szinkronizáció nélkül. Eleinte lehet, hogy persze lesz offline tárhelye minden eszköznek valamennyi, mondjuk úgy az első 10évben, bár lehet utána is, de akkor már nem olyan erősséggel lesz jelentősége az offline mentőképességének.1profil az összes eszközödhöz, és a beállításaid a megszokottak mindenhol, és akkor is ha más gépet/telefont/tabletet használsz amit csak kölcsön kaptál.
Bár az én véleményem inkább az, hogy ez első sorban az otthoni felhasználók körében fog elterjedni, egy átlagos nem informatika mániás ennek csak az előnyét látja.. főleg ha veszett és/vagy keveredett már el állománya a gépén, gépei között, vagy épp otthon maradt a gépén és épp máshol volt. (pl. én egyre több dokumentumomat tartom emiatt googledocban szerkesztve, és egyéb esetleg máshol is lehet, hogy kellhet fontosabb fájljaimat állandó dosbox szinkronizáció alatt.)
Ha jól megcsinálják sok előnye van.. és a manapság levő iwiw-facebook megosztok magamról mindent (én mondjuk nem) korszakban az által ember felől, ne hogy már az jusson eszébe, hogy a google vagy valaki más cég felhasználja a dokumentumait, elolvassa a leveleit (azok semmire se gondolnak ez ügyben, vagy csak nem törődnek vele nem hinném, hogy érdekelni fogja őket a cloud esetében ez)..
A cégek meg azért térnek majd át (tippem szerint) mert ez egy akár extra biztonsági másolatot adhat, illetve a dokumentumkezelés központilag szabályozható, nincs több elveszett, elkallódott dokumentum, nincsenek esetleges "formátumgondok" elromló gépek, és a dokumentumok meg rajta... persze ezek ellen lehet védekezni rendszeres központi backuppal de nem hiszem, hogy ilyen sok helyen ki van építve.[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
rii
nagyúr
válasz fordfairlane #36 üzenetére
" ... azt látja, hogy minden adata és alkalmazása hordozhatóvá válik, ezért használja. ... "
1. erre ott a notebook/netbook
2. aki már alkalmazásokat is hurcláaszni akar, mert ne lenne meg minden gépen körülötte a nagyvilágban, az már nem mezei user. A mezei user bent van melóhelyén- ott nem kultiválják, hogy saját alklamazásokkal, saját géppel bíbelődjék valaki, otthon meg szintén felesleges a cloud, mert bekapcsolja a 30.000 ft-os gépét, és minden rajta van.
adathurcolászársa meg ott a usb-s hdd, meg a pendrive.
szerintem túl van lihegve ez a mobilitás
voltaképp még azt is kevesen tudják csak megindokolni, hogy otthonra a kanapéra miért notebook-ot vesznek. két érv mellette hogy keveset fogyaszt, meg ágyba-fotlebe vihetőpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
attila9988
őstag
A cégek meg azért térnek majd át (tippem szerint) mert ez egy akár extra biztonsági másolatot adhat
Ezért önmagában felesleges lenne fizetni, ha egyszer már amúgyis meg van oldva. Adatbiztonságot kockáztatni egy online backup kedvéért az szerintem nem túl esélyes...
illetve a dokumentumkezelés központilag szabályozható, nincs több elveszett, elkallódott dokumentum, nincsenek esetleges "formátumgondok" elromló gépek, és a dokumentumok meg rajta...
Ez eddig is meg volt oldva minden cégnél, de HELYILEG. (egyébként a másik cég szerverén is elkallódhat a dokumentum, ez már nem a technika hibája) Nem tudom mitől lett ilyen varázsszó a felhő... az egész csak arról szól, hogy a salyát szervereimről átteszek mindent egy másik vállalat szerverére, és viselem ennek minden előnyös, és hátrányos velejáróját.... és a hátrányok listája jelenleg sokkal hosszabb... ha pedig később változnának az arányok, az adatbiztonság akkor is kérdéses marad.
és elérheted az összes adatod mindenféle szinkronizáció nélkül.
Meg a felhős cég is elérheti...... ha éppen akarja. Amúgy meg, létezik pendrive, meg kismillió tárolóeszköz ha nagyon hurcolni akarom a cuccomat. Sőt, a pendrive -hoz még internet sem kell.. (egyébként meg mi a töknek akarnám mindenhol az internetes cuccaimat babrálni? )
Eleinte lehet, hogy persze lesz offline tárhelye minden eszköznek valamennyi, mondjuk úgy az első 10évben, bár lehet utána is, de akkor már nem olyan erősséggel lesz jelentősége az offline mentőképességének.
Ezt aztán végképp nem értem. Te el tudod képzelni bármelyik vállalatvezetőről hogy olyan mértékben támaszkodjon a szerződések, dokumentumok, számlák, és minden egyéb, a cég számára kritikus jelentőséggel bíró adatok tekintetében egy másik vállalatra, hogy saját példánya ne is legyen semmiből? Szerintem a felhőzést csak részben is támogató cégek közül egyik sem tenne ilyet....... a legnagyobb marhaság lenne.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
"Tehát beszippantja a magánfelhasználói piac (itt nyilván nem jelenidőről beszélek, hanem közel/távoli jövőről, ezek mellett az átlagusernek nem fog kelleni egyszerűen PC) elsöprő többségét. A PC meg marad gépszerelgető hobbiinformatikusok játékszere."
Pontosan így értettem. A dologban a pláne csak annyi, hogy a megmaradt, hobbigépszerelgetők, a játékosok és a professzionális felhasználók már egy sokkal koncentráltabb piaci réteget képeznek, közel azonos igényekkel és valószínűleg minimum akkora táborral, mint a két nagy konzol együtt.
Na mármost, ha ez csak akkora szeletet kitesz, mint az Apple OSX-el futtatott rendszerei összesen, akkor erre már a Microsoft könnyen tud építkezni és brandet építeni, mondjuk hasonló megkötésekkel, mint amit a Windows Phone 7-el megkezdtek.
(#42) attila9988: Nem a kényelmes használaton volt a hangsúly, hanem azon, hogy a fejlesztőknek, így magának a Microsoftnak is csak megadott hardverekre kell onnantól odafigyelnie. Így jelentősen rövidebb a fejlesztési idő, nagyobb a stabilitás, plusz a többi pozitívuma a dolognak, ami miatt a WP vonalon ezt bevezette a MS. (pl: amelyik telefonon fennvan a WP7, azon az összes WP7 alkalmazásnak el kell futnia gond és röccenés nélkül)
[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
Na mármost, ha ez csak akkora szeletet kitesz, mint az Apple OSX-el futtatott rendszerei összesen, akkor erre már a Microsoft könnyen tud építkezni és brandet építeni, mondjuk hasonló megkötésekkel, mint amit a Windows Phone 7-el megkezdtek.
Ezt nem értem... Mi köze a phone 7 -nek a normális, mindenre kényelmesen használható pc -hez?
-
DraXoN
addikt
válasz attila9988 #39 üzenetére
mert a hozzászólásom jó részét nem a céges felhasználással kapcsolatban írtam, hanem inkább egy otthoni informatikában annyira nem jártam személy szemszögéből. aki otthon akarja használni ezt a rendszert a többféle eszköze közötti "adatcserére". (pl. android telefon, ami pl már részben cloud), új készülék esetén is megmarad minden adatod, alkalmazásod, névjegyzéked.. stb.)
