Új hozzászólás Aktív témák

  • P.H.

    senior tag

    válasz #89874944 #6934 üzenetére

    A gyűrű azt jelenti, hogy a lehető legrövidebb a 2D-távolság az összekötött pontok között, azaz az összekötések összhossza minimális, ezzel visszavezetted a TSP (Traveling Salesman Problem) szituációra a kérdést, ez pedig NP-teljes. Letehetsz róla, hogy egyszerűbb algoritmust találsz a pontos megoldásra, mint a TSP, ez a bonyolultságelmélet szépsége, a visszavezethetőség. NP-teljes problémára pedig n pont esetén - ahogy cucka és Jester01 is írta - n! nagyságrendű (azaz nem polinomiális) műveletigényű általános megoldás van. Ha találsz egyet, ami polinomiális lesz, akkor esély van a matematikai Nobel-díjra és pár egyéb nagy összegű pénzdíj elnyerésére is. :)

    Persze lehet keresni részben másképp is megoldást, nem kell végigpróbálni az összes n! megoldást - a metszés jó ötlet -, de akkor is kiszámíthatatlan lesz az időigény (pl. felveszel 100 pontot, arra x idő alatt talál megoldást a programod; elveszel belőle 20-at, azaz 80 marad és 3x-osára nő az időigénye).

    [ Szerkesztve ]

    Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙

Új hozzászólás Aktív témák