Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Bennyboy

  őstag

  válasz niof #50 üzenetére

  ez lehet, h így van csak az a baj, h az az 1-2% irányítja az egész országot.

  Sok-sok eladó cucc, nézd meg az eladó dolgaimat!

 • Gargouille

  őstag

  válasz niof #50 üzenetére

  Lehet inkább fordítva vannak az arányok (vagy reálisabban inkább a 80-20 lenne itt is), de a többi stimmel. A határvonal inkább ott húzódik, hogy a legtöbb embernek - bár szeretné - de nincs hozzá elég esze vagy mersze, hogy meg is csinálja. Szerintem. :)

  Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

 • EnGarde

  csendes tag

  válasz niof #50 üzenetére

  Hát én nem ezt látom, az átlagember rettenetesen lusta, addig egyetértek, hogy csak meg akar élni tisztességesen (én is), de mondjuk hogy szakmát váltson, elmenjen egy tanfolyamra, energiát és időt szánjon valamire, ami előrébb vinné, hát azt nem...inkább visít és kapálódzik, mint jégen a disznó. A legtöbben egy helyen akarnak eltölteni 40 évet...
  Lenin is megmondta: tanulni, tanulni, tanulni.

 • Gargouille

  őstag

  válasz niof #55 üzenetére

  Csak hasracsapásszerűen mondom a 80-20 arányt, igazából arra próbáltam utalni vele, hogy szerintem a többségben bőséggel meg van az önzés, a másokon átgázolás, hazudozás, csalás stb. késztetése, csak ezt az élet különböző területein kevésbé tudják érvényre juttatni mert vagy nincs rá lehetőségük, vagy nem elég bátrak hozzá vagy más okból. Viszont jól meg lehet figyelni az olyan élethelyzetekben, ahol nincsenek meg a szigorú korlátok és nincs különösebb következmény. Például a közlekedésben, a facebook-on vagy egyéb fórumokon való viselkedésben, a magánéletben, az utcán, a boltban és még sorolhatnám.

  Az üzleti életben viszonylag kevésbé feltűnő, mert az egy erősen szabályozott, hierarchikus világ, amiben a többség beosztott / alkalmazott, így kevésbé tudja érvényesíteni. Ott tényleg csak az az 1-2% pszichopata és nárcisztikus (ezt nagyon jól megfogalmaztad), aki jól látszik, mert azok a legszélsőségesebbek, őket a korlátok sem tartják vissza. :)

  Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

 • Bennyboy

  őstag

  válasz niof #55 üzenetére

  bár külföldi élettapasztalatom nincs de szinte minden szám azt mutatja, h nálunk a legszarabb a helyzet az euban (ezt tapasztalom is) Erre csak rátesz, h annyira undorító a kormány szinte összes húzása, h ennek a 10-ed részéért is már lángolnának városok olyan országokban ahol még nem fogadták el a sorsukat az emberek/nincs átmosva az agyuk.
  Hagyom is a témát csak felbaszom magamat. Változás itt már úgy sem lesz.

  Sok-sok eladó cucc, nézd meg az eladó dolgaimat!

 • EnGarde

  csendes tag

  válasz niof #55 üzenetére

  Legalább három okból kell többre törekedni, mint a sima megélhetés:
  1. jusson belőle a gyerekednek, vagy akár még az unokádnak is, így nekik nem kell annyit kapálódzni és/vagy könnyebb lesz az életük
  2. a politikusok nyilvánvalóan idióták, önzők és kapzsik, ezért alád fognak vágni, meg fognak szivatni, lásd KATA - minél többed van, annál nehezebb ez, szóval biztonságra kell törekedni
  3. ha menni kell innen, mert - szintén a vezérek végtelen ostobasága miatt - háború lesz, akkor jó, ha van sok-sok tartalékod, bárhová mehetsz a családoddal ezen a szerencsétlen sárgolyón

  De mondhatnék olyanokat is, hogy befektetés, kamatoztatás, rokonok segítése, akár ismerősök segítése, munkahelyteremtés, klímavédelem kicsiben, önellátásra törekvés, stb, stb.
  Rengeteg indok van.

 • haxiboy

  veterán

  válasz niof #55 üzenetére

  Van aki nem nyugdíjas korában szeretne sertepetélni a ház körül és várni a halált. Plusz régen az volt a divat hogy ha a gyerek elérte a kort akkor kb kilökték az ajtón hogy legyen önálló.
  Én legalább annyit szeretnék nekik segíteni hogy ne kelljen hitelt felvenniük.
  Noha nekem is elérhetetlen céljaim vannak, ha 10%-át sikerül elérni mindegyiknek akkor már elégedett vagyok.

  Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

 • btprg

  senior tag

  válasz niof #55 üzenetére

  "Miért kellene hajtani mindenkinek, a legtöbbeknek elérhetetlen felé? Úgysem vihetsz magaddal semmit, mikor vége a dalnak, akkor meg nem elég a tisztesség, hogy szeressenek, és esetleg valaki becsüljön is? Minek a többi sallang?"

  +1
  Ezért szép a világ, mert többféle ember van. Nincs olyan, hogy ez a jó, ha valaki nem így csinál az szar.

  Szokták mondani, hogy az generálja a fejlődést, az viszi előre a világot, hogy folyamatosan jobbra, többre vágynak az emberek. Szerintem a nyugati világ fejlettség szempontjából már eljutott egy nagyon kényelmes szintre, további technikai fejlődésnek már nincs nagy jelentősége ahhoz hogy bárki kényelmesen, boldogan élhessen. Így nem szólható le az, aki ezen a szinten egy kényelmes élettel beéri.

  Attól még az ilyen ember is vágyhat a jobbra és tehet érte: hogy jó házastárs, szülő, barát, EMBER legyen, hogy jobban segítsen másokat, megértőbb legyen. Nem az anyagiak minél nagyobb felhalmozása az egyetlen valid életcél.

  #64:
  Nem biztos hogy jobb lesz a gyerekeidnek azzal, ha segítesz nekik hogy ne kelljen hitelt felvenniük. Jó neveléssel persze biztosan elérhető, hogy ha csak úgy kap egy lakást akkor azt is megbecsülje, de az eddigi tapasztalataim alapján az olyan gyerekek, akiknek a szülők mindent meg akarnak adni és sok mindent a seggük alá tesznek, igen gyakran rossz irányba mennek el. Elkezdenek lenézni másokat, akiknek nincs minden is csak úgy, kicsi lesz a hajlandóságuk tanulni és küzdeni a dolgokért, mindig várják a szülői segítséget, mindennel is elégedetlenek lesznek stb. Így gyakran jómódú szülőknek semmierekellő hülye naplopó gyerekeik lesznek. Szóval óvatosnak kell lenni.

  Az elérhetetlen célokhoz
  Az én filozófiám, hogy akinek elérhetetlen hatalmas céljai vannak, az sose lesz igazán boldog. Ha valaki (átlag ember) Ferrari után vágyakozik és ez a célja, akkor ha tud venni egy új Toyotát készpénzre (ami szintén nem kis dolog a magyar valóságban), akkor se érez elégedett jó érzést, mert hát a Ferrari azért csak jobb lenne... Vagy ha világcéget akar, de csak 50 embert eltartó jól menő magyar cég lesz belőle, amiből élete végéig elélhet, viszont szerencsétlennek érzi magát, mert nem tud kilépni a külföldi piacra :(
  Szerintem sokkal jobb elérhető célokat kitűzni, és azokat lépésről lépésre megvalósítani, ha boldog életet szeretne az ember.

  "Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)

Új hozzászólás Aktív témák