Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz hombember #4384 üzenetére

    A digitális adást relative könnyen kezeli a pi is. Pár megabites csak egy csatorna, a teljes mux is csak 25Mbps körüli. Három tunerrel is működőképes. Nekem DVB-T van. Analóg adáshoz viszont olyan usb tunerre van szükség, ami hardveresen képes tömöríteni az adást (és linux alatt is jól támogatott). Ismerős WinTV-HVR-1900 tunert üzemel be raspi-vel. A dvb-c megy vele, ezt már tesztelte.

    Egy fontos tapasztalat derült ki a beüzemelése kapcsán: ha a dvb vételkor continuity error-okat dobálnak a programok (pl a tvheadend), akkor arra megoldás lehet a pid filter bekapcsolása. Ez limitálja hogy egyszerre hány különböző, de egy frekvencián lévő adást lehet nézni egy tunerről (azért 2-3 ment az esetemben). Valószínűleg a teljes mux 25Mbit egyben a némileg szerencsétlen smsc usb hub miatt túl nagy késéssel ér át és ez okozza egyébként a hibát némelyik tunernél.

    Az analóg vételt hardveres mpeg2 tömörítéssel még most próbálja, mert egyszerre nem lehet használni a digitális és az analóg részét a tunernek, ezért újra kellett fordítania a kernelt a dvb letiltásával, hogy biztosan az analógot akarja használni a tvheadend szerver. Mondjuk ezt jogosultságkezeléssel is meg lehetne oldani szerintem.

    Valamikor a közeljövőben csinálok képeket és ledokumentálom a set-top-boxomat, csak még a végleges raspbmc-t nem üzemeltem be. Az rc5-ösre építettem eddig, de javított néhány problémát az újabb.

Új hozzászólás Aktív témák