Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Tyler Durden #53904 üzenetére

    "Viszont most DM-Fan írása kicsit megrémített. Filmeknél is para lehet ez a 70-80ms input lag?"

    Csak annyiban, hogy ha külső eszközről küldöd rá az anyagot és a hangot más eszköz (pl. házimozi-erősítő) szólaltatja meg, akkor bizony utána kell állítani lip-sync-kel. A 70-80 ms input-lag már kellően sok ahhoz, hogy mondjuk egy fegyver elsütésénél a filmben előbb halld a hangot, mint ahogy látnád a torkolattüzet, illetve a beszédhang ott már el tud csúszni a szájról. Minden valamirevaló házimozi erősítőn lehet állítani a lip-sync-et akár 1 ms-os lépcsőkben a több száz ms-os értékig. Nálam a G20-nál 20 ms alatti input-lag van, így nem indokolt az utánállítás, de a 70-80 ms már sok, ott egyértelműen korrigálni kell. Aki ezt nem észleli, azt tényleg nem értem, valami észlelési gondja lehet.

    Ha belső lejátszót használsz, vagy maga a TV adja a hangot is külső eszköz használata mellett, ott nincs ilyen probléma, mert ott a TV elvileg összeszinkronizálja a saját paneljének késését a hanggal.

    Ahol igazán probléma a magas input-lag, az a játék, mert ott nem az a fő gond, hogy a hang elmászik a képtől, hanem az, hogy a konzol/PC (ami a játékot nyomja ki a TV-re) már előrébb tart az akcióban (a játékban), mint amit Te észlelsz és ezt nem tudod késleltetni. Ahogy azt sem, ha mondjuk multiban játszol és a többiek normál ütemben látják a saját megjelenítőjükön a képet, Te pedig csak mondjuk 100 ms-mal később látod ugyanazt.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák