Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • niof

  addikt

  válasz Fred23 #17 üzenetére

  atlatszo.hu :U Nincs több kérdésem...

  Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

 • niof

  addikt

  válasz EnGarde #44 üzenetére

  "általában az emberek túl lusták ahhoz, hogy ezen túllássanak és túljussanak."
  Egy francokat. Az átlagember (mondhatjuk, hogy 98-99%) egyáltalán nem akar nyerészkedni, csak tisztességesen megélni valami olyan foglalkozásból, ami elfogadható, és lehetőleg nem rokkan bele. A maradék 1-2% az (a nagylábon élésre vágyók), aki mindenre hajlandó, bűnözni, lopni, csalni, hazudni. És ez bárhol a világon igaz.

  Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

 • niof

  addikt

  válasz Bennyboy #51 üzenetére

  Ez mindenhol így van. Ez az 1-2% a pszichopaták, szociopaták, nárcisztikusok gyűjtőhelye is, ezt az előző felsorolásból kihagytam. A gátlástalan emberek általában valamelyik csoportba tartoznak, és általában itt található meg szinte kivétel nélkül az összes politikus is, oldaltól függetlenül. Elég jól felismerhetők sok esetben az: én, én, én!, enyém, akarom stb., legtöbbször egyes szám első személyben nyilatkozataik alapján. Legalábbis ez az én meglátásom.

  Gargouille
  Az arányok lehet nem teljesen helyesek, de biztos, hogy nem 80-20. Ha csak a személyes ismeretségi körömben gondolkodok, 100 emberből nem tudnék mondani egy olyan embert, aki mindnkin képes átgázolni a saját érdekében. 1000 ismerősöm meg szerintem nincs. Csupa átlag embert ismerek, pedig van jó pár mérnök és orvos is köztük, és talán még egy jogász is, de egyikük sem olyan, mint a balos botrányhősök, ahol semmi sem szent.

  EnGrade
  És az miért baj, hogy valaki nem akar többet, annak ellenére, hogy látja, hogy lehetne más is? Ez az ő döntésük. Biztos van olyan is, pl. én, aki elment tanfolyamra, mikor az kellett. Mondhattam volna, hogy nem, de adott volt a lehetőség, érdekelt és megcsináltam. Részben ennek köszönhetem a jelenlegi állásomat is. De ennek ellenére nem vagyok nagyravágyó. A legtöbb ember nem ilyen. Igen, le akarnak húzni 40 évet ugyanott, és tisztességben elérni a nyugdíjaskort. Szerintem ezzel nincs semmi gond. Csomó szakit ismerek, akinek talán nem egy munkahelye, de egy féle munkája volt egész életében. Van háza, autója, telke, felnevelt 1-2 gyereket, és most gondtalanul sertepertél otthon a ház körül nyugdíjasként. Miért gond az, ha valaki beéri ennyivel? Miért kellene hajtani mindenkinek, a legtöbbeknek elérhetetlen felé? Úgysem vihetsz magaddal semmit, mikor vége a dalnak, akkor meg nem elég a tisztesség, hogy szeressenek, és esetleg valaki becsüljön is? Minek a többi sallang?

  Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák