Új hozzászólás Aktív témák

 • Bennyboy

  őstag

  válasz niof #50 üzenetére

  ez lehet, h így van csak az a baj, h az az 1-2% irányítja az egész országot.

  Sok-sok eladó cucc, nézd meg az eladó dolgaimat!

 • Gargouille

  őstag

  válasz niof #50 üzenetére

  Lehet inkább fordítva vannak az arányok (vagy reálisabban inkább a 80-20 lenne itt is), de a többi stimmel. A határvonal inkább ott húzódik, hogy a legtöbb embernek - bár szeretné - de nincs hozzá elég esze vagy mersze, hogy meg is csinálja. Szerintem. :)

  Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

 • EnGarde

  csendes tag

  válasz niof #50 üzenetére

  Hát én nem ezt látom, az átlagember rettenetesen lusta, addig egyetértek, hogy csak meg akar élni tisztességesen (én is), de mondjuk hogy szakmát váltson, elmenjen egy tanfolyamra, energiát és időt szánjon valamire, ami előrébb vinné, hát azt nem...inkább visít és kapálódzik, mint jégen a disznó. A legtöbben egy helyen akarnak eltölteni 40 évet...
  Lenin is megmondta: tanulni, tanulni, tanulni.

 • EnGarde

  csendes tag

  válasz cskamacska #48 üzenetére

  Szerintem akkor van egy államon belül kohézió, ha jólét van. Az pedig nálunk nem is volt, nincs és nem is lesz. Ha az ember azért küzd, hogy valahogy fenntartsa magát, nem érdekli másnak a baja. Persze pár kivétel biztosan akad, de csak pár.
  Amikor a zsebputyin kimegy a brüsszeli bürokratákhoz embereskedni és a keresztény MO akaratára hivatkozik, akkor szerintem mindkét fél tisztában van vele, hogy MO nem keresztény és nincs egységes akarata. Távolról sem ez a helyzet.
  A nyugati demokráciák is tele vannak önző emberekkel, de a többség - talán - nem azzal van elfoglalva, hogy a hónap végén mi lesz a gázszámlával vagy a gyerekek ebédjével. Ez óriási különbség. Mondom ezt annak ellenére, hogy sok nyugati céggel dolgoztam együtt, mint keleti munkavállaló és szinte mindegyik nagy ívben tojt a fejünkre, nem vettek minket emberszámba (de ott is volt kivétel).
  És igen, MO-n farkastörvények vannak, csak szinte mindenki színleli ezerrel, hogy nem. Pedig de.

 • niof

  addikt

  válasz Bennyboy #51 üzenetére

  Ez mindenhol így van. Ez az 1-2% a pszichopaták, szociopaták, nárcisztikusok gyűjtőhelye is, ezt az előző felsorolásból kihagytam. A gátlástalan emberek általában valamelyik csoportba tartoznak, és általában itt található meg szinte kivétel nélkül az összes politikus is, oldaltól függetlenül. Elég jól felismerhetők sok esetben az: én, én, én!, enyém, akarom stb., legtöbbször egyes szám első személyben nyilatkozataik alapján. Legalábbis ez az én meglátásom.

  Gargouille
  Az arányok lehet nem teljesen helyesek, de biztos, hogy nem 80-20. Ha csak a személyes ismeretségi körömben gondolkodok, 100 emberből nem tudnék mondani egy olyan embert, aki mindnkin képes átgázolni a saját érdekében. 1000 ismerősöm meg szerintem nincs. Csupa átlag embert ismerek, pedig van jó pár mérnök és orvos is köztük, és talán még egy jogász is, de egyikük sem olyan, mint a balos botrányhősök, ahol semmi sem szent.

  EnGrade
  És az miért baj, hogy valaki nem akar többet, annak ellenére, hogy látja, hogy lehetne más is? Ez az ő döntésük. Biztos van olyan is, pl. én, aki elment tanfolyamra, mikor az kellett. Mondhattam volna, hogy nem, de adott volt a lehetőség, érdekelt és megcsináltam. Részben ennek köszönhetem a jelenlegi állásomat is. De ennek ellenére nem vagyok nagyravágyó. A legtöbb ember nem ilyen. Igen, le akarnak húzni 40 évet ugyanott, és tisztességben elérni a nyugdíjaskort. Szerintem ezzel nincs semmi gond. Csomó szakit ismerek, akinek talán nem egy munkahelye, de egy féle munkája volt egész életében. Van háza, autója, telke, felnevelt 1-2 gyereket, és most gondtalanul sertepertél otthon a ház körül nyugdíjasként. Miért gond az, ha valaki beéri ennyivel? Miért kellene hajtani mindenkinek, a legtöbbeknek elérhetetlen felé? Úgysem vihetsz magaddal semmit, mikor vége a dalnak, akkor meg nem elég a tisztesség, hogy szeressenek, és esetleg valaki becsüljön is? Minek a többi sallang?

 • Gargouille

  őstag

  válasz niof #55 üzenetére

  Csak hasracsapásszerűen mondom a 80-20 arányt, igazából arra próbáltam utalni vele, hogy szerintem a többségben bőséggel meg van az önzés, a másokon átgázolás, hazudozás, csalás stb. késztetése, csak ezt az élet különböző területein kevésbé tudják érvényre juttatni mert vagy nincs rá lehetőségük, vagy nem elég bátrak hozzá vagy más okból. Viszont jól meg lehet figyelni az olyan élethelyzetekben, ahol nincsenek meg a szigorú korlátok és nincs különösebb következmény. Például a közlekedésben, a facebook-on vagy egyéb fórumokon való viselkedésben, a magánéletben, az utcán, a boltban és még sorolhatnám.

  Az üzleti életben viszonylag kevésbé feltűnő, mert az egy erősen szabályozott, hierarchikus világ, amiben a többség beosztott / alkalmazott, így kevésbé tudja érvényesíteni. Ott tényleg csak az az 1-2% pszichopata és nárcisztikus (ezt nagyon jól megfogalmaztad), aki jól látszik, mert azok a legszélsőségesebbek, őket a korlátok sem tartják vissza. :)

  Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

 • Bennyboy

  őstag

  válasz niof #55 üzenetére

  bár külföldi élettapasztalatom nincs de szinte minden szám azt mutatja, h nálunk a legszarabb a helyzet az euban (ezt tapasztalom is) Erre csak rátesz, h annyira undorító a kormány szinte összes húzása, h ennek a 10-ed részéért is már lángolnának városok olyan országokban ahol még nem fogadták el a sorsukat az emberek/nincs átmosva az agyuk.
  Hagyom is a témát csak felbaszom magamat. Változás itt már úgy sem lesz.

  Sok-sok eladó cucc, nézd meg az eladó dolgaimat!

 • Medocsabi

  addikt

  válasz haxiboy #49 üzenetére

  "ha szeretnék ugyanannyit keresni mint eddig akkor a különböző járulékok miatt rádobok 30-35%-ot + az ÁFA"
  Ez van, nem tudsz mit csinálni. Vagy emeld meg a szolgáltatásaid árát ( bőven lesz aki megfizeti egy jó informatikusnak a többletet,hiszen nem állandó ez a kiadás a megbízó részéről...), vagy ne vállalkozz.
  Itt most úgy csinálunk,mintha eddig a KATA-s vállalkozók napi 8-10 órában dolgoztak volna fixen bejelentve, es most ezt a munkaidőt kellene jó 50%-kal magasabb összegért adni.Nem. Eddig a legtöbben egy bizonyos munkáért kaptak x összeget. Most ugyan ezért y összeget kapnak majd,nyilván úgy,hogy megérje nekik a befektetett munkáért kapott díjazás.
  Nem olyan bonyolult ez.
  Értem én,hogy a jóhoz könnyű (volt) hozzászokni, de csak ismételni tudom magam. Nem kötelező vállalkozni senkinek.

 • haxiboy

  veterán

  válasz Medocsabi #58 üzenetére

  Még mindig nem az áremeléssel van a fő probléma. Hanem a bizonytalan jogi környezettel amit teremtettek. Sajnos ez van ha kiürül az államkassza (bár annyira nem ürült ki mert a Vodafone 700milliárdért belefér)
  Természetesen nálam is áremelés lesz, nincs mit tenni, ki is fogják fizetni mert elég speciális területen fejlesztek, ráadásul külföldi partnernek.
  De ha nem lenne két pici gyerkőc, már rég elhagytuk volna az országot, ahogy sokan mások is teszik és fogják tenni a következő években.

  Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

 • cskamacska

  addikt

  válasz haxiboy #59 üzenetére

  Mint sokan megjegyezték, még a törvényhozók sem biztos hogy tudják mit csináltak. Gondos utánajárás hiányában max találgatni lehet mennyi pluszt hoz a költségvetésbe, de az biztos hogy a régi rend szerint 237 milliárdot idén, 227 milliárdot jövőre hoznia kell mindenképp. Ha azt sem tudja majd a feketézés, a kivándorlás, meg az általános ellehetetlenülés miatt, akkor ez újabb ékes példája lesz, hogy de legalább kormányozni tudnak, mert nem hoznak olyan törvényeket aminek haszna nincs, de legalább kib@szik mindenkivel. :U

  [ Szerkesztve ]

  "Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

 • haxiboy

  veterán

  válasz cskamacska #60 üzenetére

  Ezt már megfigyeltem itthon, hogy általában azok akik a törvényeket hozzák általában ha megszorításról van szó nincsenek érdekeltségeik az adott területen.
  Pontosan ez a gond hogy igazából megindokolni nem tudták hogy miért kellett ezt, vagy miért pont így, csak annyit hogy biztos minden KATA-s adócsaló, mintha más adónemben nem lehetne feketézni... De nyugodjon meg mindenki ők biztos jól jönnek ki az egészből.

  Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

 • EnGarde

  csendes tag

  válasz niof #55 üzenetére

  Legalább három okból kell többre törekedni, mint a sima megélhetés:
  1. jusson belőle a gyerekednek, vagy akár még az unokádnak is, így nekik nem kell annyit kapálódzni és/vagy könnyebb lesz az életük
  2. a politikusok nyilvánvalóan idióták, önzők és kapzsik, ezért alád fognak vágni, meg fognak szivatni, lásd KATA - minél többed van, annál nehezebb ez, szóval biztonságra kell törekedni
  3. ha menni kell innen, mert - szintén a vezérek végtelen ostobasága miatt - háború lesz, akkor jó, ha van sok-sok tartalékod, bárhová mehetsz a családoddal ezen a szerencsétlen sárgolyón

  De mondhatnék olyanokat is, hogy befektetés, kamatoztatás, rokonok segítése, akár ismerősök segítése, munkahelyteremtés, klímavédelem kicsiben, önellátásra törekvés, stb, stb.
  Rengeteg indok van.

 • Tikakukac

  titán

  KATA OFF, most megoldottuk ügyesen amit kellett, januárra meg úgyis akkor káosz lesz, hogy totál felesleges tervezgetni. Határzár nem lesz, ha para van tárt karokkal várják a rendes szakikat nyugatabbra :B

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • haxiboy

  veterán

  válasz niof #55 üzenetére

  Van aki nem nyugdíjas korában szeretne sertepetélni a ház körül és várni a halált. Plusz régen az volt a divat hogy ha a gyerek elérte a kort akkor kb kilökték az ajtón hogy legyen önálló.
  Én legalább annyit szeretnék nekik segíteni hogy ne kelljen hitelt felvenniük.
  Noha nekem is elérhetetlen céljaim vannak, ha 10%-át sikerül elérni mindegyiknek akkor már elégedett vagyok.

  Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

 • btprg

  senior tag

  válasz niof #55 üzenetére

  "Miért kellene hajtani mindenkinek, a legtöbbeknek elérhetetlen felé? Úgysem vihetsz magaddal semmit, mikor vége a dalnak, akkor meg nem elég a tisztesség, hogy szeressenek, és esetleg valaki becsüljön is? Minek a többi sallang?"

  +1
  Ezért szép a világ, mert többféle ember van. Nincs olyan, hogy ez a jó, ha valaki nem így csinál az szar.

  Szokták mondani, hogy az generálja a fejlődést, az viszi előre a világot, hogy folyamatosan jobbra, többre vágynak az emberek. Szerintem a nyugati világ fejlettség szempontjából már eljutott egy nagyon kényelmes szintre, további technikai fejlődésnek már nincs nagy jelentősége ahhoz hogy bárki kényelmesen, boldogan élhessen. Így nem szólható le az, aki ezen a szinten egy kényelmes élettel beéri.

  Attól még az ilyen ember is vágyhat a jobbra és tehet érte: hogy jó házastárs, szülő, barát, EMBER legyen, hogy jobban segítsen másokat, megértőbb legyen. Nem az anyagiak minél nagyobb felhalmozása az egyetlen valid életcél.

  #64:
  Nem biztos hogy jobb lesz a gyerekeidnek azzal, ha segítesz nekik hogy ne kelljen hitelt felvenniük. Jó neveléssel persze biztosan elérhető, hogy ha csak úgy kap egy lakást akkor azt is megbecsülje, de az eddigi tapasztalataim alapján az olyan gyerekek, akiknek a szülők mindent meg akarnak adni és sok mindent a seggük alá tesznek, igen gyakran rossz irányba mennek el. Elkezdenek lenézni másokat, akiknek nincs minden is csak úgy, kicsi lesz a hajlandóságuk tanulni és küzdeni a dolgokért, mindig várják a szülői segítséget, mindennel is elégedetlenek lesznek stb. Így gyakran jómódú szülőknek semmierekellő hülye naplopó gyerekeik lesznek. Szóval óvatosnak kell lenni.

  Az elérhetetlen célokhoz
  Az én filozófiám, hogy akinek elérhetetlen hatalmas céljai vannak, az sose lesz igazán boldog. Ha valaki (átlag ember) Ferrari után vágyakozik és ez a célja, akkor ha tud venni egy új Toyotát készpénzre (ami szintén nem kis dolog a magyar valóságban), akkor se érez elégedett jó érzést, mert hát a Ferrari azért csak jobb lenne... Vagy ha világcéget akar, de csak 50 embert eltartó jól menő magyar cég lesz belőle, amiből élete végéig elélhet, viszont szerencsétlennek érzi magát, mert nem tud kilépni a külföldi piacra :(
  Szerintem sokkal jobb elérhető célokat kitűzni, és azokat lépésről lépésre megvalósítani, ha boldog életet szeretne az ember.

  "Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

Új hozzászólás Aktív témák