Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
Mi kozuk a holland es japan piachoz?! Ez mar boszorkanyuldozes szintje. Egyebkent meg semmit nem ernek vele, mert lathatoan kilora megveszik az egeszet.
https://en.wikipedia.org/wiki/ASML_Holding
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Alogonomus
őstag
Amikor először olvastam, akkor felmerült bennem, hogy végül is mit nyerhet ezzel Kína?
A megvásárolt gyártósorok Kína számára "COCOM-listás" technológiát tartalmaznak? Akkor hogy adhatják el azokat Kínába a japán cégek? Az USA joghatósága alatt ügyködő cégek biztosan nem adhatnának el új/jobb gyártósorokat egy olyan cégnek, aki aztán idővel továbbértékesíti azt Kínába.
A megvásárolt gyártósoroknál felhasznált technológiáktól még nincs elzárva Kína? Akkor pedig akár az eredeti gyártótól is megvásárolhatnák a kínai cégek.
A most eladott használt gyártósorok eredeti beszerzésekor a japán gyártó még nem írt alá továbbértékesítést tiltó záradékot? Akkor is rosszabb helyzetből indul a japán cég egy új beszerzéskor az USA szemében, mert most hagyja Kínába jutni a technológiát.
Kína fedőcégeken keresztül szerzi be a gyártósorokat, és illegálisan csempészi át a kínai területre? Akkor pedig miért finomkodik? Egyértelműen nemzetközi szabályokat sért, akkor pedig akár már fel is építhetné a fejlett világban működő gyárat a fejlett világban ügyködő kínai mérnökök által hazaküldött/szivárogtatott technológiák felhasználásával? Szabálysértés esetén azokat a technológiákat úgysem használhatná a fejlett világba szánt termékeihez.[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
A koralatozasok amerikai cegekre vonatkoznak.
A kerdesre nem valaszoltal.
"De a felhasznalt IP amerikai."
1) Kit erdekel. Az usaban mar ha levegot veszel az is le van vedetve.
2) Raadasul nem. Sajat IP-je van az ASML-nek. Ahogy gondolom japannak is."Nemrég az NSCAI (U.S. National Security Commission on Artificial Intelligence) azt javasolta az Egyesült Államoknak, hogy működjenek együtt Hollandiával és Japánnal is, amelynek keretében az említett két ország is speciális export licenchez köthetné a kínai igények kiszolgálását a chipgyártás szempontjából elengedhetetlenül fontos berendezések kapcsán."
Csupa felteteles mod es javaslat. Nem teny."Melyik holland es japan ceg gyart olyan keszuleket, ami nem hasznal fel amerikai szabadalmat?"
1) Semmit sem jelent. Lasd elobbi.
2) Nincs kozuk mas orszag iparahoz.Olvasd el ujbol:
"Az új berendezések tekintetében sincs kiemelkedően nagy hatalma az USA-nak, ugyanis a kínai SMIC az idei év végéig meghosszabbította az ASML-lel, eredetileg 2018-ban kötött, 2020-as esztendővégéig tartó megállapodását. Ez még DUV litográfiát alkalmazó berendezésekre vonatkozik, és 1,2 milliárd dollárt korábban már kifizetett az SMIC az üzlet kapcsán."
Ezenkivul, ha figyelmesen olvastad volna:
"Kína egyébként nemcsak a japán piacon aktivizálta magát, a Bloomberg korábbi riportja szerint más országok, köztük Dél-Korea és Tajvan használt piaca is célpont, és a legutóbbi adatok szerint már majdnem 32 milliárd dollárnyi értékű berendezést vásároltak fel."
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
"Nemrég az NSCAI (U.S. National Security Commission on Artificial Intelligence) azt javasolta az Egyesült Államoknak, hogy működjenek együtt Hollandiával és Japánnal is, amelynek keretében az említett két ország is speciális export licenchez köthetné a kínai igények kiszolgálását a chipgyártás szempontjából elengedhetetlenül fontos berendezések kapcsán."
jo reggelt.
meg taiwani fabek szettelepitese.
-
Reggie0
félisten
Mondjuk a cegeket erdeklik, akik tovabbra is amerikai IP-t szeretnenek hasznalni, ahhoz meg az kell, hogy egy amerikai ceg jogot adjon az IP-hez. Es a kor bezarult.
1. Dehogynem, mert enelkul nem tudnak majd a jovoben termeket gyartani, max ha lopjak az IP-t. Az meg nem egy egyszeru menet, mert az osszes nyugati vevojuket elvesztik es meg szankciokat is kaphat az orszag, ha USA-nak olyan kedve van.
2. Egy termekben nem egy IP van, sot vannak egymasra epulo IP-k is, tehat az, hogy van sajat IP-je is az ASML-nek az meg semmit sem jelent.Olvasd el ujbol:
"Az új berendezések tekintetében sincs kiemelkedően nagy hatalma az USA-nak,"Tehat csak siman van nagy hatalma. Probald meg egyben ertelmezni is amit irnak, ne csak egymas utan felolvasni a szavakat.
-
Z10N
veterán
"Mondjuk a cegeket erdeklik, akik tovabbra is amerikai IP-t szeretnenek hasznalni, ahhoz meg az kell, hogy egy amerikai ceg jogot adjon az IP-hez. Es a kor bezarult."
Chip eszkoz gyarto cegbol csak par darab van a vilagon. Ha emiatt nem adnak el nekik "jogokat", akkor abbol a keves ugyfelbol is lefaragnak, ami nagy ervagas. Szoval ilyet nem hinnem, hogy meglepnek. Azaz a "kor bezarult"."1. Dehogynem, mert enelkul nem tudnak majd a jovoben termeket gyartani, max ha lopjak az IP-t."
Tovabbra sincs ilyen szerzodes, szoval nem."Az meg nem egy egyszeru menet, mert az osszes nyugati vevojuket elvesztik es meg szankciokat is kaphat az orszag, ha USA-nak olyan kedve van."
Tehat az us maga alatt vagja a fat, mivel a szemelyes nezeteit ki akarja terjeszteni a vilag tobbi reszere, akar eroltetve is, ami roppant demokratikus. Meg majd pont a hollandoknak fogja megmondani, hogy mit lehet, meg mit nem..."Egy termekben nem egy IP van, sot vannak egymasra epulo IP-k is, tehat az, hogy van sajat IP-je is az ASML-nek az meg semmit sem jelent."
Mint ahogy mondtam. Senkit sem erdekel. Megvettek, kifizettek. Innentol kezdve nincs kozuk hozza, amig magat az IP-t nem sertik. Semmi kozuk, hogy kinek adjak el a termekeiket. Egy szuveren orszag ipara vagy kulfoldi ceghez semmi kozuk. Kitilthatjak oket is, de az ipar szereploinek fajni fog (vegso soron mindenkinek) es a vegen egymaga marad. Nem most kene vagdalozni, hanem 20 evvel ezelott, amikor kivittek a gyartosorokat Kinaba az olcso munkaero miatt. Ez mar csak kapalozas es kenyszerites a "demokracia bajnokatol". Egyebkent meg Kina mindig fog talalni utat, hogy bevasarolja magat. Nagyon sok piacon ezt csinlja, amirol nem is tudtok."Tehat csak siman van nagy hatalma. Probald meg egyben ertelmezni is amit irnak, ne csak egymas utan felolvasni a szavakat."
Neked kene egyben ertelmezni. Szerinted az utolso bekezesd miert emeltem ki. Meg azokra sincs rahatasa, akikkel joban vannak.[ Szerkesztve ]
-
hokuszla
senior tag
Addig húzogatják a kínai tigrincs bajszát, amíg le nem csapja őket.
10600k 16GB 1660s 5TB
-
hokuszla
senior tag
válasz Alogonomus #11 üzenetére
akkor most nézz be a gépedbe és keress olyan alkatrészt amin nincs madein china felirat
10600k 16GB 1660s 5TB
-
Alogonomus
őstag
Made in China, és nem designed in china, developed in china, főleg nem property of china.
Kína egy bérgyártóhelyszín, ahonnan ráadásul vonulnak is ki a megrendelők. A kivonulás kezdeti oka 2010 környékén az addigra megemelkedett bérköltségek voltak, és ezt pörgették föl az utóbbi évek amerikai szankciói. Kína már "túl drága" (és kockázatos) a fejlett világ gyártóinak, ezért azok (vagyis a gyártópartnereik) átmennek Indiába, Fülöp-szigetekre, Vietnámba, Malajziába, Indonéziába, és egyéb olcsóbb munkaerőt biztosító országokba.
-
kilua
senior tag
válasz Alogonomus #13 üzenetére
"Designed in china"
A világ top10 mobilgyártójából 6
[link]Egyébként usához hasonlóan Kína is tudna ma már szabadalmi trollkodni az 5G kapcsán ... persze az még kezelhető lenne lehet azért csinálja ezt az usa most, amíg ez még lehetséges.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
A tet nem az, hogy nincs ilyen szerzodes, hanem, hogy lesz. A gyarok nem azert fekszenek le az USA-nak mert most muszaj nekik, hanem mert nagyon keresztbe tudnak tenni a jovoben.
Nem hinnem, hogy maguk alatt vagnak a fat, kina korlatozasaval a fel vilag egyetert, mert megiscsak kommancsok.
Ilyen nincs, hogy megvetted, kifizetted. ITAR--rol es kettos felhasznalasu termekekrol gondolom meg nem is hallottal. Az nem olyan, hogy csak ugy hazaviszed es azt csinalsz amit akarsz.
-
Z10N
veterán
Ezzel egy gond lesz. Hatalmas merteku dragulas, amit mar manapsag is lathatunk. Es ezt mi vasarlok fogjuk megfizetni.
"Nem hinnem, hogy maguk alatt vagnak a fat, kina korlatozasaval a fel vilag egyetert, mert megiscsak kommancsok."
Erdekes, ezzel 20 evvel ezelott nem volt gond. Meg manapsag se amikor a nagy cegek lefekszenek Kinanak.Minek kevered ide a fegyverkereskedelmet, semmi koze nincs hozza.
Ezenkivul olvasd el ujbol: "Innentol kezdve nincs kozuk hozza, amig magat az IP-t nem sertik."
Mindegy. Van jobb dolgom is. Majd mindenki orulhet, amikor sokszorosaert fogjak adni ugyanazt.
-
7Heads Drago
veterán
válasz Alogonomus #13 üzenetére
Késő bánat. Már megszedték magukat a kínaiak. És ami kell megveszik maguknak. Lásd a cikket.
Illetve nincs rá semmi garancia hogy az általad emlegetett országok is elérhetik azt a szintet amit Kínában csináltak. Az India iPhone gyárnál is voltak már gondok: [link]
Persze muszáj nekik próbálkozniuk mivel túl nagy lovon ül már Kína, csak picit későn lett ez az egész lereagálva.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Jakuu
őstag
válasz Alogonomus #11 üzenetére
Nem ugy tunik, hogy rohognenek, hanem egyre inkabb aggodalmaskodobb pofakat vagnak.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Hat, mint vasarlo nekem megeri, ha cserebe kinat hatrebb lehet lokni. Nem akarunk kommunista vilagot.
20 eve nem jelentettek veszelyt es mindenki elbagatelizalta az olcso munkaeroert cserebe. Szerintem nagy hiba volt, de a cegek nem gondolkodnak ilyesmin, csak a rovidtavu profit szamit.
#18 Jakuu: Nyilvan ez egy tobblepcsos folyamat. Akik most eladnak nekik hasznalt gepet, azoknak majd megfontoljak, hogy adjanak ujat. Marpedig ha nincs mire lecserelni a regit, akkor a regi sem fog elkelni. Igy hirtelen valoban nem lehet semmit sem tenni, de a kovetkezo generacios gepeket mar szepen lehet korlatozni es kell is. Most meg van kinanak egy 10 eves lemaradasa a felvezeto iparban, ezt nem szabad hagyni, hogy tovabb csokkenjen.
[ Szerkesztve ]
-
hombre[EU]
veterán
a legjobb esetben a Made in China 2025-bōl 2030 csinálnak a China Standards 2035-bōl pedig 2040-et...
ez a vonat már rég elmentLife, Uh, Finds A Way
-
Reggie0
félisten
Nyilvan neked sokkal jobb lesz rabszolgakent, ha olcson megvehetned, csak a gazdad nem engedi... Na ez a butasag legalja. Vagy haboruban meghalni, hogy par ezrest sporolj egy szutykos processzoron. Legalabb rairathatjak a sirkovedre, hogy "De a procit olcson vettem".
[ Szerkesztve ]
-
CrAzY88
aktív tag
Mindenkinek más az értékrendje, ki ezt, ki azt hajlandó feláldozni bizonyos dolgokért 🤷♂️
én inkább fizetek többet, na de kinek mi...
Kínában a demokráciának csak nagyon gyenge látszatát próbálják kifelé felerősíteni, de mindenki tudja hogy ez max csak látszat.
Én ezt többedmagammal inkább kihagynám...Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
veterán
Szerintem ebből a 10-ből csak a Huawei, a Xiaomi és az OPPO-VIVO (de ez a kettő igazából egy cég, a BBK konszern része) a kínai.
A Samsung és az LG koreai, az Apple amerikai, a Nokia európai, a Motorola és a Lenovo pedig taiwani (az pedig egy másik Kína ).
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Reggie0
félisten
válasz #32839680 #26 üzenetére
Viszont TSMC es Samsung nem all szoba a kinaiakkal, rogton ugranak a szanckiokra, szoval toluk nem is kell felni, meg az ottani eszkozokbol nincs sok a vilagon, azokat nehezen veszi meg suttyomban kina. Plane, hogy onnantol meg is allna a fejlodesuk, mivel az osszes fejlesztesuk lenyegeben amerikai megrendelok finanszirozzak meg es veluk tesztelik a bevezeteskor.
A kinaiak pont a kisebb gyartokra mennek ra. Amugy nem veletlen most ismet fel akarjak lenditeni az USA-beli felvezeto gyartast, hogy ezeknek a kisebb gyarakat hazon belul tudjak.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Ez esetben kérlek sorold milyen termékeid vannak otthon amikben nincs semmi kínai. Vannak a szar kínai termékek, és az ami tényleg jó is. És van az amit a "nagy nyugaton" gyártanak. Árban jóval többért. Az iPhone is Kínában készül, illetve a Samsung is használ kínai alkatrészeket, sőt van ott gyáruk is. De egy bonyolultabb eszközben amiben sok az alkatrész garantált hogy van benne kínai cucc. Tavaly a covid kezdetén nagyon szépen látszott hogy áll le a gazdaság azért mert Kína leállt a beszállításokkal.
És nem csak Kínában van rabszolga munka, hanem pl nálunk is. Ki lehet próbálni a 3 műszakos munkát. Lehúzzol 5-10 évet és rájössz miről beszélek. Csak ez szépen fel van építve és szinte észre se veszed hogy az.
És nem utolsó sorban: ha ezen gyárak át is települnek Indiába és Vietnámba ott szerinted kik fogják összerakni a telokat? Mert sztem ugyanúgy rabszolgák és csak reménykedni lehet benne hogy nincs köztük kiskorú.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
kilua
senior tag
válasz 7Heads Drago #29 üzenetére
Kiskorúak az afrikai bányákban dolgoznak sokkal rosszabb életveszélyes körülmények között ... csak az senkit sem érdekel mert usa gazdasági ellenfele a Kínai Huawei/Xiaomi stb és nem az afrikai kobaltbánya.
[ Szerkesztve ]
-
CrAzY88
aktív tag
válasz 7Heads Drago #28 üzenetére
Félreértesz. A választási lehetőséggel élnék így, ha lenne.
Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
Reggie0
félisten
válasz 7Heads Drago #29 üzenetére
Tolem a csavar lehet kinai, mert nem a csavargyartas a hadiipar/hideghaboru kulcsa.
Itthon nem vagyok rabszolga, mert ha nem tetszik mehetek mashova, mehetek mas varosba, mehetek kulfoldre, megvalaszhatom a vallasom, szabadon lehet velemenyem.
Ismetlem: nem az osszeszerelessel van a gond, mert az ugyan ugy alacsony hozzaadott erteku munka. A problema ott van, ha nagy erteku szellemi tulajdont visznek kinaba, foleg olyat, ami kettos felhasznalasu lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
-
Kolbi_30
őstag
Aki itt kommunistázik, meg rabszolgamunkát emleget nettó ostoba... Rabszolgamunka nálunk van, nézzen szét egy multinál minimálbér a sor mellett vagy az se. A munkáltató a szabadság 70% rendelkezik...stb Kínában a "rabszolga" többet keres mint kishazankban. Tudom mert jártam anno Kínában egy uzemunkben, jobb körülmények voltak mint idehaza. Szóval előbb lehet tájékozódni kellene. A Kelet és nyugat mind egykutya nincs különbség.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Jakuu
őstag
Tudod ki a modernkori rabszolgatarto ? Pont az USA. Otthon a nagy multicegei nem fizetik ki az adokat es ikozben horror aron adnak el mindent. A hazai munkasaikat nrm fizetik ki, hanem inkabb "lopjak" mashol az olcso munkaerot. Ahol ugyanazt a minosegu termeket gyartatnak le, de szinten legalab ketszer dragabban kuldik a piacra. Utana meg ha alajuk igernek, akkor fenyegetoznek az embargokkal es hasonlokkal. Lasd EU megfenyegetese, amikor az Applen birosag altal akartak behajtani az adot, hiszen Irorszagban 0.005%=al adozott.
Hagyjal mar ezekkel a marhasagokkal minket. -
Reggie0
félisten
Komolyan, te is lapozd fel, hogy mit jelent a rabszolgasag. Azt sem tudod mirol vitazol, csak indulatbol nagyon meg akarod mondani. De egy kicsi gondolkodas, utanjaras ferjen mar bele legyszives.
Ha nem tetszik barmikor elmetsz csovezni, senki sem fog bebortonozni ezert es nem fognak munkataborba szallitani, vagy fegyveresek kiserni a gyartosorhoz. Csak kinaban. Megvan a szabad valasztasod, hogy mit csinalsz. Az mar mas kerdes, hogy ha nem tanultal eleget vagy nem kepezted magad, akkor a munka teren keves lesz a valasztasi lehetoseged, de arrol te tehetsz, nem az USA.
[ Szerkesztve ]
-
Darmol
senior tag
A jelek szerint vagy te nem vagy tisztában a "rabszolga" szó jelentésével, vagy nem ismered a Kínai viszonyokat. Kínában vagy elmész oda dolgozni éhbérért ahová tudsz, vagy éhen halsz (nesze neked kommunizmus). Pont mint nálunk. Pont mint az USA-ban. Pont mint bármelyik fejlett országban. Vagy mindenhol rabszolgaság van, vagy sehol sincs. Persze mondhatod azt, hogy Kínában rabszolgák dolgoznak, mert az milyen rossz már, bezzeg a fejlett demokráciában mindenki jól él, nézzünk rá az USA-ra! De attól, hogy ezt mondod még nem lesz igaz.
Megjegyzem, mind nálunk mind az USA-ban nem egy ember szeretne a Kínai átlagkeresetért dolgozni."Ha nem tetszik barmikor elmetsz csovezni, senki sem fog bebortonozni ezert es nem fognak munkataborba szallitani, vagy fegyveresek kiserni a gyartosorhoz."
De most tényleg. Másolj már be valamit ami az általad fentebb leírtakat rabszolgasággal azonosítja. Lehet hívni kényszermunkának, kényszerített munkának, kötelező munkának, stb. Ha nagyon akarod még bérrabszolgaságnak is. Rabszolgaságnak pont nem. Értem én, hogy a zöld az már majdnem kék. És ha fehér falat kérsz helyette kapsz pöttyöset, akkor az nálad oké. Mert általában teljesen fehér, csak ott nem ahol a pötty van. De van aki más véleményen van."Megvan a szabad valasztasod, hogy mit csinalsz."
Erről most a Rémrendes ugrik be, amikor Bud megkérdezi: "Anyu! Belőlem is lehet Elnök?"Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Vesa
veterán
Az megvan, hogy minden ország a saját érdekeit igyekszik érvényesíteni? Ebben semmi ördögi nicsen. Rendben, az USA nem Teréz anya, de kína sem az, tehát kettős mércét alkalmazol, amikor kizárólag az USA-t veszed elő a kérdésben. Láthatóan érzelmi vitát folytatsz, az objektivitást mellőzve. Az egyéni szabadságjogok, valamint jogállamiság tekintetében pedig össze sem vethető a két rendszer, még akkor sem, ha az USA-ban is van hiba bőven.
A tudomány a valóság költészete!
-
Reggie0
félisten
Az elmesz dolgozni vagy ehenhalsz nem rabszolgasag, nem tudom miert ilyen nehez ezt felfogni. A kovetkezo mi lesz, a lelegzes is rabszolgasag, mert ha nem veszel levegot akkor megfulladsz? A rabszolgasag ott kezdodik, hogy fizikailag kenyszeritenek a munkara. Itthon vagy nyugaton hol van fizikai kenyszer?
Tessek muvelodj egy kicsit: https://mek.oszk.hu/15300/15356/15356.pdf
[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
Kit erdekel ez demagogia ? Egy ures mantra. Raadasul kutyat nem erdekel egy olyan erv, hogy mindenki a sajat pecsenyejet sutogeti, mikozben te itt be probalod allitani ezt helyesnek, mikozben a modernkori rabszolgasagrol van szo, meg arrol hogy pofatlanul 3szoros arakat akarnak kerni amerikai termekekert, amit ugyanott gyartanak mint a hasonlo olcso termekeket es utana meg jon az ures blabla a kommunizmustol, meg legyen haromszor dragabb a termek, mert a gonosz kina... Hat oreg ez ugy ahogy van egy nevetseges logika es felrebeszeles.
[ Szerkesztve ]
-
kilua
senior tag
válasz #32839680 #43 üzenetére
És az egyszerű átlagember szempontjából mit jelent az hogy diktatúra?
Oké youtube helyett Bilibilit, facebook helyett QQt kell használni és jobb nem nagyon politizálni stb deÉn nemrég azzal szórakoztam hogy beírtam a youtubera kínai városok angol nevét amit a google mapsról néztem ki + walk nagyrészt külföldi turisták videói ... mindegyik egész élhetőnek tűnik a szárazföld felé befelé is. érdekes hogy 6+ évvel ezelőtt komoly szmog volt jellemző a kínai nagyvárosokban régi videókon látszott is, az újabb videókban már nem jellemző annyira.
Nem a diktatúrát védem szerintem is jobb a demokrácia (pl japán-taiwan-dél korea) de azért kína sem tűnik olyan vészesnek nekem. Sokkal szívesebben élnék kínában mint pl indiában vagy afrikában ... azért kína nem észak korea ahol még a turisták is csúnya dolgokat vettek észre, miközben kínában nem figyelik a turisták minden lépését, rossz dolgokat bbc-cnn stb videóiban látok, amik esetén élek a gyanuval hogy nem teljesen elfogulatlanok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kiterjesztette az Egyesült Államok a kínai chipkorlátozásokat
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple asztali gépek
- Politika
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 100%, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Prémium érdekel? X570 AORUS MASTER AM4 INGYÉ FOX
- Playstation 4 Pro + VR + 2 controller + 4 db játék
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Tölővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Playstation Plus Premium 24 hónap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest