- DIGI kábel TV
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- DIGI internet
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Most már tényleg keményen lesújt a jelszómegosztókra a Netflix
- Linux kezdőknek
- Gmail
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kivágtak egy darabot a Metából, Zuckerberg pedig folytatta a kirúgásokat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manson
csendes tag
Azért egy kicsit sánta állítás így.
A kedves rektor urak inkább a privát pénzmosodájukat féltik.
http://give-me-stuffs.com - a legjobb árakkal! Innen vedd a hardvert!
-
Mi a meglepő abban, hogy a kormány mindent kézivezérlésre állít?
https://www.coreinfinity.tech
-
fi:zi'k
nagyúr
A lényeg, hogy ezzel vki jó sokat fog keresni.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Geller72
veterán
Nocsak, újra van politikai szál a pH-n?
.
-
Sofian
őstag
Ejnye...csak nem szúrja egyesek szemét hogy a HBONE nemzetközi forgalma nem a BIX-en megy keresztül...
Biztos a kutatásokra kíváncsiak csak..
-
ElEvEn11
senior tag
Azt annyira szeretem, hogy ilyenkor mindenki tud mindent, de senki sem tud semmit.
Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)
-
EroSennin
csendes tag
Na ha mar a szanalmas kopint-datorg vesz valamit kezebe abbol csak selejt lesz.
-
ronson
őstag
Ezen fogják a sünök korkedvezményét újraszámolni.
-
Az tuti, hogy a legjobb mód valaminek a lezüllesztésére, ha állami kézbe kerül.
Amúgy ezt már egy bizonyos gárda kapcsán is felvetettem, azzal is íg lehetne elbánniIgazából mindenkinek van valamiben pénze, de felháborító azt látni, hogy a "kutatási" célú fejlesztések mögött valójában ugynúgy csak alantas pénzügyi-magán érdekek mozognak.
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
Gusztáv
addikt
A módszer az ami hányinger. Gondolom ezt is kiss pista egyéni indítványban adta be dec 27.-én. Röhej, hogy T kormányunk tévedhetetlenségük szent meggyőződésében, mérhetetlenül arrogáns módon tesz mindenki (szakmabeliek, érintettek) véleményére. Max küld egy újabb levelet konzultáció címmel.
Laci
-
MageRG
addikt
Ugye elolvastad a cikket?
A mostani kormány szilárd meggyőződése, hogy azért nem mennek itt a dolgok, mert korábban túl sok önállóságot engedtek.
A "majd én mindent kézbe veszek, mert mindenhez értek" szervezőelvbe pedig nem illik egy "politika- és állam-független" alkotórész."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
törölt tag
Istenem,utolértétek az index szinvonalát.fikatopik,a cikkiró is egy provokátor fika.
-
törölt tag
Eddig itcafe nem politizált.
Most beálltak a sorba a liberális országrabló privatizátor gennybanda mögé höbörögni.
Ha nekik lehet jajgatni,hogy jajistenem mosmilessz,akkor én is alkothatok szabadon véleményt max kivágnak.Ha ez lesz a szinvonal holnaptól akkor nem bánom tessék rátaposni a tiltásgombra leszarom.Bár sajnálnám ha wágnerpubi módra mennének a dolgok... -
kem
addikt
Hamarosan elérkezik, hogy a királyunk kénye kedvére bármikor lekapcsolhatja a netet
Lassan olyan szintre süllyedünk mint Burma. Akinél videókamera van vagy bármilyen nem bejegyzett és korlátozott IT eszköz azt 20évre lecsukják a médiatörvényre hivatkozva.
zsivagooo:
Eléggé felháborító, hogy miket hordasz össze a tudatlanságoddal. Nyitott szemmel kéne járni! A többit inkább nem írom le, nem illik személyeskedni ezen a fórumon.
[ Szerkesztve ]
Köszi!
-
-
törölt tag
magad minősited apa.
-
dabadab
titán
válasz
#92942848 #20 üzenetére
"Eddig itcafe nem politizált."
Kb. pont annyira politizalt, mint most is, a kormanyzati lepesek kritizalasa a cikkekben meg a gyanus ugyek kapirgalasa regi hagyomany errefele, csak a jelek szerint egyszerubb fikazni, mint ranezni par eves cikkekre, sot, gondolom tovabb fikazni is egyszerubb lesz, mint bevallani, hogy ezt alaposan benezted.
Az meg eleg vicces, ahogy elore verbalisan keresztre feszited magad, mint az igazsag martirjat
Viszont ha tovabb trollkodsz, akkor tenyleg kiraklak.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
kem
addikt
válasz
WonderCSabo #26 üzenetére
Ez így van(bár most épp itt vagyok), épp ezért láttam már, hogy máshol hogyan működnek \ nem működnek a dolgok.
Köszi!
-
Vertic
aktív tag
válasz
#92942848 #20 üzenetére
Fogalmatlanul ne állj neki acsarkodni, inkább maradj csöndben. Az it.cafén mindig voltak ilyen cikkek, csak ezek szerint amikor a "mocskos liberális országrablókat" fikázták, az beleillett a világképedbe és nem háborodtál fel rajta? Ne legyél már ennyire droid, láss ki a fejedből.
Vagy szerinted akik most vezetik az országot tévedhetetlenek, és nem szabad megkérdőjelezni semmit amit csinálnak, mert akkor már egyből liberálkommunistaáruló leszel? ha így gondolod, akkor baromi szánalmas vagy, és inkább maradj is távol ettől a fórumtól, mindenkinek jobb lesz.'' ... tehát háromig számolj, és ameddig számolsz az három legyen ... ''
-
-
dabadab
titán
Kedves forumozok, terjunk inkabb vissza a HBONE ugyeihez!
DRM is theft
-
azbest
félisten
Amúgy, ha pályázati pénzekből bővül a hbone, akkor nem ütközne az államosítása a megnyert pénzek felhasználásának kikötéseivel? Úgy értem, ennyi erővel azt is lehetne játszani, hogy pár hónapra alapítanak valami céget, ami felszedi az eu pályázatokat, majd ha megvan akkor beolvasztják a "közösbe"...
-
KEndre
HÁZIGAZDA
A HBONE tudtommal mindig uniós pályázati forrásokból fejlődött... magyar adófizetők közvetlenül nem nagyon költöttek erre az infrastruktúrára.
Az NIIF egyébként kormányfelügyelet alatt működik/működött, nehezen lehetne még ennél is jobban államosítani, itt elsősorban szakmai kérdések körül lehetnek ellentétek: beengedhető-e ide például néhány zavaros állami rendszer, mennyire zavarja meg a nemzetközi együttműködéssel folyó kutatásokat és az oktatási szolgáltatásokat egy Kopint Datorgos rátelepedés, mennyire lehet mondjuk egy vidéki okmányirodát vagy kormányhivatalt a szigorú üzemeltetési követelményekre rávenni, stb. stb.
Készült-e valamilyen hatástanulmány, kalkuláció? A rektorok sem hülyék általában, ritkán szólnak, de akkor azért érdemes odafigyelnünk.
Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!
-
MichaelSD
őstag
Ez a központosítási mánia ilyen formában nem jó. Az állam soha nem jó szakmai és költséghatékonysági szempontból. Ez nem politikai kérdés, hanem alap közgazgazdaságtan.
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
dabadab
titán
zsivagooo kirakva egy napra
DRM is theft
-
Hiftu
senior tag
Nem tudom, az HBONE-on milyen QoS-ket kell betartani, illetve vannak-e security előírások, de mai magyar közigazgatási rendszert _bármire_ ráengedni az katasztrófát okoz.
(A közbeszerzésekből adódó hiányosságokat gondolom mindenki el tudja képzelni.)
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
Debians
tag
Dehogy, eddig keresett valaki sokat rajta.... Teljesen felesleges magánkézből üzemeltetni egy állami felhasználású hálót. Ha csinálnak egy állami szervezetet az üzemeltetésre, jóval kevesebbe fog kerülni. Kell egy jó üzemeltetési szerződés, jó SLA-kkal, meg egy tökös vezető és negyedébe fog kerülni.
Kinek is az érdekeltségének körében van a kopint datorg? Minek tovább pénzelni ezeket?
[ Módosította: Kalandor ]
Egyszer a Windows és a DRM is elbukik... csak idő kérdése. És tudod, hogy mennyi IP cím van még? S hány openproxy?