Az otthoni embert könnyebb lesz meggyőzni, ha pedig már mindenki használja könnyebb egy céghez is "betörni" a szolgáltatással (pl. mert sokan ismerik).
egyébként a cégek meg sokszor nem épp "ideálisan" kezelik az adatokat. (sok esetben ez "csak" az adattárolás biztonsága, de néha a hozzáférés is eléggé "bizonytalan" bárki viheti a kényesebb üzleti papírokat is..) de egy 5-10 fős cégnél pl biztos, hogy igen sok esetben az adat biztonság annyiban kimerül, hogy esetleg a fontosabb dokumentumokról van egy másolat ugyan azon a hálózaton egy másik gépen is, esetleg/vagy egy külső merevlemezen/pendriveon... de mindenki sokszor hozzáfér mindenhez, persze egy ekkora cég jó eséllyel családiasabb légkörű így az adat lopás és visszaélés esélye is kisebb lehet..
de nekik esetleg lehet alternatíva a cloud (szerintem), mert mondjuk olcsóbb lehet mint kiépíteni egy olyan hálózatot ennyi gépre, hogy megérje azt karbantartani is (persze a jövőbeni szolgáltatási árak kérdésesek, de szerintem egy "jó" szakember aki ért is ehhez drágább lehet.. hacsak nem a cégben dolgozik más munkakörben és véletlen ért hozzá és "jó szándékból" megcsinálja...).The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
zellei
csendes tag
ja. nem készül az MS...
http://www.microsoft.com/showcase/en/us/details/b95671ee-c3be-411a-8e4f-3ad2f2600f4f
Ha segíteni nem tudunk legalább ártsunk.
-
rii
nagyúr
" ... aki otthon akarja használni ezt a rendszert a többféle eszköze közötti "adatcserére". (pl. android telefon, ami pl már részben cloud), új készülék esetén is megmarad minden adatod, alkalmazásod, névjegyzéked.. stb.) ... "
és ezek mind-mind mezei user-ek, szorgos hanygák, akik hazamennek a munkából, 2 gyerek, 3 szoba, 4 kerék, 5-fejű sűrkány otthon, és ez a legnagyobb gondjuk, hogy a telefonon megszerkesztett biztbazt láthassák a cloud-nak hála egy másik gépen is ... -ugyanmár ... ráadásul cloud-on nem lesz warez. sőt. inkább havidijas.
-
attila9988
őstag
aki otthon akarja használni ezt a rendszert a többféle eszköze közötti "adatcserére".
Mekkora marhaság... Otthon van mondjuk egy notebook, és egy telefon, és a kettő szinkronizálásához küldjem fel az adatokat a "felhőbe".... érzed azért hogy eléggé gyenge érv volt ez..
Az otthoni embert könnyebb lesz meggyőzni, ha pedig már mindenki használja könnyebb egy céghez is "betörni" a szolgáltatással (pl. mert sokan ismerik).
Egyrészt az otthoni felhasználót sem feltétlenül könnyű, másrészt pedig a két dolog nem függ össze, mert itt nem arról van szó, hogy ha ismered a photoshop -ot akkor elmehetsz grafikus céghez.
egyébként a cégek meg sokszor nem épp "ideálisan" kezelik az adatokat. (sok esetben ez "csak" az adattárolás biztonsága, de néha a hozzáférés is eléggé "bizonytalan" bárki viheti a kényesebb üzleti papírokat is..) de egy 5-10 fős cégnél pl biztos, hogy igen sok esetben az adat biztonság annyiban kimerül, hogy esetleg a fontosabb dokumentumokról van egy másolat ugyan azon a hálózaton egy másik gépen is, esetleg/vagy egy külső merevlemezen/pendriveon... de mindenki sokszor hozzáfér mindenhez, persze egy ekkora cég jó eséllyel családiasabb légkörű így az adat lopás és visszaélés esélye is kisebb lehet..
Egy alkalmazottat mindig sokkal könnyebb utólérni, mint egy felhős multit. És nem minden cég gányol össze mindent, de ha meg is tenné, akkor is helyileg megvan minden, ami nem mindegy. Nálunk pl papírosan is megvan minden, a nagyfőnök szavaival élve "mi van ha elmegy az áram". Ilyen szintű a dolog.
"de nekik esetleg lehet alternatíva a cloud (szerintem), mert mondjuk olcsóbb lehet mint kiépíteni egy olyan hálózatot ennyi gépre, hogy megérje azt karbantartani is"
Nem értem... munkagépek úgyis vannak, mert ugye nem okostelefonon dolgozik az ember... akkor innentől a hálózat az említett kisvállalkozásnál csak egy rakás kábel, meg egy szerver... Jóval olcsóbb ez így, mint a havi előfizetés, és a millió kockázat, valamint a bérelt vonal ami a gördülékeny munkához kellene. A céges informatikust meg le lehet csapni ha baj van, nem kell telefonos supportosokkal szopatni magunkat hogy "leellenőrizte már a jelszavát? Kérem várjon.. fél órás zene szól..., kapcsolom már... kapcsolom.." aztán meg pereskedés..
-
DraXoN
addikt
ha olyan lesz mint most sok jelenlegi cloud kezdemény az adattárolásra (pl. dosbox, ubuntu one) ezek mind otthoni felhasználói szinten ingyenesek jelenleg (2GB adatmennyiségig), és szerintem ez így is marad az egyszerű "kis" emberek számára, aki meg sok adatot tárol az meg vagy valóban előfizet nagy tárhelyre, vagy majd offine tárolja az adatait (mert szerintem lehetséges lesz a jövőben is ez a módszer is)
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
attila9988
őstag
ezek mind otthoni felhasználói szinten ingyenesek jelenleg (2GB adatmennyiségig), és szerintem ez így is marad az egyszerű "kis" emberek számára
Mézesmadzag? Csali? Csapda?
aki meg sok adatot tárol az meg vagy valóban előfizet nagy tárhelyre
Na ne viccelj... Minek? Az igen nagy bukás lenne.
"vagy majd offine tárolja az adatait (mert szerintem lehetséges lesz a jövőben is ez a módszer is)"
Hát inkább....
-
DraXoN
addikt
válasz attila9988 #46 üzenetére
Mekkora marhaság... Otthon van mondjuk egy notebook, és egy telefon, és a kettő szinkronizálásához küldjem fel az adatokat a "felhőbe".... érzed azért hogy eléggé gyenge érv volt ez..
Nem küld fel semmit, eleve felhőben lesz (én így képzelem) a gépen levő offline mentés a "biztonsági másolat" illetve a lehetőség a kapcsolat nélküli munkára.
Megjegyzés részemről ehhez a témához:
Jómagam se tudok többet mint itt gondolom mások, de van elképzelésem az esetleges működéséről, hogy hogyan lehetne "normálisan" megvalósítani ami az előnyeire épít a rendszernek. Ha én építeném ki én ilyen dolgokra figyelnék, de ez nem jelenti azt, hogy valóban ilyen módon fognak-e működni.#48:
Valószínű mézesmadzagfélreértés ne essék, nem tekintek erre az eszközre megváltóként, de szerintem ez a jövő, ebbe az irányba fognak fejlődni a dolgok, mert ez majd kommunikál majd az autóddal és a napszemüvegeddel is.. sőt lehet a hűtőd is ez alapján azonosít majd... bár ez már nagyon távlati.. bár a házi robotod (vagy androidod) biztos használja majd ezen profilodat.
[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
(pl: amelyik telefonon fennvan a WP7, azon az összes WP7 alkalmazásnak el kell futnia gond és röccenés nélkül)
pl: amelyik pc -n fennvan a Windows 7, azon az összes Windows 7 alkalmazásnak el kell futnia gond és röccenés nélkül
És? Ezt hívják platformnak. Az a vicces a példádban, hogy ilyen szempontból éppen a pc a legrugalmasabb.. A felhő meg csak egy márkához köt, és sokkal jobban mint bármikor korábban.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra 2 49mm Titanium (ÚJ/Bontatlan) - natúr tok/szürke szíj M/L
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Érintős Laptop 13.3" -50% i7-1365U 10Mag 32GB 1TB FHD+ Intel Iris Xe
- Uhh! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Crucial X9 Pro 2TB Portable SSD USB 3.2 - Új, Bontatlan - Read-Write 1050-1050 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest