Új hozzászólás Aktív témák

  • copass

    veterán

    sziasztok!
    érdekelne a véleményetek az alábbi történetben:
    előzmény: "fájlszerver" RAID1,xp pro, 5-6 gép ment rá 10-20mb fájlokat, napi 8-10 órát megy.
    elsőnek egy alaplapi raid volt, az 1 év után megmakkant,egy silicon image raid vezérlő került a helyére azzal ment 1 évig, majd volt egy kékhalálos dolog, akkor volt egy komplett raid1 vinyó csere, pár hete elkezdett crc-s fájlokat gyártani(raidvezérlőnek annyi). természetesen volt mellette napi 2 mentés de/du, heti mentés, több helyre hálózaton stbstb. szóval nagy gáz nem lett szerencsére, csak végig kellett ellenőrizni a fájl integritást, a total commander könyvtárszinkronizálás (tartalom alapján)funkciója szépen kiszűrte hogy hol van gáz.
    Így hát most relatíve lett egy nagy váltás egy 3ware 9650SE-4LP4 raid vezérlővel,új vas köré,rendszer külön vinyón amire kerül egy napi mentés is, és raid5-ben 3x WD320GB RaidEdition3 vinyó, persze megmarad a többhelyre mentés is, mert nem árt kicsit paranoiásnak lenni az adatokkal! :D
    Az a problémám a raid5-el, hogy ha elpukkan egy vinyó, akkor ugye még 2 menni fog, de ha elpukkan még 1, akkor hogy férek hozzá az adatokhoz? meglehet azt csinálni vajon hogy ne adja össze a 2 vinyó méretét, hanem csak az eredeti fizikai méretét használja?

    "amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

Új hozzászólás Aktív témák