-
dajkopali
HÁZIGAZDA
igazából jó, hogy ezt megírtad, még akkor is, ha nagyon tájékozatlannak tűnsz
az NIIFI, ahogy kendre is írta, állami felügyelet alá tartozó szervezet volt eddig is, dotáció és lehetőségek ebből eredtek
tehát az "államosítás" nem úgy értendő, hogy egy magáncéget kebelez be az állam
hanem úgy, hogy volt egy elképzelés - ne adj'isten koncepció -, melyben az állam egy általa szorosan ellenőrzött szervezetnek lehetőséget adott arra, hogy a közösség szempontjából fontos tevékenységet végezzen - ez jelen esetben a magyar elit kutatói réteg informatikai kiszolgálása, e területen az innováció elősegítése
ez úgy ment 25 évig, hogy - bízva abban a csapatban, mely e tevékenységét még a kiváló magyar hagyományokra alapozva még a Kádár-rendszerben kezdte kizárólag szakmai alapokon, mely egyrészt bizonyított, másrészt valóban elkötelezett volt, és tagjai egyéni politikai meggyőződését háttérbe szorította azért, hogy a közös nagy tervek megvalósuljanak - a NIIFI valóban nagyszerű dolgokat csinált - egy speciális területre fókuszálva, ahol sikerült olyasmiket elérni, amivel minimum Európában, de inkább világviszonylatban is joggal büszkék lehetünk
eddig békén hagyták őket, matassanak a maguk hülye dolgaival, amikből semmiféle politikus nem értett egy szót se (van! kivétel, tisztelet nekik) ám most feltámadt egy - nyilván most már szakemberek által vezetett - igény, hogy a módszereik, az infrastruktúrájuk ne legyen má' ennyire önálló, hisz "mi is tudnánk használni valamire", másrészt meg a központosítók nem szeretik az önálló akaratot (ebbe szoktak belebukni egyébként)
ami itt kérdéses lehet: hivatalnokok, illetve érdekvezérelt csókosok szállnának bele egy nagyon jól működő rendszerbe, mely sok szempontból a helyes társadalmi kompromisszum egy hazánkban szokatlan példája volt[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Debians
tag
válasz
dajkopali #45 üzenetére
Kedves Pali bá'
Köszönöm, hogy felnyitottad a szemem. Azonban úgy gondolom, hogy a központosítás, főleg IT területen mindig hatékonyabbá teszi a működést. Persze minden változásnak vannak áldozatai. Tudom ezt magamról. Volt mikor nyertese voltam, volt amikor vesztese.
És fontos a sorrend, mert amikor vesztese voltam tudtam, hogy nem tragédia, majd leszek megint nyertese egy másik változásnak. Dolgoztam IT vezetőként - ha rövid idejig is - közszférában. (Nem bírtam a légkört.) Tudom, hogy nagyon sok tennivaló van a hatékonyság növelésére. És a Közszolgák állandóan sírnak... Pedig a teljesítményüket nem lehet összemérni a versenyszférában dolgozó kollégákéval.Másik a korrupció... megcsináltattak velem egy tanulmányt, megterveztették velem az egészet, majd közölték velem nem szakmabéliek, hogy ki fogja megcsinálni a bulit, ki szállít, ki üzemeltet... stb. És akkor felálltam. Arra kellettem, hogy igazolják a mutyit.
Ideje volt már rendet vágni úgy gondolom. Nem kételkedem abban, hogy a NIIFI valóban nagyszerű dolgokat csinált. Nem is a szakmaisággal volt a baj szerintem.
Egyszer a Windows és a DRM is elbukik... csak idő kérdése. És tudod, hogy mennyi IP cím van még? S hány openproxy?
Új hozzászólás Aktív témák
it Hamarabb fel kellett volna rá figyelnünk, de a nyilvánosság hiánya miatt csak a Magyar Rektori Konferencia kétségbeesett közleménye világított rá, hogy hibás lépésre készül a magyar kormányzat.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad A475 - AMD A12 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i5-6.Gen I 8GB I 500GB SSD I 15,6" FHD I Magyar I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 i5-8250U I 8GB I 128-256GB SSD I 13,3" I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 650 G2 - i5-6.Gen I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6.Gen I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest