Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • -Skylake-

  őstag

  válasz bambano #225 üzenetére

  "A Kormány 1604/2016. (XI. 8.) Korm. határozata
  a nyílt forráskódú szoftverek közszférában történő elterjesztéséről, valamint a nyílt szabványokra épülő, illetve nyílt forráskódú szoftverek közszférában történő elterjesztéséhez szükséges intézkedésekről szóló 1236/2016. (V. 13.) Korm. határozat végrehajtásából adódó egyes feladatokról."

  Már a rendelet címe is konkrétan azt mondja, hogy ez nem arra vonatkozik, hogy LO-t kell használni, hanem arra, hogy kezdjenek el LO-t használni. Tehát magyarul kiegyezhetünk abban, hogy semmiféle rendelet nincs ami kimondja, hogy kötelezően mindenkinek nyílt szoftvert kell használni, ez sem erről szól.

  "...az a) alpontban megjelölt közigazgatási szervek felhasználóinak munkafolyamatai irodai szoftvercsomag igényét, abból a szempontból, hogy mely felhasználók esetében nem lehet áttérni nyílt forráskódú irodai szoftverre és erről indokolással együtt tájékoztassák a belügyminisztert;..."

  Tehát még ha kötelező áttérésről lenne is szó, akkor is lehetne gyak. bármilyen indokkal mso-n maradni, ha valaki azon akarna. Mivel lehetnek és felteszem lesznek is ilyen felhasználók, így a továbbiakban is lesznek akik MSO-n és akik valami open office csomagon vannak , tehát a kompatibilitás továbbra sem lesz megoldott.

  "...c) felhívja az érintett minisztereket, hogy a b) alpontban meghatározott feladat végrehajtása során vegyék figyelembe az ... "

  Szintén , ha arányokról beszélünk akkor minimum két termék van , mert egy terméknek nincs aránya. Tehát a kompatibilitás továbbra sem megoldott.

  Tovább igazából nincs kedvem olvasni, a lényeg ( az, hogy nincsen rendelet ami bárkit is kötelezne nyílt szoftverre való áttérésre) már kiderült. Az egész link arról szól átgörgetve, hogy térjenek át nyílt office-ra , kivéve... és akkor ide kb bárki bármit beírhat majd.

  i'm not a slave to a god that doesn't exist , i'm not a slave to a world that doesn't give a shit.

Hozzászólok Aktív témák