Új hozzászólás Aktív témák

  • cousin333

    addikt

    válasz Anagy #1793 üzenetére

    A Python egy nagyon magas szintű szkriptnyelv, bár azok közül talán a legjobb, ha minden szempontot figyelembe veszünk (elterjedtség, kiforrottság, fejlesztőeszközök, közösség, licensz, tanulhatóság, bővítőmodulok száma, minősége.... stb.).

    Ennek megfelelően az előnyei is ugyanazok a klasszikus "kompilált" nyelvekkel (pl. C/C++) összehasonlítva: míg utóbbiak elsősorban a futtatási sebességükkel tűnnek ki, addig a Python a fejlesztési tempójával. Egy szkriptnyelv nagyobb teretz enged például a kísérletezgetésnek, az iteratív fejlesztésnek. Ez a pénzügyi területen is jól jöhet, hiszen egy frissebb, fejlettebb algoritmus többet érhet, mint egy gyors(abb). Például az egyik népszerű Python modul, a pandas fejlesztőjei is pénzügyi területen dolgozik.

    Ráadásul a Python parancsértelmezője C nyelven íródott, így a C/C++ kód viszonylag egyszerűen integrálható. Általában úgy megy ez, hogy a tipikus, teljesítményigényes feladatokat megírják C-ben és a Python kód ezeket az algoritmusokat használja a háttérben. Így a Python előnyei mellett a sebesség is megmarad.

    A nyelv pozitívumai miatt a Pythont elég széles körben használják, főleg webes, tudományos és műszaki közegben, de említhetném a mostanában sláger gépi tanulást és MI-t is. Meg kb. mindenhol, ahol jobban számít a rugalmas, elegáns, kompakt kód, mint a nyers sebesség vagy a hardverigény. Elsősorban PC-n vagy nagyobb rendszereken, mobil eszközökön kicsit még esetlen.

    "We spared no expense"

Új hozzászólás Aktív témák