Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz rii #10183 üzenetére

    Neked a netrádióhoz amit amott említettél még akár egy olcsó / régi okostelefon is teljesen jó lehet. Akár androidos akár más rendszerű, amire van olyan alkalmazás hogy rádiót hallgass.

    Persze raspiből is lehet építkezni. Ahogy mondod darabonként, esetleg részben szetként meg lehet kapni (pi + sd kártya + táp + ház) + érintő kijelző... ha a pwm-es hang nem elég, akkor még kellhet usb hangkártya vagy más hang megoldás. Szoftveres konfigolás, hogy minden menjen... némi mázli, hogy minden úgy működjön ahogyan kell...

    Kínából van amit olcsóbban megkapni (pl kijelzőt)... de ha mindent összeadol, akkor lehet 30-50 eft is kijön a végére, attól függően, hogy miket és honna vásárolsz.

    Ehhez képest vadi új android telefont kapni 26 körül, vagy akár valami alapszintűt még olcsóbban péládul. 30 alatt már normális tabletet is kapni vagy olcsóbban valami alapot is. Szóval ha csak online zenehallgatásra kell, akkor nem feltétlen költséghatékon raspberryből építkezni, hanem szoftveresen is kész megoldást kaphatsz valamilyen telefon vagy tablet formájában. :)

Új hozzászólás Aktív témák